Шум от парното
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- BPFC
- Потребител
-
- Кара: E60 535d
Шум от парното
Добър ден!
Значи проблема ми е следния от миналата зима, при рязко завиване или рязко спиране от перката на парното се чува шум, все едно някъде самата перка закача нещо. И така понеже беше към края на зимата тогава, реших да се стопли малко и чак тогава да я правя...да ама като се стопли и започнах да си пускам климатика, този шум изчезна и цяло лято го нямаше никакъв. И сега отново се появява, като вече има много лек шум и при по-рязко тръгване.
Въпроса е, от какво може да е това?! Дали е възможно за климатика и за парното да се използват различни турбини, че този шум изчезна така цяло лято?!? И накрая лесно ли се разглобява, за да се стигне до турбините и да погледна да не би да има някъде влезнало, някакво листо или нещо друго, което да застава на перката при описаните ситуации!??
Благодаря, предварително за отговорите!
Значи проблема ми е следния от миналата зима, при рязко завиване или рязко спиране от перката на парното се чува шум, все едно някъде самата перка закача нещо. И така понеже беше към края на зимата тогава, реших да се стопли малко и чак тогава да я правя...да ама като се стопли и започнах да си пускам климатика, този шум изчезна и цяло лято го нямаше никакъв. И сега отново се появява, като вече има много лек шум и при по-рязко тръгване.
Въпроса е, от какво може да е това?! Дали е възможно за климатика и за парното да се използват различни турбини, че този шум изчезна така цяло лято?!? И накрая лесно ли се разглобява, за да се стигне до турбините и да погледна да не би да има някъде влезнало, някакво листо или нещо друго, което да застава на перката при описаните ситуации!??
Благодаря, предварително за отговорите!
- INTEGRALE
- младши ентусиаст
-
- Кара: VW Golf MK6 1.4 tsi, W212 E350CDI
- Мечтае да кара: Koenigsegg
Re: Шум от парното
Предварително ти казвам да се примириш 

- Baro 530d
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E65 730d 2006
- Мечтае да кара: 650i GranCoupe 760i
Здравей,колега!Същия проблем с парното имах с моята Седмица скоро.Датчиците бяха клеясали,имаше голям луфт на перката на парното,с една дума беше за боклука.Купих от друга седмица вентилатора на парното и проблема се реши.Казаха ми,че може и чрез рециклиране,но реших да си купя друго и сега си бачка екстра без да издава онзи гаден скърцащ звук при завиване! 

- mfandakov
- младши ентусиаст
-
Колега ето тук е този вентилатор http://de.bmwfans.info/parts/catalog/E6 ... ditioning/.Аз на Е39 съм сменял 2-3 такива едва ли е нещо по различно трябва ти време и спокойствие .Ето и самия вентилатор
http://de.bmwfans.info/parts/catalog/E6 ... ditioning/
http://de.bmwfans.info/parts/catalog/E6 ... ditioning/
В града човек експлоатира човека,а в селото е точно обратното!
- mupoo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530D '04
И аз ги имах тези шумове, рядко се появяваха но бяха факт - при спирачки, при завиване се чуваше неприятен звук от вентилатора. Онзи ден тотално спря. Днес за 5 часа го подмених вентилатора с таралежа и всичко си дойде на мястото 

6 мнения
• Страница 1 от 1