Моля за помощ e61 525d 177кс няма мощност .
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
Моля за помощ e61 525d 177кс няма мощност .
Здравейте вече съм в безизходица с моята кола.Преди 2 месеца изгуби мощност и от тогава обиколих почти всички известни сервизи в София .Първо смених изпускателен колектор защото беше спукан след това се оказа че моторчето на турбото не работи ,сменихме го и него след това се оказа че и геометрията е заяла и я смених.Пак нищо.В следващия сервиз свалихме пак турбото слагано на стенд всичко работи,оказа се че е запушен дпф-а ,махнаха го и колата почнала да върви много,но около 30 мин и пак забила.Грешката е low presssure на турбото и моторче.Смених и дебитомер защото показваше много ниски стойности пак нищо.След това почнахме с софтуера ,сменихме го от същата кола с махнат дпф и пак колата няма мощност, на педала до долу колата не върви като затапена е.Когато е откачено гърнето между катализатора и дпф-а колата тръгва но не както трябва има турбо ни много мудно.Проверихме всички датчици вакуми всмукателен колектор пеперудките са добре и няма и няма .Какво ли не опитвахме ,на място се вижда че моторчето работи нормално.Когато се форсира на празен ход много трудно стига до 4000 оборота нямам вече варянти какво да пробвам .Моля за помощ.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Re: Моля за помощ e61 525d 177кс няма мощност .
MAP сензора най-вероятно е сдал багажа - той не хвърля грешки, а симптомите са същите като на ВСИЧКИ неща, които си сменил
13 62 7 792 260 --датчика които е отстрани на колектора --смених го и него в етк пише че е fuel injection system -ressure sensor
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Да нямаш някой вакумен или турбо маркуч спукан ? прегледахте ли ги хубаво като сменяхте управлението на турбото ?
punki написа:Здравейте вече съм в безизходица с моята кола.Преди 2 месеца изгуби мощност и от тогава обиколих почти всички известни сервизи в София .Първо смених изпускателен колектор защото беше спукан след това се оказа че моторчето на турбото не работи ,сменихме го и него след това се оказа че и геометрията е заяла и я смених.Пак нищо.В следващия сервиз свалихме пак турбото слагано на стенд всичко работи,оказа се че е запушен дпф-а ,махнаха го и колата почнала да върви много,но около 30 мин и пак забила.Грешката е low presssure на турбото и моторче.Смених и дебитомер защото показваше много ниски стойности пак нищо.След това почнахме с софтуера ,сменихме го от същата кола с махнат дпф и пак колата няма мощност, на педала до долу колата не върви като затапена е.Когато е откачено гърнето между катализатора и дпф-а колата тръгва но не както трябва има турбо ни много мудно.Проверихме всички датчици вакуми всмукателен колектор пеперудките са добре и няма и няма .Какво ли не опитвахме ,на място се вижда че моторчето работи нормално.Когато се форсира на празен ход много трудно стига до 4000 оборота нямам вече варянти какво да пробвам .Моля за помощ.
А като сменихте дебитомера , адаптациите му изтрихте ли?
Маркучите са прегледани и вакумите,дебитомера е адаптиран наново да .Сега мисля да махна катализатора да не би да е запушен и от там да става проблема .
Отидох да махам катализатора и се оказа че при мен катализатора и дпф-а са на едно и са махнати.Откачих след катализатора гърнето и колета върви в високите само на 2800-3000 се усеща доста търбото но преди това не ,а с закачени гърнета изобщо не върви.
Най накрая си оправих колата след толкова обикаляне ,оказа се че в сервиза които ми махали дпф-а (малко) са се объркали и са ми махнали катализатора и са ми сложили софт за махнат дпф,а тои си е там и си е пълен
отрязахме го сложихме тръба и колата тръгна
Нямам думи просто !!!

9 мнения
• Страница 1 от 1