BMW E60 странен проблем
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- tanokaridi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 XDrive
BMW E60 странен проблем
Здравейте колеги,
имам странен проблем и никъде не го хващат навсякъде казват "на колата и няма нищо карай си я" е да ама не определено нещо не е наред аз знам все пак каква кола карах до скоро. Сега както е топло и като карам дори бавно тръгвам от светофар и карам на около 2 000 оборота по лек байр се чува едно странно виене дето преди го нямаше с климатик без климатик все си го има. Грешки в колата няма, но това виене си го има проблема е, че на едно място като я форсирам не се чува това. Не знам на какво се дължи дали на мотора че на отворен капак го чувам повече него но в движенеи това виене много ме дразни. Моля дайте идея какво може да е.
Сменена е демферна шайба с оригинална заедно с ремъците и всички прилежащи ролки.

имам странен проблем и никъде не го хващат навсякъде казват "на колата и няма нищо карай си я" е да ама не определено нещо не е наред аз знам все пак каква кола карах до скоро. Сега както е топло и като карам дори бавно тръгвам от светофар и карам на около 2 000 оборота по лек байр се чува едно странно виене дето преди го нямаше с климатик без климатик все си го има. Грешки в колата няма, но това виене си го има проблема е, че на едно място като я форсирам не се чува това. Не знам на какво се дължи дали на мотора че на отворен капак го чувам повече него но в движенеи това виене много ме дразни. Моля дайте идея какво може да е.
Сменена е демферна шайба с оригинална заедно с ремъците и всички прилежащи ролки.

- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Re: BMW E60 странен проблем
Шума постоянен ли е или се появява към 2000 оборота и после затихва? Какав мотор е колата?
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- tanokaridi
- кандидат ентусиаст
-
Ами не мога да преценя дали затихва, защото почва да шуми и мотора повече сега се сещам, че може да пробвам ръчно да превключвам да видя дали го има и на по високи обороти и дали го има на други предавки. Иначе ми се струва, че около 3000 изчезва, но не съм много сигурен - иначе колата е 525 - 197 коня xdrive 2008 година. в момента е на 230 000 горе долу. Само да добавя че турбото няма луфтове и лопадките му изглеждат добре запазени.
Като каже някой виене от двигател аз го свързвам с високи обороти т.е турбина.
- tanokaridi
- кандидат ентусиаст
-
memorex написа:Като каже някой виене от двигател аз го свързвам с високи обороти т.е турбина.
Колега на мен ми прилича на виеща ролка, но нямам предсава как да разбера дали съм прав или не съм турбото знам как свири и не е от него спроед мен, но все пак може и да греша не съм човек който разбира отвсичко....
Като казваш може да е ролка се сещам за махане на пистов ремък и тест .Така съм чувал .
- Qugo
-
-
- Кара: Е60 530i LCI
- Мечтае да кара: M4
memorex написа:Като казваш може да е ролка се сещам за махане на пистов ремък и тест .Така съм чувал .
Точно по този начин майстора ми хвана едно виене което беше само над 5000 оборота

- tanokaridi
- кандидат ентусиаст
-
Здравейте,
понеже до събота неделя няма да имам възможност да я закарам да я погледнат.
Но сутринта ми направи впечатление, че като е студена колата сутрин няма виене няма нищо супер тиха е и всичко е наред като позагрее малко дори само да е седяла на слънце пак почва да поизвива.
понеже до събота неделя няма да имам възможност да я закарам да я погледнат.
Но сутринта ми направи впечатление, че като е студена колата сутрин няма виене няма нищо супер тиха е и всичко е наред като позагрее малко дори само да е седяла на слънце пак почва да поизвива.
- andreev_
- Потребител
-
- Кара: 530 XD E60
не е лошо да провериш демфера !
- tanokaridi
- кандидат ентусиаст
-
andreev_ написа:не е лошо да провериш демфера !
колега демфера е на 2-3к километра сменян с оригинален в Камор баси толкова малко ли да е изкарал....
- andreev_
- Потребител
-
- Кара: 530 XD E60
tanokaridi написа:andreev_ написа:не е лошо да провериш демфера !
колега демфера е на 2-3к километра сменян с оригинален в Камор баси толкова малко ли да е изкарал....
ами не знам какъв си сложил. Но нека го погледнат в сервиз
11 мнения
• Страница 1 от 1