Е60 как се справя в зимни условия?

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 5er

Re: Е60 как се справя в зимни условия?

Мнение от aero » 13 Яну 2013, 9:28

Добро утро, в сряда го дават 10 градуса, дали да слагаме летните :roll:
Изображение

Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW
Мечтае да кара: безаварийно
Детайли за колата: Е60

Мнение от niksail » 13 Яну 2013, 9:39

Колеги, всесезонното БМВ иде - бегайте :))) Не съм казал, че постоянно съм карал с 220! Някои хора само си чешат езиците без да четат!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: само Месершмити

Мнение от galant » 13 Яну 2013, 10:16

aero написа:Добро утро, в сряда го дават 10 градуса, дали да слагаме летните :roll:

:mhihi: :mhihi: Ако няма преспи слагай и късите гащи,кво му мислиш.200-300 по аутобана,нютони-мютони,гуми N1 в света,Библията под мишница и си ти.

niksail написа:Колеги, всесезонното БМВ иде - бегайте :))) Не съм казал, че постоянно съм карал с 220! Някои хора само си чешат езиците без да четат!

Колега,никой не си чеши езиците,опитваме се няколко човека да ти обясним че не е нормално да караш колата която твърдиш че мнооого обичаш,с гуми за "руска ролетка",това е.Аз не съм човек който трупа безмисленни постове във форума,даже рядко пиша,но перманентно чета и щом съм се решил да пиша,значи нещо ме е жегнало.И не е нужно да минаваш цялата магистрала с 220,то за да стане бела е нужно съвсем малко.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW
Мечтае да кара: безаварийно
Детайли за колата: Е60

Мнение от niksail » 13 Яну 2013, 10:20

Българска работа колеги - не на мен да ми е добре а важното е на Вуте да му е зле. Не трябва казвате да съм доволен от избора си и впечатленията си. Май не си заслужава да споделям хубави неща с вас. И лоши също защото тогава пък ще злорадствате лицемерно. Никой обаче не каза той с какви гуми кара, отколко време и с какви скорости - а дали това не е смисъла на форума? Май не съвсем. Важното беше аз да бъда унизен за това, че се чуствам добре! Сега обаче ще почне една надпревара - "моите гуми са най-хубави" типично в български стил.
За мен темата приключи.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '16 550d

Мнение от Emooo » 13 Яну 2013, 12:54

niksail, има една тема "С какви гуми карате зимата" или нещо такова където всеки си е казал с какви гуми кара. Не е нормално да се кара с все сезонни гуми зимата в България (че и лятото). Това не е лично мнение, а ако се видят спецификациите на гумите, че видиш температурите при, които се карат тези гуми няма да отговарят нито на летните нито на зимните температури в БГ.

Ето ти малко материал:

http://www.youtube.com/watch?v=hbYfB8Pv ... r_embedded
Tool - Fear Inoculum

ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5C

Мнение от Cinder » 13 Яну 2013, 14:05

Българската работа, колега, е фактът че не искаш да вденеш, че всесезонните гуми не са зимни гуми, не са и летни, след като 10 души тук се изредиха да ти го казват. Клипчето на колегата по-горе много ясно го илюстрира.

Фактът, че се хвалиш че караш с 200+ по магистралата при минус температури с всесезонни гуми. Няма дори да засягам темата за ограниченията, ясно е че на всички тук ни се случва да вдигаме такива скорости, но поне като правим такива неща не се хвалим. Най-малкото защото има "подрастващи" шофьори във форума, а те попиват като гъби. Искаш ли сина ти на 18 да се метне на БМВ-то и да кара с 200+ зимата по магистралата? Едва ли...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от aero » 13 Яну 2013, 14:23

