Въпроси относно скоросната кутия
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
20 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Въпроси относно скоросната кутия
ДА от София съм! Сажалявам нов съм в форума и още не знам повечето неща!
- stefan3232
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530XD
Severa написа:Здравейте на всички колеги,от скоро си закупих и аз автомобил от според мен най яката марка БМВ моделът е 530 ХД 231 Коня -годината на производство е 2006 края и от тук преминаван кум въпросът ми. С автоматична скоростна кутия съм и когато дам газ до край за да се изтреля автомобилът сякаш когато превключва от 1-ва предавка към 2-ра има едно замисляне което е от към 1-2 секунди след което стартира но се усеща се едно има зъбавяне на превключването това е само от 1-ва към 2-ра скорост.Доколкото знам имам кик-доун на педала на газта но сериозно ме притеснява това замисляне даже да не казвам че се и дразня. Бихте ли ми дали някакъв съвет от какво може да се получава това???Другото което се сетих също е че когато дам пак газ до края и не пускам педала сякаш изведнъж примерно от 3 та сменя на по ниска предавка и оборотите ми стигат до 5 хиляди но като пусна педала за секунда и го натисна пак до края си превключва и няма проблем! Благодаря на всички отзовали се предварително !
Премахнал ли си дпф филтъра ?
- timur_lenk
- младши ентусиаст
-
- Кара: AUDI S8
- Мечтае да кара: Lamborghini Murcielago
Severa написа:Вчера както си карам с около 100 километра и изведнъж изпреварвам и ми изписва следното съобщение на монитора + някаква червена лампа с удивителна в нея . Transmission fault. Possible reduction in acceleration ,possible to continued journey, have the problem checked by the nearest BMW service и от там сам шах с пешката и мигам на парцали.Гася колата , паля наново и няма нищо но след като посетих майстора си тои ми каза давай интензивно каране пак с кик доун и да видим дали ще я покаже пак същвата грешка и аз така и направих и няма и 400 м и пак същото! Помагаите! Ето слагам и снимка на екрана за да видите за какво аджеба говоря!Според моя механик е заради маслото защото може предишния собственик да е сложил някакво некачествено но ако имате същия проблем моля споделете как сте го решили!
Майсторът ти казва интензивно каране при повредена кутия

Във всяка страна затворът е мястото където обществото изпраща недъзите си,но в тази страна самото общество е недъгаво.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Грешка за смалото излиза под 50%, а за мекатрониката може и на секундата да я даде, какво му е толкова трудна да се закачи и да се види на ПЦ.
- timur_lenk
- младши ентусиаст
-
- Кара: AUDI S8
- Мечтае да кара: Lamborghini Murcielago
Ако го няма половината масло,той сам ще си усети.
Темата се заключва заради вече съществуваща такава
viewtopic.php?f=116&t=376219&start=45
Темата се заключва заради вече съществуваща такава
viewtopic.php?f=116&t=376219&start=45
Във всяка страна затворът е мястото където обществото изпраща недъзите си,но в тази страна самото общество е недъгаво.
20 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2