Помощ с ВИН номер и прилежащите му опции
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Помощ с ВИН номер и прилежащите му опции
преди малко се пробвах с един декодер и при мен има някои разминавания - темпомата ми излиза със спирачна функция, а това не е така.
та може и да се бъзикат vin декодерите в нета, може да трябва да се намери подходящият. най - добре отиди до бмв и ги помоли да ти разпечатат оборудването на колата. а и това с телефона....го забрави. работа по телефон не се върши.
та може и да се бъзикат vin декодерите в нета, може да трябва да се намери подходящият. най - добре отиди до бмв и ги помоли да ти разпечатат оборудването на колата. а и това с телефона....го забрави. работа по телефон не се върши.
- MadChicken
- Legendary
-
- Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX
Да ви помогна малко, новогодишно един вид
Инсталирате си последната излязла BMW ETK и я конфигурирате да ползва онлайн централизираната база данни, което става по следния начин:
Пускате ETK Admin, меню Communication -> To BMW AG -> избирате Other Network, a отдолу Internet user login (Multi National). Това е нужно за онлайн работа, затваряте Admin Tool-а.
Стартирате ETK (Local) и първо изтривате текущо записан VIN, ако има такъв от Extras -> Delete Vehicle ID
После влизате примерно в меню Part Search -> Specific -> Components of Vehicles
До полето за въвеждане за VIN има отметка "Determine options via central database". Въвеждате VIN и като ви се появи промпта за login си пишете официалните публични данни за достъп, а именно:
Login: eu111111
Pass: bmwetk1
После от Extras -> Options си виждате каквото BMW знае за колата
Те те тва е, дето се вика енджой
П.С. Сайтове без логин за бърза проверка:
http://www.bmwvin.com/
http://bimmer.work/

Инсталирате си последната излязла BMW ETK и я конфигурирате да ползва онлайн централизираната база данни, което става по следния начин:
Пускате ETK Admin, меню Communication -> To BMW AG -> избирате Other Network, a отдолу Internet user login (Multi National). Това е нужно за онлайн работа, затваряте Admin Tool-а.
Стартирате ETK (Local) и първо изтривате текущо записан VIN, ако има такъв от Extras -> Delete Vehicle ID
После влизате примерно в меню Part Search -> Specific -> Components of Vehicles
До полето за въвеждане за VIN има отметка "Determine options via central database". Въвеждате VIN и като ви се появи промпта за login си пишете официалните публични данни за достъп, а именно:
Login: eu111111
Pass: bmwetk1

П.С. Сайтове без логин за бърза проверка:
http://www.bmwvin.com/
http://bimmer.work/
Only dead fish follow the stream...
MadChicken написа:.....
Колега, това значи ли, че ако отида в Дару Кар и повече от това и те няма да знаят? И още, ако не искам да им карам колата, тъй като съм само на 220 км от тях, нямат ли платена услуга или някакъв друг начин да се запитат за някоя кола?
- MadChicken
- Legendary
-
Дилърите имат достъп и до сервизна история (ремонти, акции, ретрофити), но без документи за собственост не е позволена подобна справка, поне не и официално.
- krispd
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E60,530d 04'
- Мечтае да кара: Eleanor
- Детайли за колата: Frozen Grey matte ; Logic 7
http://www.vindecoderz.com/
Доста полезен сайт,показва ремонтите правени по колата. Предполагам само тези правени в официални сервизи,иначе км ми ги дава с 80x по-малко от реалните. На един приятел,който има Тойота купувана чисто новa prez 2006 му излизат ремонти и километраж едно към едно.
Доста полезен сайт,показва ремонтите правени по колата. Предполагам само тези правени в официални сервизи,иначе км ми ги дава с 80x по-малко от реалните. На един приятел,който има Тойота купувана чисто новa prez 2006 му излизат ремонти и километраж едно към едно.
Work hard in silence,let success make the noise.
- MadChicken
- Legendary
-
Аз ли не виждам добре или никаква сервизна история няма записана поне за моя VIN, а съм си я виждал при официален дилър и е доста подробно описана. При всички положения не би трябвало тази информация да е публична...
Там са само официалните акции за подмяна на разни неща - няма нищо свързано с конкретния VIN.
- Trixster
- ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA
- Мечтае да кара: на nordschleife
има нещо, ама срещу пари....схемаджийска работа 

"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle
Aristotle
Trixster написа:има нещо, ама срещу пари....схемаджийска работа
Някой има ли връзки в някое представителство? Днес звънях в Ауто Бавария и им се примолих да ми направят справка. Казах им, че собственика на колата не иска да пропътува 300-500 км заради една справка и помолих да им изпратя копие на талона на колата като доказателство. Служитеката помисли за няколко секунди, но отказа : ) Жалко.
deank написа:Там са само официалните акции за подмяна на разни неща - няма нищо свързано с конкретния VIN.
Заблуждаващото е, че има информация за изминатите километри. : ) От какъв им е го пишат това. Да не говорим, че наистина е конфеденциална информация.
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2