допълнителен датчик на температурата 520i

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW 530i

допълнителен датчик на температурата 520i

Мнение от Rivares » 25 Яну 2016, 20:10

Здравейте на всички във форума! Понеже отскоро съм собственик на BMW 520i ,170kc.,искам да попитам,дали някой е сложил допълнителен уред за измерване на температурата на антифриза? Номера със сервизното меню ми е ясен,но все още недоумявам,защо няма вграден фабрично такъв уред...и това изглежда е само на колите с този двигател. Ще се радвам,ако колеги запознати с този двигател споделят мнения за евентуални проблеми с които са се сблъсквали.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Re: допълнителен датчик на температурата 520i

Мнение от adovet » 28 Яну 2016, 13:37

По принцип може да се ориентираш за температурата по чертичките на оборотомера. А за двигателя, взел си си най куция мотор, но общо взето освен разхода на масло няма нещо стресиращо по мотора.

Потребител
Аватар
Кара: BMW 530i

Мнение от Rivares » 28 Яну 2016, 17:24

Благодаря за отговора колега,но може ли малко по-подробно...За първи път подкарвам BMW и не съм много наясно с някои неща.Ровичках насам-натам из форума,но нищо конкретно не намерих.
Относно мотора-аз не съм чак такъв бързак,а и мястото на което живея в момента не предразполага към чак толкова екстремно шофиране...:) Досега съм карал различни марки коли,но за първи път виждам кола,в която няма вграден уред за температурата на антифриза.Затова се учудих толкова!! Поздрави!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 28 Яну 2016, 18:17

Rivares написа:Благодаря за отговора колега,но може ли малко по-подробно...За първи път подкарвам BMW и не съм много наясно с някои неща.Ровичках насам-натам из форума,но нищо конкретно не намерих.
Относно мотора-аз не съм чак такъв бързак,а и мястото на което живея в момента не предразполага към чак толкова екстремно шофиране...:) Досега съм карал различни марки коли,но за първи път виждам кола,в която няма вграден уред за температурата на антифриза.Затова се учудих толкова!! Поздрави!

Колега не му се притеснявай, ако загрее си има защита и веднага изключва двигателя :driving:

Назад към Е60/Е61