Проблем с IBS сензор и какъв е подходящия акумулатор за 530i
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
- ultrashock
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60 530i автоматик 04'
- Мечтае да кара: F10
Проблем с IBS сензор и какъв е подходящия акумулатор за 530i
Здравейте,
Намерих подобна тема, но само за 530d.
В момента ми излиза Dynamic drive failure след ремонт на алтернатор, освен това ми мига навигацията като запаля. Навсякъде по форумите пише, че е от акумулатора или IBS сензор. Има и проблем - понякога не пали сутрин, трябва да й подам ток. Алтернатора уж зарежда както трябва.
Първия му въпрос е на какъв волтаж трябва да зарежда без консуматори и с всички консуматори пуснати (включително и подгрева на стъкла и предни седалки - те май харчат доста)?
Втория ми въпрос е какъв акумулатор да си купя, какъв ампераж и дали AGM или нормален. Дали да се дават пари за Bosch S6 или S5 110 върши работа?
Благодаря предварително!
В момента ми излиза Dynamic drive failure след ремонт на алтернатор, освен това ми мига навигацията като запаля. Навсякъде по форумите пише, че е от акумулатора или IBS сензор. Има и проблем - понякога не пали сутрин, трябва да й подам ток. Алтернатора уж зарежда както трябва.
Първия му въпрос е на какъв волтаж трябва да зарежда без консуматори и с всички консуматори пуснати (включително и подгрева на стъкла и предни седалки - те май харчат доста)?
Втория ми въпрос е какъв акумулатор да си купя, какъв ампераж и дали AGM или нормален. Дали да се дават пари за Bosch S6 или S5 110 върши работа?
Благодаря предварително!
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Re: Проблем с IBS сензор и какъв е подходящия акумулатор за
ultrashock написа:Здравейте,
Благодаря предварително!
Зареждането трябва да е около 14.2 волта. Ако е различно от това, т.е по-високо разкачи IBS сензор и виж как ще е без него.
- ultrashock
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60 530i автоматик 04'
- Мечтае да кара: F10
Re: Проблем с IBS сензор и какъв е подходящия акумулатор за
Преди няколко дни купих нов акумулатор 100 ампера, 860 ампера пусков ток. Не ми се даваха двойно за АГМ. Освен това с колегата deank регистрирахме новия акумулатор в ИНПА.
Днес взех IBS втора ръка от 530d, тествах и всички грешки свързани с него изчезнаха.
Мисля, че проблема с тоците е решен.
Сега ми остана само Dynamic Drive Failure, но там нещата са по сложни. Дава грешка на 005D54 ARS: Learning, pressure sensor, front axle. Все едно няма връзка с него, но нямам идея как да я отстраня. Лошото е че на таблото свети, при това в червено
Днес взех IBS втора ръка от 530d, тествах и всички грешки свързани с него изчезнаха.
Мисля, че проблема с тоците е решен.
Сега ми остана само Dynamic Drive Failure, но там нещата са по сложни. Дава грешка на 005D54 ARS: Learning, pressure sensor, front axle. Все едно няма връзка с него, но нямам идея как да я отстраня. Лошото е че на таблото свети, при това в червено

3 мнения
• Страница 1 от 1