Грешка за активния волан

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Грешка за активния волан

Мнение от adovet » 21 Юни 2014, 22:58

Харесал съм една Е60 обаче ми свети грешка за активния волан на борда. Като се пусне мигач не се изключва след това. DSC работи както трябва. С инпата не става да се инациализира. В инпата ъглите при въртене на волана са адекватни. Някакви идеи

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

Потребител
Аватар

Re: Грешка за активния волан

Мнение от wolverinlio » 23 Юни 2014, 10:40

И аз имах подобен проблем колега при мен с указа като разглобих волана че на модула има едни четки които се въртят по един графит за позиция на волана и едната ми се беше износила и я нямаше и от време на време ми хващаше такава грешка откакто го смених нямам проблеми всичко си е ок. втора ръка този модул струва около 100- 150 лв. поне аз за толкова го взех :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530d

Мнение от bezdomnia » 24 Юни 2014, 21:03

съгласен съм, аз моя го вземах за 80 и се оправи,същите мизерии ми правеше

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е30,е46,е60
Мечтае да кара: е30-ката си с турбо
Детайли за колата: лимузинкa

Мнение от angelBMW » 07 Юли 2014, 3:14

wolverinlio написа:И аз имах подобен проблем колега при мен с указа като разглобих волана че на модула има едни четки които се въртят по един графит за позиция на волана и едната ми се беше износила и я нямаше и от време на време ми хващаше такава грешка откакто го смених нямам проблеми всичко си е ок. втора ръка този модул струва около 100- 150 лв. поне аз за толкова го взех :)

къде се намира този модул че и аз имам проблем с активния волан

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '18 BMW G30 540iX

Мнение от iceblast » 07 Юли 2014, 6:19

Зад волана точно, в него закачаш кабелите, които отиват към волнa както и ръчките за фълги, мигачи и автопилот са около него.

Изглежда така:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от wolverinlio » 07 Юли 2014, 9:40

angelBMW написа:
wolverinlio написа:И аз имах подобен проблем колега при мен с указа като разглобих волана че на модула има едни четки които се въртят по един графит за позиция на волана и едната ми се беше износила и я нямаше и от време на време ми хващаше такава грешка откакто го смених нямам проблеми всичко си е ок. втора ръка този модул струва около 100- 150 лв. поне аз за толкова го взех :)

къде се намира този модул че и аз имам проблем с активния волан

Колега пиши на лично един майл или някаква друга комуникация и ще ти пратя снимки да се ориентираш не е нищо сложно :) Ако искаш и тел може да ти дам да се чуем. :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 11 Юли 2014, 13:09

adovet написа:Харесал съм една Е60 обаче ми свети грешка за активния волан на борда. Като се пусне мигач не се изключва след това. DSC работи както трябва. С инпата не става да се инациализира. В инпата ъглите при въртене на волана са адекватни. Някакви идеи

С ИНПА не става да се инициализира ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 11 Юли 2014, 16:51

oci написа:
adovet написа:Харесал съм една Е60 обаче ми свети грешка за активния волан на борда. Като се пусне мигач не се изключва след това. DSC работи както трябва. С инпата не става да се инациализира. В инпата ъглите при въртене на волана са адекватни. Някакви идеи

С ИНПА не става да се инициализира ;)

Взех друга - тая отпадна :D

Потребител
Аватар

Мнение от vonisur666 » 20 Окт 2014, 21:58

Здравейте, колеги,

на мен на стенд ми направиха всичко нужно, но не стана.
Пак е активен и пак си заема сам ъгъла и стои на криво.
От сервиз ми казаха, че имам проблем с рейката, някакви датчици и трябвало да се махни моста и отдолу някакви кабели да се правели, незнам защо.
Това дали е така или както вие казвате може да е от тея четки на волана.
Веднъж в сервиз Найскар в Пловдив, отидох оправиха го, за 10 мин беше ок и при повторно запалване пак взе друг ъгъл и сега съм го оставил така да свети лампата за волана?
Наистина ли може да е от рейката или???
Мерси предварително!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D '05

Мнение от toni » 21 Окт 2014, 19:37

Ами то така не става колега, знаеш ли колко неща има да се проверят, за да намееиш проблема. Първо виж в Инпа-та какви грешки е записал модула, кривия волан може да се получи и от слаб акумулатор, после на ДИС да се види дали датчика за ъгъла отчита правилно, после може да се проследят кабелите до рейката за прекъсване. Всичко трябва да се провери и проблема ще излезе.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Кон

Мнение от axel.folu » 27 Окт 2014, 20:05

И на мен ми даде грешка след падане на тока но се оправи след изгасване на колата и запалване на ново на какво се дължи това ?
явно го отчита като грешка или при падане на тока се омазва нещо :paranoid:

Назад към Е60/Е61