Защо се цапат прозорците при свалянето им?
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
Защо се цапат прозорците при свалянето им?
Въпроса е в заглавието на темата. Имам правило като измия колата и да не свалям прозорците поне 1-2 дни защото като ги вдигнеш после и остават следи. На сегашния ми автомобил не само, че са следи, ами все едно прозорците са окъпани с вода от локва. На какво може да се дължи това? Дали примерно лайсните които са трябва да се сменят или някъде другада е проблема...
Ето и две снимки за да видите за какво става въпрос. Имал съм 120д, 330д е90, 530д е39, сега е60 но досега такова нещо не съм виждал....
Ето и две снимки за да видите за какво става въпрос. Имал съм 120д, 330д е90, 530д е39, сега е60 но досега такова нещо не съм виждал....
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Re: Защо се цапат прозорците при свалянето им?
Сам ли си я миеш, или ползваш услугите на мивка ?!
Иначе правилно си се насочил към смяна на гуменото "перо" което има за цел при спускане на стъклото, да премахне водата от него !
Ако сам си миеш колата, може да насочиш струята към него, защото освен кал се задържат и разни песъчинки и става интересно !
Иначе правилно си се насочил към смяна на гуменото "перо" което има за цел при спускане на стъклото, да премахне водата от него !
Ако сам си миеш колата, може да насочиш струята към него, защото освен кал се задържат и разни песъчинки и става интересно !
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
Колега ивчо е доста прав,пробвай да свалиш външната част на уплътнението и да го измиеш ''отвътре'' интензивно с четка и препарат.
И да го измие, точно два пъти да я кара на дъжд и пак ще става така.
Проблема ти е в уплътнението, но и ново да сложиш аз не съм виждал пък кола, която да измиеш и след сваляне- вдигане на прозореца да е абсолютно чист. Винаги има леко изцапано.
Проблема ти е в уплътнението, но и ново да сложиш аз не съм виждал пък кола, която да измиеш и след сваляне- вдигане на прозореца да е абсолютно чист. Винаги има леко изцапано.
- datchko
- ентусиаст
-
- Кара: e61 535d LCI
- Мечтае да кара: F90
Ако автора сам си мие колата, може с въздух под налягане да обдухва между стъклото и "перото".
Така останалата вода ще се издуха и не би трябвало да има проблеми.
https://www.youtube.com/watch?v=Y8VKGO8D7nM - Това видео е хубаво. Между 2:08 и 2:36 се вижда как се подсушава.
Така останалата вода ще се издуха и не би трябвало да има проблеми.
https://www.youtube.com/watch?v=Y8VKGO8D7nM - Това видео е хубаво. Между 2:08 и 2:36 се вижда как се подсушава.
не я мия сам, но може да пробвам да ги позачкстя малко с четка и мокър парцал...страх ме е да ги свалям да не скапя нещо, също ще пробвам с въздух на бензиностанцията
спайди проблема е не че остават следи а че остават следи като че не е измита колата...като кални следи
бларя ви колеги ще пробвам
спайди проблема е не че остават следи а че остават следи като че не е измита колата...като кални следи
бларя ви колеги ще пробвам

7 мнения
• Страница 1 от 1