Пръсна ми се панорамния покрив!
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
Пръсна ми се панорамния покрив!
Здравейте, днес докато си карах (около 80 км/ч )ми се пръсна предната част на панорамния покрив . Искам да попитам дали на някой му се е случвало и какви могат да бъдат причините за това, и ако може някой да ми каже ориентировъчна цена на стъклото и къде могат да ми го сменят в София? Автомобила е Е61!
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
Re: Пръсна ми се панорамния покрив!
Справка за част
Номенклатурен номер : 54137140777
Описание : капак
Ед.цена (с ДДС) : 1045.73 BGL
Няма наличност
Варна Карс си запазва право за промени в цените
Номенклатурен номер : 54137140777
Описание : капак
Ед.цена (с ДДС) : 1045.73 BGL
Няма наличност
Варна Карс си запазва право за промени в цените
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Причината за пръсване на стъкло(каквото и да било) е или усукване на рамката( я колата е посукана, я е изтървала някоя разпънка и си минал през нещо дето е усукало купето) или дефект в самото стъкло, тъй като ми стана интересно се разрових и ти май си пътвия такъ случай спрямо нашия форум и bimmerpost, сериозно бих се замислил за проверка за посукано купе, че стъклото ще ти е наймалката драма.
Ами колата се държи перфектно на пътя и нямаше никакви странични явления. Минавах през плавен завой с около 80км/ч. Единственото, което не споменах е че беше отворен доста междинно. Не беше отворен до край или само 1вата част, а съвсем малко и се замислих дали при завоя не е нахлул поток въздух и т.н., но може и да е изкочил някой камък от колата пред мен. Всичко стана за секунди.
ПС: 1000лв е абсурдно много за 1 стъкло ... Все пак няма да сменям целия панорамен покрив с механизми и т.н.?
ПС: 1000лв е абсурдно много за 1 стъкло ... Все пак няма да сменям целия панорамен покрив с механизми и т.н.?
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
rG_ArkaN написа:
Ами пазари се в Дару

В Дару ще ми кажат сходна цена.. но в нея какво влиза? Целият покрив или само предната част (която е счупена при мен). Предполагам, че в Армеец ще ми предложат доверен сервиз от каското и за това разпитвам.
- mfandakov
- младши ентусиаст
-
Виждал съм спукани стъкла от изпуснали разпънки,защо да не пукат и панорамни покриви
,даже това отваряне на половина си е предпоставка при усукване да замине панорамата 

В града човек експлоатира човека,а в селото е точно обратното!
А някой може ли да ми даде материал да прочета за този проблем с изпускането на разпънки за да се информирам малко и да видя дали мога да установя, ако има подобен проблем. По принцип от скоро карам 5ца, винаги съм карал 3ки и тепърва влизам в час с е61.
Благодаря предварително.
Благодаря предварително.
- Qugo
-
-
- Кара: Е60 530i LCI
- Мечтае да кара: M4
Незнам дали е случайност, но на шефката ми се спука стъклото по същия начин на мерцедес Ц клас 2009.
При нея цената в балкан стар беше 1400лв.
Сменихме стъклото с оригинално от донур за 200лв
Имаше и идея да и изработят стъкло по калъп за 130лв но предпочете оригиналното.
Бих те посъветвал да потърсиш в mobile коли за части и от там.
Успех
При нея цената в балкан стар беше 1400лв.
Сменихме стъклото с оригинално от донур за 200лв
Имаше и идея да и изработят стъкло по калъп за 130лв но предпочете оригиналното.
Бих те посъветвал да потърсиш в mobile коли за части и от там.
Успех
Ужас,Колега! За пръв път чувам за такъв случай.Виж по моргите нещо?!
Май така ще стане.. Просто 1000лв е прекалено за 1 стъкло. Ще потърся из форума дали няма някое комби на части и ще видя и в Кожра какво ще кажат.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
А бе хубаво смени стъклото ама виж проблема ако ти е посукано куперо или е изпуснала разпънка пак ще стане драма
Ами ще го проверя веднага след празниците. В момента колата е в гаража и не се кара, но можеш ли да ме посъветваш къде и за какво да гледам за да проверя или да я карам на майстор. Иначе колата излезе от много добър сервиз преди 2 седмици и я обявиха за перфектна и ме съмнява да има нещо по купето, но след като стана на завой предполагам си прав и трябва да обърна специално внимание. Иначе беше в сервиз веднага след като я купих да я огледат дали и има нещо и излязоха само 2-3 маркучета и 1 тампонче. Единственото което има в момента е едно пукане като въртя волана, но до колкото знам се е откачил някакъв капак, който реших да оправя заедно със смяната на маслото след 1000км. Но след като четох за проблеми с разпънките подобни шумове са нещо като симптом за проблем с нея и може да има общо.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
Посукано купе се гледа на стенд, ако колата просто са я преглеждали няма да се види, пример един приятел имаше голф 4, който в спряло състояние изглежда супер, но в движените направо оставя 4 следи 

Е добре де, но предполагам би трябвало да се усеща малко или много при шофиране. А колата се държи перфектно на пътя... все пак ще я прегледам за да съм на 100% сигурен.
15 мнения
• Страница 1 от 1