ВЪПРОС падане акумулатор
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- Alexander44
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е60 535D
ВЪПРОС падане акумулатор
Здравейте,
Акумулатора започна да пада и да не иска да пали, веднага след като започна да застудява, усещах и мудно въртене и докато беше все още топло също. Акумулатора е на по-малко от година Varta 95 Ah, 800 Аn. Излиза ми грешка за сензора на минусовия кабел.
Въпроса ми е възможно ли е това да е причината за падането на акумулатора, при положение че генератора е изправен и си зарежда? И ако да, има ли разлика в кабелите от кола с бензинов мотор и такава с дизелов. Само обучение достатъчно ли е?
Благодаря и поздрави!
Акумулатора започна да пада и да не иска да пали, веднага след като започна да застудява, усещах и мудно въртене и докато беше все още топло също. Акумулатора е на по-малко от година Varta 95 Ah, 800 Аn. Излиза ми грешка за сензора на минусовия кабел.
Въпроса ми е възможно ли е това да е причината за падането на акумулатора, при положение че генератора е изправен и си зарежда? И ако да, има ли разлика в кабелите от кола с бензинов мотор и такава с дизелов. Само обучение достатъчно ли е?
Благодаря и поздрави!
- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
Re: ВЪПРОС падане акумулатор
Колега има толкова много изписано за проблемите с акумулатора, че съм на 100% сигурен че темата ти ще бъде заключена...
Съвет: потърси малко из подфорума на Е60 и ще си отговориш на всички въпроси...
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- Alexander44
- кандидат ентусиаст
-
netmurder написа:Колега има толкова много изписано за проблемите с акумулатора, че съм на 100% сигурен че темата ти ще бъде заключена...
Колега,
Винаги използвам търсачката преди да задам въпрос, прочел съм темите за това кой акумулатор за коя кола е подходящ и възможните причини поради които пада.... но не открих точно за минусовия кабел нищо..... възможно е да има и аз да не съм го прочел.
- Alexander44
- кандидат ентусиаст
-
Alexander44 написа:netmurder написа:Колега има толкова много изписано за проблемите с акумулатора, че съм на 100% сигурен че темата ти ще бъде заключена...
Колега,
Винаги използвам търсачката преди да задам въпрос, прочел съм темите за това кой акумулатор за коя кола е подходящ и възможните причини поради които пада.... но не открих точно за минусовия кабел нищо..... възможно е да има и аз да не съм го прочел.
Извинявам се, открих отговора.
Благодаря все пак.
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Да го беше поне споделил... 

"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Моята я карах полвин година с повреден IBS и нямаше проблеми. Вече като купих профилактично нов акумулатор преди месец, сърце не ми даде да не го сменя и датчика.
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- Alexander44
- кандидат ентусиаст
-
KPETEH написа:Да го беше поне споделил...
Колега, в темата от линка по-долу има написано. Утре чакам IBS-а и след подмяната ще споделя.
viewtopic.php?f=116&t=284926&hilit=IBS
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Според мен на дали е ИБСа проблем, ама а дано как се вика. 

- Alexander44
- кандидат ентусиаст
-
adovet написа:Според мен на дали е ИБСа проблем, ама а дано как се вика.
От сервиза за акумулатори правиха повторни тестове и се оказа, че ще ми го подменят с нов, след първоначалния отказ. Възможно е проблема да си е бил в акумулатора, но все пак ще сменя и IBS-a.
- silver_knight
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530XD E61
- Мечтае да кара: MiG 29 ОВТ
- Детайли за колата: Произведена 2007 година, 235 коня,commonrail
Alexander44 написа:netmurder написа:Колега има толкова много изписано за проблемите с акумулатора, че съм на 100% сигурен че темата ти ще бъде заключена...
Колега,
БМВ имат акция ( подменят безплатно ) за подмяна капачка на акумулатора, на мен ми го подмениха абсолютно безплатнов Дару Кар
Звънни и се информирай!
- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
silver_knight написа:Alexander44 написа:netmurder написа:Колега има толкова много изписано за проблемите с акумулатора, че съм на 100% сигурен че темата ти ще бъде заключена...
Колега,
БМВ имат акция ( подменят безплатно ) за подмяна капачка на акумулатора, на мен ми го подмениха абсолютно безплатнов Дару Кар
Звънни и се информирай!
Каква е тази "капачка" на акумулатора?
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
има една пластмасова капачка на ИБС-а, но не виждам тя каква работа върши и дали за нея става въпрос, за друга капачка там не се сещам.
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
12 мнения
• Страница 1 от 1