Проблем с Е60 530d
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с Е60 530d
Колеги помагайте, като тръгвам да спирам и колата като превключва от 2-ра на 1-ва и като спре вече почти има едно придърпване и прескачане ...
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
Re: Проблем с Е60 530d
А сигурен ли си че е от 2 на 1 или е от 3 на 2? Пробвай да занулиш адаптациите и да допълниш масло.
да колега точно преди колата да спре и има едно подскачане придърпване нещо такова... 

- zdravko555
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е60 530 d Auto '04
Това само на DS ли го прави или винаги.
Здравейте.Вчера смених маслото на кутията и при мен се появи този проблем...Когато я натисна няма грижи върви си,идеално сменя скоростите,но когато карам бавно точно от 2-ра на 1-ва преди да спра превключва точно като на колегата...Оставих я в сервиза да изстине хубаво цяла вечер и можело да вземе още масло,дано да е бил от там проблема,когато имам резултати по-късно ще пиша отново.
Поздрави.
Поздрави.
- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
jiivomir написа:Здравейте.Вчера смених маслото на кутията и при мен се появи този проблем...Когато я натисна няма грижи върви си,идеално сменя скоростите,но когато карам бавно точно от 2-ра на 1-ва преди да спра превключва точно като на колегата...Оставих я в сервиза да изстине хубаво цяла вечер и можело да вземе още масло,дано да е бил от там проблема,когато имам резултати по-късно ще пиша отново.
Поздрави.
Принципно като се сменя маслото, трябва да се нулират адаптациите на скоростите, защото новото масло е с по висок вискозитет и така се получава...
Иначе ако не се нулират след време това трябва да изчезне...
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
jiivomir написа:Здравейте.Вчера смених маслото на кутията и при мен се появи този проблем...Когато я натисна няма грижи върви си,идеално сменя скоростите,но когато карам бавно точно от 2-ра на 1-ва преди да спра превключва точно като на колегата...Оставих я в сервиза да изстине хубаво цяла вечер и можело да вземе още масло,дано да е бил от там проблема,когато имам резултати по-късно ще пиша отново.
Поздрави.
Доколкото знам, маслото се налива на загряла кутия.
- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
badsharki написа:jiivomir написа:Здравейте.Вчера смених маслото на кутията и при мен се появи този проблем...Когато я натисна няма грижи върви си,идеално сменя скоростите,но когато карам бавно точно от 2-ра на 1-ва преди да спра превключва точно като на колегата...Оставих я в сервиза да изстине хубаво цяла вечер и можело да вземе още масло,дано да е бил от там проблема,когато имам резултати по-късно ще пиша отново.
Поздрави.
Доколкото знам, маслото се налива на загряла кутия.
Не точно на загряла, между 30-50 градуса беше мисля...
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- Stivo
- Потребител
-
- Кара: bmw e60 525d 2005
И аз съм с същия проблем.При мен го прави само на D режим.На DS нямам проблем 

Ами не знам сега я взех от сервиза взела е още 500-600 мл,общо 7 литра е взела,а доколкото знам събира повече,но останалото не можело да се източи то си оставало там,зад хидротрансформатора...и когато сменя на 2-ра леко се изфорсира до към 1800 и тогава сменя и това само на леко каране,с останалите предавки няма проблеми.Пробвах да ресетна кутията,никакъв ефект след това...
Добър вечер!
Колегата по-горе е бил прав,това тласкане го прави м/у 2-ра и 3-та,карах я около 20км няма никаква разлика и всъщност моя хидротрансформатор е почти нов,явно е сменян от предишния собственик...Някой,ако може да ми препоръча добър майстор на кутии от Варна,че явно дебела ще става работата...
Колегата по-горе е бил прав,това тласкане го прави м/у 2-ра и 3-та,карах я около 20км няма никаква разлика и всъщност моя хидротрансформатор е почти нов,явно е сменян от предишния собственик...Някой,ако може да ми препоръча добър майстор на кутии от Варна,че явно дебела ще става работата...
11 мнения
• Страница 1 от 1