Камера за паркиране?
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- E30_DK
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: S63, но не AMG, а B44tu
Камера за паркиране?
Здравейте колеги,
имам нужда от помощ за подкарването на камера за паркиране.
Колата е Е60 09.2004г. с нави про. и аналогов TV тунер. Взех си камера от ebay и смятах, че ще е лесно да я подкарам през TV модула, както при Е39, но уви... в нета намерих единствено това описане на буксите на модула за Е60:
Пробвах да пусна видео сигнал по пин 2 и 6, но и при пуснатo TV, нищо не излиза... няма AV in. Пробвах и по схемата от модула на Е39 с пин 13 и 14, но пак без успех. До пина за автоматичното включване на камерата изобщо и не стигнах.
Реших, че може да се иска отключване с кодиране и намерих това:
Control unit: Cappl
RVC
aktiv
RVC_CONNECTED_TO_VM
aktiv
RVC_DISPLAY_OPTIONS
only_mainwindow
...след това обаче видях, че това е за камера вързана през LVDS. Не ми стана много ясно, но през LVDS се връзва допълнителна мултимедия, в която вече се включва камерата - ако е така, значи това кодиране няма да ми помогне с нищо.
В крайна сметка съм до никъде... как се подкарва видео сигнала от камерата, има пин за автоматичното й включване, изобщо може ли да се пусне тази камера само с TV модула, без допълнителна мултимедия?
имам нужда от помощ за подкарването на камера за паркиране.
Колата е Е60 09.2004г. с нави про. и аналогов TV тунер. Взех си камера от ebay и смятах, че ще е лесно да я подкарам през TV модула, както при Е39, но уви... в нета намерих единствено това описане на буксите на модула за Е60:
Пробвах да пусна видео сигнал по пин 2 и 6, но и при пуснатo TV, нищо не излиза... няма AV in. Пробвах и по схемата от модула на Е39 с пин 13 и 14, но пак без успех. До пина за автоматичното включване на камерата изобщо и не стигнах.
Реших, че може да се иска отключване с кодиране и намерих това:
Control unit: Cappl
RVC
aktiv
RVC_CONNECTED_TO_VM
aktiv
RVC_DISPLAY_OPTIONS
only_mainwindow
...след това обаче видях, че това е за камера вързана през LVDS. Не ми стана много ясно, но през LVDS се връзва допълнителна мултимедия, в която вече се включва камерата - ако е така, значи това кодиране няма да ми помогне с нищо.
В крайна сметка съм до никъде... как се подкарва видео сигнала от камерата, има пин за автоматичното й включване, изобщо може ли да се пусне тази камера само с TV модула, без допълнителна мултимедия?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- stefan3232
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530XD
Re: Камера за паркиране?
Колега гледам че си от София иначе бих ти препоръчал
ATSALOV AUTO но е във Пловдив
ATSALOV AUTO но е във Пловдив
- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
Преди 3 години като ми е поставяха моята беше "голяма" борба ... Ако искаш днес като изкарам колата ще разгледам как в вързана и ще ти пусна л.с. 

AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
- E30_DK
- младши ентусиаст
-
laviatan написа:Преди 3 години като ми е поставяха моята беше "голяма" борба ... Ако искаш днес като изкарам колата ще разгледам как в вързана и ще ти пусна л.с.
Ще очаквам с нетърпение

- E30_DK
- младши ентусиаст
-
Колеги, толкова ли е невъзможно е да се сложи камера за паркиране на Е60?!? Освен колегата laviatan, има други щасливци с работеща камера? Какви ли чужди форуми не четох и не намирам нищо конкретно и завършено, освен варианта с допълнителна мултимедия, която мен не ме устройва.
Попаднах на Rear view camera retrofit for BMW X5 (E70) - схемата SA 508 (PDC) with SA 601 (TV function) не би ли била същата и за Е60? Бих пробвал с нея, но ОЕМ камерата има много пинове, които не знам кои какви са така, че да се опитам да ги наставя с афтърмаркет камерата.
Някой с някаква помощ...
Попаднах на Rear view camera retrofit for BMW X5 (E70) - схемата SA 508 (PDC) with SA 601 (TV function) не би ли била същата и за Е60? Бих пробвал с нея, но ОЕМ камерата има много пинове, които не знам кои какви са така, че да се опитам да ги наставя с афтърмаркет камерата.
Някой с някаква помощ...

- MadChicken
- Legendary
-
- Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX
Да ти сложа ако искаш едно NBT, че то има директен изход за камера 

Only dead fish follow the stream...
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Колеги толкова ли е сложно монтирането на камера при Е60? Никъде няма подробно инфо. Например за Е39 има тема всичко как се връзва но на Е60 няма нищо
През тв тунера ли се монтира или трябва задължително допълнителна медия? 

- E30_DK
- младши ентусиаст
-
Най-лесния вариант е с допълнителна мултимедия, но тя си е $$$.
Единствения друг работещ начин, за който научих от колегата laviatan, е през DVD changer и TV тунера. Съответно освен тунера трябва имаш въпросния DVD changer + know-how, което не всеки го има
Факта, че няма оем ретрофит за такава камера на Е60 показва, че трябва да се прилагат някакви виртуозни изпълнения за да тръгне.
Единствения друг работещ начин, за който научих от колегата laviatan, е през DVD changer и TV тунера. Съответно освен тунера трябва имаш въпросния DVD changer + know-how, което не всеки го има

Факта, че няма оем ретрофит за такава камера на Е60 показва, че трябва да се прилагат някакви виртуозни изпълнения за да тръгне.
8 мнения
• Страница 1 от 1