Помощ за смяна VIN на CCC и MMI/CCC

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530d ///M vision
Мечтае да кара: F10 550d///M

Помощ за смяна VIN на CCC и MMI/CCC

Мнение от stoino » 21 Авг 2015, 20:50

Здравейте колеги!

Разказах в една друга тема за срещата ми с сервиз "Mirafiori".Е там тези смешници ми смениха CCC и MMI/CCC но не са сменили VIN.
Имам огромна молба към колегите който знаят,могат и са го правили да ударят едно рамо за смяна на VIN в CCC и MMI/CCC срещу заплащане разбира се.Който има желание да помогне нека пусне едно Л.С с телефон да се разберем.
Изображение

Legendary
Аватар
Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX

Re: Помощ за смяна VIN на CCC и MMI/CCC

Мнение от MadChicken » 22 Авг 2015, 9:33

Не го мисли толкова тоя VIN, не променя нищо смяната му. Освен ако няма да продаваш колата и не искаш някой с диагностика евентуално да види различен VIN друг смисъл няма. Да не говорим че масово за смяната му ще искат да ти префлашнат модула, а това крие сериозен риск за кекавите и вече доста дърти CCC-та.
Only dead fish follow the stream...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от stoino » 22 Авг 2015, 10:25

Липсват ми v iDrive "service requirements" и не мога да управлявам Head up "Регулиране на яркостта" и не мога да избирам информацията която да показва.За това искам да сменя VIN.С надеждата,че всичко ще заработи нормално.Знам,че има голям риск за ССС модула за това ми се ще ако някои може да го смени без префлаш на модула.Ама ти ми казваш,че смяната на VIN нищо няма да промени.Тогава къде е проблема?По VIN който е записан ССС модула излиза 530xd 06г. без Head up.Може ли това да е причината да не мога да управлявам Head up?
Изображение

Legendary
Аватар
Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX

Мнение от MadChicken » 22 Авг 2015, 13:21

Това което ти трябва е адаптиране на модула за работа с екстрите на колата ти или казано просто - кодиране. Става за 10мин и няма риск за модула. В твоя случай НЕ е нужно програмиране. Шанса за "умиране" зависи основно от състоянието на електрониката в модула - предимно от флаш паметта, като през годините има сума ти ревизии и чак към края стават по-дуракоустойчиви.
Only dead fish follow the stream...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от stoino » 22 Авг 2015, 14:05

MadChicken :bowdown: :bowdown: :bowdown: Благодаря ти за подробния отговор.Разбрах се с един колега от София да погледне колата и да ми кодира ССС модула да работи с екстрите на колата.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от V8ka » 25 Авг 2015, 12:48

:twisted:
Последна промяна V8ka на 08 Мар 2024, 21:50, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '18 BMW G30 540iX

Мнение от iceblast » 25 Авг 2015, 22:21

Както колегата МадЧикън сподели, това са неща, които се оправят с кодиране, не с префлашване на модули. Като цяло ССС-то се състои от няколко различни компонента в едно, и нормално да смениш виновете навсякъде. Не познавам хората от Мирафьори, нито съм имал вземане даване с тях, но съм 99% сигурен, че никой не си е играл да префлашфа различните модули по отделно. Единственият вариянт е да е префлашван MostGW с цел слагане на CIC контролер.

Попринцип, колега, като не си доволен от хората отиваш и правиш рекламация, до колкот знам те правят скъпи коли и едва ли ще се изциганят за 500-1000лв., ако не са направили нещата както трябва и/или ако има проблем с ССС модула им го връщаш, но това е хубаво да стане преди друг да го пипа, защото след това с основание могат да ти откажат рекламацията.

Назад към Е60/Е61