Проблем със сажди и АСК
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- galant
- младши ентусиаст
-
- Кара: само Месершмити
Проблем със сажди и АСК
Колеги,става въпрос за Бмв 535д 286кс 2008г.На диагностика показва че ДПФ е в перфектно състояние,няма грешки,откачиха и закачиха някакъв датчик да видят дали ще го отчете-отчита го,но колата има сажди на ауспуха и като я форсирам на място много леко припушва черно,много леко.Въпроса е,как има ДПФ а има сажди?Някакви идеи?Също и като загрее и като и дам рязко газ както е на 6 със 80-90 и изключва,дава зъбното колело и като я рестартирам тръгва.Дали има нещо което шашка кутията,или са две различни болежки?Това обаче с филтъра ме хварля в шах.Ако някой е имал нещо подобно ще ми е от помощ.Грешки пак казвам на мотора няма.Км-не ги знам точно,всичко е в норми.Дава грешка на кутията само-да се види нивото на маслото в кутията.Видяхме и има.Малко тъмно но не е катран.
Последна промяна galant на 15 Апр 2015, 22:17, променена общо 1 път
- hol1gans
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d
- Мечтае да кара: М6 G-PoweR
Re: Проблем със сажди
На мен ми приличе, че са ти надупчили дпф-фа и са го сложили обратно. Не е проблем да се свали и да се погледне.
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
В Италия редовно като се зазапушват и ги дупчат дпфите за да не се занимават със софтуерно елиминиране и т.н
- galant
- младши ентусиаст
-
Е няма ли да го отчете като грешка и ако е така проблем ли е да се кара така при положение че не дава никакви индикации за проблем?Всички се мъчат да ги махнат без да се освятка,тази ако е така си мисля че е перфе.
П.п. И припушването е...трябва да си с добро зрение
П.п. И припушването е...трябва да си с добро зрение
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
БАЯ време може да се кара така.
- JanTonko
-
-
- Кара: MB S 65 AMG W221; BMW 320d F30
- Мечтае да кара: гравитацията да не влияе върху циците :-)
- Детайли за колата: MB S 65 AMG engine swapped 7G Tronic W221- 742,8 whp, 1200 NM torque electronically reduced; BMW 2012 320d F30 251.6 bhp and 529.3 Nm remap stage 3
Както казаха колегите ДПФ-а ти е надупчен с бургия и така изкуствено намалят диференциалното налягане. Много популярна италианска простотия. Как ДПФ-а разбира че е запушен- ами като разликата при налягането преди и след ДПФ-а е над определени норми. При теб няма как да ти светне, че ДПФ-а е запушен, понеже ''хитреците'' са го надупчили. Освен това ДПФ-а не святка и че има нередност с него , понеже е надупчен разумно или иначе казано налягането преди и след ДПФ-а пак е в норми (сиреч не е ''пренадупчен'', понеже трябва да има вся пак някакво налягане).
И така чека на колата не свети, ДПФ-а не се пуши, ама имаме чернилка по грънците+ завишено изпускане на NO2. Не няма проблем така да си караш, рано или късно ''магарията'' с дупченето спира да ''работи'' , понеже след надупчване ''керамиката'' на ДПФ-а сдава багажа за около година-две и се налага софтуерна намеса или нов ДПФ.
Това е положението.
И така чека на колата не свети, ДПФ-а не се пуши, ама имаме чернилка по грънците+ завишено изпускане на NO2. Не няма проблем така да си караш, рано или късно ''магарията'' с дупченето спира да ''работи'' , понеже след надупчване ''керамиката'' на ДПФ-а сдава багажа за около година-две и се налага софтуерна намеса или нов ДПФ.
Това е положението.
MB S 65 AMG 742,8 whp, 1200 NM torque 1/4 mile 10. 133 sec/s. The one and only 1200 NM Mercedes gerabox in Europe for now.
THE BLACK BEAST
THE BLACK BEAST
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
При фейсовите не светва чек като на префейсовите
- galant
- младши ентусиаст
-
Ясно колеги,все пак не дава грешки на диагностика което е добре,в смисъл че към момента "работи" коректно,върви прекрасно.Проблем са ми само скоростите,тъй като разбрах че трябва да се ремонтират.Сменя ги като по учебник адски мазно без колебания в оборотите и тресене(правил съм 2 торка-не е),без лашкания,удари,приплъзвания и тем подобни,но при рязко подаване на газ като е загряла(не до мокета),светва зъбното и е като на неутрал.Гася,паля и съм ОК.Също забелязвам че от D на R и от N на R има едно забвяне от около 2-3сек..Казха ми че пакета който е за 4-5-6 си губи налягането и със смяна на масло нямало да се оправи.Мисля да ги послушам и да я отремонтирам че не ми се дават пари за масло и филтър(който е на цената на златото) и после да го мятам в коша.Един колега е имал същите симптоми на 5 скоростна и ми каза че са му сменили тампоните на мотора и АСК и се е успала
което ми се вижда доста странно и някак не мога да си го обясня.Има ли логика в това(не съм гледал тампони) и някой имал ли е подобен случай със скоростите?Хем ми се иска да пробвам с масло че да не би да е загубило вискозитет,хем ми е омръзнало да давам пари но пък едното е 500лв,а другото 2 и отгоре.Всяко инфо ще ми е полезно 

- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
Re: Проблем със сажди и АСК
Отваря се кутията,сменя се една втулка и един пакет с дискове и проблема изчезва 

- galant
- младши ентусиаст
-
Re: Проблем със сажди и АСК
Ilko Ivanov написа:Отваря се кутията,сменя се една втулка и един пакет с дискове и проблема изчезва
Мерси колега

10 мнения
• Страница 1 от 1