Е60 / Е65 логичният или емоционален избор..

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 745i e65, 525dA e39
Мечтае да кара: 850 CSi :)

Е60 / Е65 логичният или емоционален избор..

Мнение от rado89 » 06 Апр 2015, 15:47

Здравейте колеги.

Напоследък се оглеждам за коли и в интерес на истината се колебая много между е60 и е65.
Като цяло на външен вид харесвам повече е60, но в момента карам е39 и ми е малко мъничко (т.к. съм 195см) и зад мен няма място за никой (може би само малко дете).
Чудя се дали да взема е65 и да се радвам на голяма база и куп включени екстри или да си взема е60.
Също така ми се иска да не хвърлям много пари за кола (кой не иска) и гледам коли в диапазона 12 - 17 хил. Иска ми се да взема е60 фейс, ама малко не стигат парите от този диапазон - много ли ще загубя ако не взема фейс или е по-добре да изчакам 2 - 3 месеца, или може би 5 за да посъбера пари и да взема фейс.
Кои екстри са такива, че досега съм ги нямал, но ако се докосна до тях ще се чудя как съм карал без тях.
Кои двигатели да избягвам - нямам претенции бензин или дизел, само предпочитам автомат, но не е задължителен.
Сега карам е39 с доста екстри (подгрев, масаж, нави, ел. хром огледала, парктроник и т.н.) но не знам кои екстри ще са ми нужни.
Също така ако някой търси някакъв бартер - готов съм да се договорим за доплащането и да направим сделка :)

Благодаря ви колеги, знам, че ще ме насочите по подобаващ начин. Надявам се, че това, че съм писал в е60 раздела няма да доведе до пристрастни мнения (въпреки, че това е невъзможно).

П.С. - благородно завиждам на всички колеги с е60 - лично мнение - най-красивата кола.

Поздрави,
Радо.
Сърдитко Петко - празна му торбата..

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 535d
Мечтае да кара: i3
Детайли за колата: M-пакет

Re: Е60 / Е65 логичният или емоционален избор..

Мнение от baholino » 06 Апр 2015, 19:16

Лично за мен "a must" екстрите са: активен волан, хедъп дисплей, комфортни седалки и обдухване.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 06 Апр 2015, 19:28

Колега, никой не може да отговори на въпроса "дали да взема е65 и да се радвам на голяма база и куп включени екстри или да си взема е60"- това е прекалено лично предпочитание.
Също така едва ли някой ще може да те насочи и към екстрите, които ти желаеш- може една екстра за някой да е много важна, за друг да е напълно излишна.
По отношение на двигателите, не взимаш нова кола, за това е важно състоянието на двигателя в момента на покупката.
По отношение на парите, които искаш да изхарчиш, трябва да си оставиш няколко хиляди в резерв, като при Е65 сигурно ще са повече- едва ли някой ще направи перфектна колата и след това ще я продаде, въпреки, че в почти всяка обява за продажба се твърди точно това. ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 06 Апр 2015, 20:02

взимаш, каквото те радва и можеш да си позволиш. всичко друго са празни приказки. не е лошо да е LCI, ама с този бюджет надали...екстри - колкото повече, толкова по - добре, ама пак до пари всичко опира. Дизел/бензин май в България е все тая.

Лично за мен автоматик е почти най - важното.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 745i e65, 525dA e39
Мечтае да кара: 850 CSi :)

Мнение от rado89 » 08 Апр 2015, 9:08

Благодаря колеги,
след командировка ще ходя на лов и ще пусна инфо какво се случва.

Поздрави,
Радо
Сърдитко Петко - празна му торбата..

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd

Мнение от badsharki » 27 Апр 2015, 7:22

Моята дилема беше аналогична на твоята. Накрая се спрях на Е61 и не съжалявам. :)

Екстрите, които за задължителни за мен са: комфортни седалки, автоматик и 4х4.

Екстрата, която обаче не предполагах, че ще ми допадне толкова много е comfort access-a. Невероятна глезотия и удобство. :)

Аватар
Кара: Е60 530i LCI
Мечтае да кара: M4

Мнение от Qugo » 27 Апр 2015, 8:15

Има доста вкстри които са за някой необходимост за друг просто глезотия, но най-важното е да си вземеш нещо читаво понеже това е по трудно отколкото да отговориш на въпроса е60 или е65
Лично моя съвет е вземи си бензин.

Назад към Е60/Е61