Проблем с топлото на климатроника

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 530i автоматик 04'
Мечтае да кара: F10

Проблем с топлото на климатроника

Мнение от ultrashock » 24 Сеп 2015, 14:41

Здравейте,

Може да има подобна тема, но аз лично не я открих.
Имам следния проблем: колата я имам от скоро, климатика си работи чудесно, но преди няколко дни ми се прииска топлинка. Завъртях смело врътките на дясно на максимум градуси. Обаче нещо не усетих топлина. Духа силно хладък въздух, но не и топло.
Опитах в ръчен режим (изключен Auto бутон и климатик) и тествах с различни степени но резултата е само и единствено хладък - до леко топъл въздух. Опитах и в iDrive-а да коригирам онези няколко чертички от сини към червени, но мисля че не усетих особена разлика.

Какъв може да е проблема и от къде да започна? Споменаха ми за какъв ресет на климатроника, но нямам идея как се прави и едва ли ще помогне, но знае ли човек.

Благодаря предварително!

младши ентусиаст
Аватар

Re: Проблем с топлото на климатроника

Мнение от ultrashock » 28 Сеп 2015, 8:20

Вчера си играх в INPA-та с настройките на климатика и успях да оплескам още нещата - сега в момента не иска да духа на централните отвори и много лека на краката. Случайно някой да знае какви са стандартните настройки в INPA за е60?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 28 Сеп 2015, 9:59

ultrashock написа:Вчера си играх в INPA-та с настройките на климатика и успях да оплескам още нещата - сега в момента не иска да духа на централните отвори и много лека на краката. Случайно някой да знае какви са стандартните настройки в INPA за е60?

аве колега как ги оплеска тея неща с инпата

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ultrashock » 28 Сеп 2015, 11:10

По принцип гледам да не пипам където не разбирам, но се престраших. Там има едни настройки за клапите и т.н. и са в някакви проценти, реших да ги променя да видя дали ще има разлика и така и ги оплесках. Предполагам не е фатално, ако се върнат фабрични (това не знам дали е възможно и как става).
Много ме дразни факта че не всичко е на английски в тази INPA и понякога не знаеш какво точно пипаш.

Ако някой знае какви трябва да са настройките ще съм много доволен :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 28 Сеп 2015, 11:20

Тези настройки са да тестваш клапите. Пробвай да откачиш акумулатора и изчакай малко и го закачи да видиш дали ще се върнат както преди.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ultrashock » 28 Сеп 2015, 11:52

adovet написа:Тези настройки са да тестваш клапите. Пробвай да откачиш акумулатора и изчакай малко и го закачи да видиш дали ще се върнат както преди.

Ok, ще опитам и ще пиша :)

Назад към Е60/Е61