Грешка DBC, DCS и Старт асистънт 525d LCI - Поправена

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Кой кашля?
Аватар
Кара: D779676

Грешка DBC, DCS и Старт асистънт 525d LCI - Поправена

Мнение от Nikolay1 » 08 Дек 2014, 9:22

Както пише и в заглавието по време на движение колата изписа тези 3 грешки и редуцира скоростта, това се случи за първи път преди 2дни докато пътувах извън града. Отбих, изгасих, извадих ключа и след повторното стартиране всичко си беше нормално, но вчера и днес отново 2 пъти същият номер, като 2 пъти и изгасна на място, а двигателят работеше неравномерно. След 2-3 рестарта нещата си дойдоха на място, но със сигурност ще се появи пак. Понеже нямам време сега да се занимавам с нея ще я закарам до сервиза следобяд, но ако някой се е сблъсквал с подобен проблем ще се радвам да ми даде насоки какъв евентуално може да е?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна Nikolay1 на 08 Дек 2014, 18:56, променена общо 1 път
Be poZer, ride HoreX, drink 4oreX!
Oня русия

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '16 550d

Re: Грешка DBC, DCS и Старт асистънт 525d LCI

Мнение от Emooo » 08 Дек 2014, 11:27

Много често такива проблеми се появяват заради недостатъчно ток е ел. системата. Ако е почнало да го прави след застудяване на времето е още по-вероятно да е от него.

1. Акумулатор
2. Провери дали не е скъсана демпферната шайба
3. От скритото меню влез и гледай напрежението на генератора не трябва да е под 13.8 волта
Tool - Fear Inoculum

Кой кашля?
Аватар

Мнение от Nikolay1 » 08 Дек 2014, 11:57

Мерси за отговора. Единият път без да са светнали лампите, колата загуби мощност в движение и когато спрях и включих на свободна двигателят започна да се тресе и изгасна и затова имам съмнения дали ще е акумулатора или някоя друга глупост. Надявам се до няколко часа да имам повече яснота и ще пиша.
Oня русия

Кой кашля?
Аватар

Мнение от Nikolay1 » 08 Дек 2014, 16:54

Така, проблема на първо четене се оказа пречупен кабел на датчика за налягане в рейката (кората го беше натиснала). Презапоих го и засега колата е добре. Единствено ме притеснява, че имаше записана грешка за късо съединение към маса (надявам се да е била заради оголената част на кабела).
Oня русия

Назад към Е60/Е61