Основната идея е, че повечето смятаме всесезонните гуми за неподходящи и неуместни за нашите автомобили. Факт е също така, че и всички ние взимаме някои решения, които за нас са оправдани, докато за останалите са неприемливи и биваме критикувани. Щом колегата усеща колата си ок и е доволен да си я търкаля. От неподходящи решения, в последствие се вадят поуки, всички сме минали по този път. :bchug:
Изображение

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от aero » 13 Яну 2013, 14:39

Следвайки логиката за хипотетичните умозаключения, можем да предположим, че с чипа при същия стил на каране, е възможно понижаване на разхода, а при нужда и по-бързо изпреварване. Колегата да сподели ако иска ;)
Изображение

Изображение

Д-р Хаос
Аватар
Кара: само шестцилиндрови БМВ-та :)

Мнение от cww » 13 Яну 2013, 14:40

Колеги, иска да помоля всички ви да спазвате добрия тон!
Темата беше 'Е60 как се справя в зимни условия', само че отдавна се превърна в междуличностни нападки, затова нейното съществуване приключва тук!
Niksail, ако още веднъж си позволиш да напишеш подобен пост, ще почиваш доста време от форума!
В случая ще проявя разбиране, защото ти имаше доброто желание да споделиш собствения си опит със зимните (в случая всесезонни) гуми, но останалите колеги малко агресивно (не без основание) подходиха към теб. И тъй като явно си го приел много навътре, резултата е налице.

Edit: Въпреки доброто ми желание, Niksail намери това, което търсеше цял ден.
NOTHING IS GAINED WITHOUT SACRIFICES AND FREEDOM WITHOUT BLOOD

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Мнение от LiTtLeRoCk » 13 Яну 2013, 18:55

niksail написа:Българска работа колеги - не на мен да ми е добре а важното е на Вуте да му е зле. Не трябва казвате да съм доволен от избора си и впечатленията си. Май не си заслужава да споделям хубави неща с вас. И лоши също защото тогава пък ще злорадствате лицемерно. Никой обаче не каза той с какви гуми кара, отколко време и с какви скорости - а дали това не е смисъла на форума? Май не съвсем. Важното беше аз да бъда унизен за това, че се чуствам добре! Сега обаче ще почне една надпревара - "моите гуми са най-хубави" типично в български стил.
За мен темата приключи.

Изображение

Значи имаш претенции, че си мъж на години, но пък се държиш като пубертет и показваш нещо съвсем друго, затова сега ще почиваш месец!

Ацалов
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Лодка в морето

Мнение от Atsalov » 17 Дек 2014, 15:03

Поради започналия зимен сезон отключвам темата и очаквам вашите впечатления и разочарования :)

ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5C

Мнение от Cinder » 17 Дек 2014, 15:21

Къде го видя тоя зимен сезон? То си е есен още :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 17 Дек 2014, 16:52

Моята започна добре зимния сезон, нови зимни гуми, уплътненията намазани, пълна профилактика и откакто преди месец Армеец ми взеха пукнатия фар и ми обещаха да го платят и си стоим в гаража на бащата, а неговата кола отвън и аз се справям със зимните условия с чуфт кубинки. От ходене отслабнах 1кг за 1 месец :mhihi: и се разболях също :mhihi: , само не знам от мъка ли или от студения въздух.
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530xd LCI

Мнение от Grey » 20 Дек 2014, 10:18

Ами то, засега,зима няма.Аз съм с xdrive и впечатленията ми от миналата зима са отлични!!! По Хемус си карах пред снегорина,че с тоя Мпакет,да му пооблекча малко задачата на човека :mhihi: Винаги карам с хубави зимни гуми/в момента Continental TS 850/ Поведението на колата е супер стабилно и предвидимо.Казвам го на базата на факта,че преди това/последните 10 години/ съм карал само Субару и БМВто, даже ми се струва по- контролируемо.Може би заради по- ниския център на тежестта.Субаруто единствено имаше по-голям клиренс,което беше добре за извън пътя,но тук всички сме асфалтни лъвчета,така че......

Предишна

Назад към Е60/Е61