E61 Steering wheel maybe at angle faulty
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- angelBMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: е30,е46,е60
- Мечтае да кара: е30-ката си с турбо
- Детайли за колата: лимузинкa
E61 Steering wheel maybe at angle faulty
Здравейте колеги,имам проблем с горе описаната грешка ще обесня малко по подробно.
Колата я имам от преди има няма 10 дни,още с пристигането и грешката светеше
Steering behaviour altered
Steering wheel maybe at angle
Качих я на подемник и забелязах че тампона на единия носач от шофъорския краи е тръгнал възможно ли е заради този тампон да светне грешката ?Ясно ми е че като тръгне един тампон по ходова част се изменя ъгъла на колелото но пък не е в буквалния смисъл разбит,та толкова ли са умни вече тези коли та да ми светне Active steering-a ?
Другото е че на км.табло светят заедно DSC-то със жълтото воланче(active steering) до колкото знам работят заедно.Четох из гугъл но нищо ориентировачно не видях...
Относно с пълен ляв пълен десен вече опитах и няма ефект..
Така и така съм тръгнал за да не отварям нова тема,става въпрос относно дисплея на навигацията постоянно ми се менят цветовете и като прехвърлям в други менюта до някаде се възтановява но не напълно и като пак се върна в предишното меню почват да се менят отново цветовете като стар телевизор е
по късно ще пусна снимки
Колата я имам от преди има няма 10 дни,още с пристигането и грешката светеше
Steering behaviour altered
Steering wheel maybe at angle
Качих я на подемник и забелязах че тампона на единия носач от шофъорския краи е тръгнал възможно ли е заради този тампон да светне грешката ?Ясно ми е че като тръгне един тампон по ходова част се изменя ъгъла на колелото но пък не е в буквалния смисъл разбит,та толкова ли са умни вече тези коли та да ми светне Active steering-a ?
Другото е че на км.табло светят заедно DSC-то със жълтото воланче(active steering) до колкото знам работят заедно.Четох из гугъл но нищо ориентировачно не видях...
Относно с пълен ляв пълен десен вече опитах и няма ефект..
Така и така съм тръгнал за да не отварям нова тема,става въпрос относно дисплея на навигацията постоянно ми се менят цветовете и като прехвърлям в други менюта до някаде се възтановява но не напълно и като пак се върна в предишното меню почват да се менят отново цветовете като стар телевизор е

- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
Re: E61 Steering wheel maybe at angle faulty
Първо виж какви грешки дава през диагностика после пробвай с кабелите на активната рейка, за тях се откача предния мост ...след това модул под седалката и т.н.. Най-вероятно е проблема в дисплея ,ако си от Пловдив ще ти дам за проба.
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
99% скъсани кабели на активната рейка и по-конкретно на заключващият механизъм.
- hol1gans
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d
- Мечтае да кара: М6 G-PoweR
Някъде има ли тема или DIY къде са точно кабелите и как се демонтира афс модула по седалката. Вече 3ти месец ме тормози този проблем. Като тръгна извънградско и до 10-15км ми забива само за волана грешка и ако в този момент завивам и волана ми остава крив докато не рестартирам двигателя.
Аз също имам проблем с Active steering, дава ми грешка 612c hardware error. На живи данни стойността на датчика за ъгъла на волана е -8190 а от датчика за позицията на мотора -1440. Кабелите ги прозваних от рейката до модула на AFS.
Най-често проблема е под капачето на десният подкалник (долу ниско и в центъра има малки капачета). Зависи каква е грешката, ако например е моторчето на заключващият механизъм може да се тества като се замери съпротивлението на два пина на модула - ако няма съпротивление - прекъсната верига. Трябва да се гледат вниматлено кабелите, защото не винаги се виждат, а има случай, в които кабела е прекъснат, но кожуха му е здрав.
- angelBMW
- младши ентусиаст
-
Ще проверя тези дни и ще споделя 

- angelBMW
- младши ентусиаст
-
Здравейте колеги днес огледах буксите зад десния подкалник и едната от тях беше счупена тоест и двете бяха свързани и след като ги разкопчах едната която е с крачетата едното от тях беше криво а другото отчупено и най вероятно там ще ми е проблема,сега въпроса е от къде да си намеря 

- angelBMW
- младши ентусиаст
-
Колко букси имате свързани в модула под пасажерската седалка,при мен са 3 а на модула има място сигурно за още 4-5 ако не се лъжа,питам защото продължавам с проблема с грешките на таблото на тракшан контрола и волана заедно с тях ми свети и ръчната,карах колата на стенд преди стенда бяха сменени всички тампони на предницата и след това бе направен стенда,но се същия проблем светя като коледна елха а все още сме далеч от коледа
В коя от буксите трябва да замеря дали има ток или не,четох из темите ако не се лъжа е пин 20 но пък от всички букси които са под пасажерската седалка нямам пин 20.Има една черно и жълта букса която има повече пинове но точно номер 20 там няма никои.
Една подробност която май ще обърка всичко,колата е внос от Италия,таблото на колата е сменяно там с това от 2008 с старт стоп бутона,надявам се да не е от наводнените за да са и сменили таблото

В коя от буксите трябва да замеря дали има ток или не,четох из темите ако не се лъжа е пин 20 но пък от всички букси които са под пасажерската седалка нямам пин 20.Има една черно и жълта букса която има повече пинове но точно номер 20 там няма никои.
Една подробност която май ще обърка всичко,колата е внос от Италия,таблото на колата е сменяно там с това от 2008 с старт стоп бутона,надявам се да не е от наводнените за да са и сменили таблото

Днес както си карам ми излезе Active steering fault и лампа на таблото: волан с удивителна. Като спрях угасих, запалих, но не се оправи. Завъртях пълен ляв после пълен десен пак не се оправи. След около 2 часа се качих в колата и карах до вкъщи с грешката на таблото. Пред нас пак въртях пълен ляв и десен, четох тук из форума какви пари трябва да наглася долу горе. Запалих колата и грешката я нямаше
Това от какво може да е? Също забелязах, че и навигацията се включи по-бавно. Може ли като не съм я карал 2дни и да е паднал акумулатора леко и за това да ми дава тая грешка?

- Rennfahrer
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530i E60
- Мечтае да кара: М6
На мен също ми излизаше грешката с активния волан и стоеше накриво и не се оправяше с пълен ляв-пълен десен, докато не разкачих акумулатора. Пробвай да го разкачиш за 10-15 мин, след това пълен ляв, пълен десен и гасиш. Като запалиш би трябвало да се оправи. Предполагам, че датчика за ъгъла на завиване на волана прави бъгове чат-пат.
За навигацията също имах същия проблем, размазваше цветовете и с недотам нежно потупване (също като на стар телевизор) отгоре и се оправи

За навигацията също имах същия проблем, размазваше цветовете и с недотам нежно потупване (също като на стар телевизор) отгоре и се оправи

12 мнения
• Страница 1 от 1