Щека за масло , как да я разчитаме?!

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530d
Детайли за колата: все още е с оригиналната нафта от завода

Re: Щека за масло , как да я разчитаме?!

Мнение от shkata » 17 Фев 2016, 21:19

Ако ти е под щеката (и си мерил както трябва , загряла кола, 5 мин и т.н.) може да паркираш на някой по- сериозен наклон и да изчакаш 5-10 мин. (Предницата ти да е максимални ниско) И би трябвало да ти излезе съобщението в iDrive че ти е малко маслото.

ентусиаст
Аватар
Кара: 535D e60
Мечтае да кара: M5 F10

Мнение от CrazyElement » 19 Фев 2016, 14:31

dextuar написа:А как се проверява този датчик дали работи? Пускам колата и почвам да точа маслото, докато писне ли :D

Sent from my iPhone using Tapatalk

ХАХАХАХ ще ме побъркате :D :D :D :D , е ако е развален след известно време каране да кажем 20-30 км ще ти светне "!" на таблото и ако караш още време ще изпифка на идрайва , че нямаш масло , спираш проверяваш ако имаш значи датчика е финито , като я закачиш на диагностика ще ти изпише , че е faulty. Реално ако при дълго каране не ти светка никаква лампа за масло значи си работи или някой му е изкормил бушоните и го е спрял софтуерно(предполагам може защото на времето в маднес ми предложиха този вариант :D ).

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 19 Фев 2016, 16:05

Мен това ме притеснява, да не би да не работи и да го установя по кофти начин, омразна ми всяка свдмица да я гледам тая щека :D

ентусиаст
Аватар

Мнение от CrazyElement » 19 Фев 2016, 19:08

dextuar написа:Мен това ме притеснява, да не би да не работи и да го установя по кофти начин, омразна ми всяка свдмица да я гледам тая щека :D

Не знам колега ама има такива случаи , наскоро с един човек се засякохме на 1 паркинг той беше с 530Д та се залафихме аз му казах , че си проверявам маслото и викаме дай и неговото да видим , вадя щеката беше под минимума , ама изглежда на човека нищо не му е светило защото едвали толкова няма да налее . Но пак ти казвам би трябвало да ти работи :) , другия ти начин е не знам да отидеш при някой колега който програмира и да види дали този датчик ти е спрян софтуерно, предполагам това е възможно , все пак се спира софтуерно ДПФ и ЕГР , защо да не може и датчика да се спре.. Ако толкова те притеснява , че не работи това можеш да направим само.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 19 Фев 2016, 21:20

Сега ми предстои смяна, ще изцедим малко да дойде под минимума и ще запаля, най-лесно така ми изглежда

ентусиаст
Аватар

Мнение от CrazyElement » 20 Фев 2016, 20:38

dextuar написа:Сега ми предстои смяна, ще изцедим малко да дойде под минимума и ще запаля, най-лесно така ми изглежда

Ами да ама то и не знаем как точно процедира този датчик може да иска колата да е в отимална температура да е минало време преди да пифне , или пък веднага отчита ? Кой знае?

Предишна

Назад към Е60/Е61