Миризма на изгорели газове в купето

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530d
Детайли за колата: все още е с оригиналната нафта от завода

Миризма на изгорели газове в купето

Мнение от shkata » 06 Ное 2015, 11:18

Здравейте,
Дълго време ме мъчеше една миризма на изгорели газове в купето . Изпускателния ми колектор е сменен , всичко там е ок, флексито е ок, ауспуха е ок... Когато съм на клиамтик няма миризма, но ако го спра и отворя прозореца започва да ми мирише. Ходих къде ли не но никой не успя да открие проблема.Не е да влиза някакво кой знае какво количество изгорели газове но си мирише. Нямам DPF, нямам катализатор .

Ето къде се оказа проблема при мен - моето е60 е със задно пъленене (не съм сигурен дали така се казва но задните седалки могат да падат) .В самия багажник от двете страни където се махат корите/капаците за акумулатора и от другата страна има едни отвори за вентилация. Те може би са по скоро като се хлопне багажника да има от къде да излезе въздуха.Захванато е на 3 места отгоре и отдолу и излиза от към багажника.
klapi.png

Като остарее гумата , започва да се извива нагоре и тази кпала спира да е клапа а стои отворена постоянно. Струваше ми се нелогично да е от това нещо , защото все пак колата се движи с някаква скорост... Не разбирам от турболенция на флуиди , но поне от това което намерих в нета излиза че колата когато се движи зад нея остава област от ниско налягане и изгорелите газове се придръпват.Също така като се отвори прозореца и в купето се получава ниско налягане(а аз си мислех че е е обратното) и започва да дърпа от където може - вратите са добре уплътнени и явно едно от тези места са тези клапи.Друго място може да е през уплътнението на багажника .

Между другото един майстор ми каза че можело да ги сложа да се варят малко време и гумата щяла да се оправи но сега нямам време да пробвам.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5

Re: Миризма на изгорели газове в купето

Мнение от boris » 06 Ное 2015, 11:27

shkata написа:
Между другото един майстор ми каза че можело да ги сложа да се варят малко време и гумата щяла да се оправи но сега нямам време да пробвам.

За 25лв струва ли си да се занимаваш с глупости...

Номенклатурен номер : 64229303806
Описание : ВЕНТИЛАЦИОННА РЕШЕТКА
Ед.цена (с ДДС) : 24.95 BGN
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 06 Ное 2015, 11:47

shkata написа:Здравейте,
Дълго време ме мъчеше една миризма на изгорели газове в купето . Изпускателния ми колектор е сменен , всичко там е ок, флексито е ок, ауспуха е ок... Когато съм на клиамтик няма миризма, но ако го спра и отворя прозореца започва да ми мирише. Ходих къде ли не но никой не успя да открие проблема.Не е да влиза някакво кой знае какво количество изгорели газове но си мирише. Нямам DPF, нямам катализатор .

Ето къде се оказа проблема при мен - моето е60 е със задно пъленене (не съм сигурен дали така се казва но задните седалки могат да падат) .В самия багажник от двете страни където се махат корите/капаците за акумулатора и от другата страна има едни отвори за вентилация. Те може би са по скоро като се хлопне багажника да има от къде да излезе въздуха.Захванато е на 3 места отгоре и отдолу и излиза от към багажника.
klapi.png

Като остарее гумата , започва да се извива нагоре и тази кпала спира да е клапа а стои отворена постоянно. Струваше ми се нелогично да е от това нещо , защото все пак колата се движи с някаква скорост... Не разбирам от турболенция на флуиди , но поне от това което намерих в нета излиза че колата когато се движи зад нея остава област от ниско налягане и изгорелите газове се придръпват.Също така като се отвори прозореца и в купето се получава ниско налягане(а аз си мислех че е е обратното) и започва да дърпа от където може - вратите са добре уплътнени и явно едно от тези места са тези клапи.Друго място може да е през уплътнението на багажника .

Колега не е нормално да мирише на изгорели газове от под капака - та да ти ще си решиш проблема с миризмата в купето, НО има нещо друго някъде имай го предвид.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 06 Ное 2015, 12:42

най-вероятно е със ламаринения колектор, който се е пукнал и трябва да го смени с чогунения.
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '16 550d

Мнение от Emooo » 06 Ное 2015, 23:00

Nukem написа:най-вероятно е със ламаринения колектор, който се е пукнал и трябва да го смени с чогунения.

+1
Tool - Fear Inoculum

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F26

Мнение от Alexius » 07 Ное 2015, 0:08

И при мен има миризма, но смятам, че причината е в махнатия DPF, защото определено има пушене отзад.

ентусиаст
Аватар
Кара: 535D e60
Мечтае да кара: M5 F10

Мнение от CrazyElement » 07 Ное 2015, 0:34

При мене беше като ми се спука охладителя на ЕГР , но тогава си и пушеше от под капака. Но Все пак го провери , ако е леко спукан може и да не излиза пушек , но от там да ти идва миризмата.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530d
Детайли за колата: все още е с оригиналната нафта от завода

Мнение от shkata » 07 Ное 2015, 10:44

Здравейте ,

Идеята ми беше да помогна на хората които им мирише , защото и те като мен ще отидат при майстори ще им погледнат изпускателния колектор, около турбото , егр-то ,флексито, ауспуха и т.н. и ще им кажат че нямат проблем и ще продължат да тровят себе си и семейството си.

Никъде не съм писал че е миришело под капака. Сменен ми е изпускателния колектор с чугунен и съм писал че около него всичко е ок.

В общи линии симптомите са че започва да ти мирише когато отвориш прозорец (и то на ненатоварен извънградски път) . Ако имаше проблем под капака, щеше да мирише и на климатик и на отопление и на охлаждане.

boris_k- напълно съм съгласен с теб - купува се чисто нова и това е.Това с варенето е просто експеримент :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5

Мнение от boris » 07 Ное 2015, 11:00

Nukem написа:най-вероятно е със ламаринения колектор, който се е пукнал и трябва да го смени с чогунения.

Emooo написа:

+1

Той автора си е написал, че му е сменен, още в първото мнение, ама нали е по-лесно да пишем каквото си знаем, вместо да четем...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 LCI 530 xd MT

Мнение от sikar » 07 Ное 2015, 22:37

Той автора си е написал, че му е сменен, още в първото мнение, ама нали е по-лесно да пишем каквото си знаем, вместо да четем...

:mhihi: :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 07 Ное 2015, 23:33

и ти с горното менение какво искаше да кажеш, с какво помогна в темата, а?????? ще ти спестя коментара, кажи му поне какво масло да си сложи :mhihi:
а за по-горния колега ще кажа, че човека може да са му го сменили, но с какъв и как е монтиран не пише, лично съм виждал как човек с пукат колектор, си взима пак ламаринен и пак се пука, отделно точно същия проблем съм го имал на Х3-та, и пак с климатика не се усещаше, ама щото много чете внимателно тоя по-горния колега то затова се напълни с големи разбирачи.
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60

Мнение от SDLS » 08 Ное 2015, 2:48

не се карайте :) Човекът е написал как си е ОПРАВИЛ проблема. Следователно няма никакво значение дали е чугунен или колектор от пластмаса. Проблемът е бил във вентилационните решетки. Аз имам абсолютно същия проблем при леко отворен прозорец, най-вече в градско. Ще ги проверя и аз, ако е от тях ще имам да черпя :smoke:

Назад към Е60/Е61