Airbag проблем с кабела на акумулатора

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Airbag проблем с кабела на акумулатора

Мнение от Niko M3 » 07 Мар 2015, 7:53

Здравейте колеги, имам проблем с плюсовия кабел на акумулатора и по точно съпротивлението на airbag системите. Съответно ми изписва грешка на монитора, като го натисна кабела и изчезва но като се поразмести и пак се появява има решение запоява се съпротивление на кабела и всичко е ОК ... но не мога да намеря схемата къде точно се запояваше и какво беше съпротивлението. Ако някой се сеща за коя схема става дума и я има да ми я прати моля.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Супер. Сега отиди да си купиш opel нафтичка и ще се возиш от сервиз до сервиз икономично :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Re: Airbag проблем с кабела на акумулатора

Мнение от oci » 07 Мар 2015, 9:02

Niko M3 написа:Здравейте колеги, имам проблем с плюсовия кабел на акумулатора и по точно съпротивлението на airbag системите. Съответно ми изписва грешка на монитора, като го натисна кабела и изчезва но като се поразмести и пак се появява има решение запоява се съпротивление на кабела и всичко е ОК ... но не мога да намеря схемата къде точно се запояваше и какво беше съпротивлението. Ако някой се сеща за коя схема става дума и я има да ми я прати моля.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Смени буксата на пиропатрона и си готов, със запояване на съпротивлението ще изолираш пиропатрона, а той при теб най-вероятно работи щом с наместване се оправя значи проблема е в това, че не прави контакт. Погледни буксата, пинчетата и ако не са наред смени буксата по-добре отколкото да правиш мизерии. Дори и да се стигне до залъгване на системата, може да се спре софтуерно вместо тези съпротивления които след време пак ще доведът до светване на бега.
Иначе съм виждал какво ли не от съпротивление до вързани на възел кабели, кондензатори и т.н Ръчен труд :mhihi:

Назад към Е60/Е61