Пропадане на обороти (прихълцване) при загрял мотор

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Пропадане на обороти (прихълцване) при загрял мотор

Мнение от a1n » 21 Юни 2013, 9:18

Здравейте колеги,

Имам сходен може би проблем. Или по точно пропадането на обороти. Значи, като съм включил доста консуматори(светлини, музика, климатик) и колата е загряла добре при маневриране, примерно като си паркирам и особенно на задна, като завъртам волана оборотите падат. Принципно, ако падат малко е нормално, но при мен падат доста че чак ако не подам гас, колата изгасва. Проблема се наблюдава особенно като навартя волана от нормално положение докрай и оборотите падат, мотора почва да тресе за секунда и колата гасне. На диагностиката преди две седмици, показа само грешка на DPF но едва ли е от това. Не мисля че оборотитете ми са ниски, колата си е супер на празен ход, какво може да е? Акумолатор, твърде много консуматори (това не трябва да е проблем)? Сервиза който ходя са в отпуск а това гаснене ме притеснява, поне да знам колко кеш да приготвя и от къде е.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от a1n » 03 Юли 2013, 15:33

Няма ли някой мнение по въпроса? :dunno: в сервиза не успяхме да пресъздадем проблема, а вчера пак ми се случи да ми загасне докато си паркивам, днес пак е ОК?

Потребител
Аватар
Кара: BMW 525i
Мечтае да кара: BMW M6 5.8L AC Schnitzer

Мнение от HELL_FIRE_ » 27 Мар 2014, 20:50

Не ми прилича на сходен проблем колега, по-скоро е нещо друго. Да нямаш проблем с нещо по хидравликата?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от a1n » 02 Апр 2014, 8:31

Няма проблем по хидравликата, като ми го направи това лятото тичах при майстора и беше проверена. Сега, става вече няколко месеца и не ми се е случвало. В чужд форум четох, че автоматичната кутия на празен ход товарила много мотора. + Климатик +хидравлична помпа и т.н. и оборотите падали. Все пак компа трябва да компенсира но при мен явно не го правише, нямаше грешки. Сега не го и мисля вече (както казах не ми се е случвало доста време).

Потребител
Аватар

Мнение от kroln » 08 Сеп 2014, 7:29

здравейте и от мен карам е60 523i 2,5 2006г. имах подобен проблем с пропадането на оборотите на място след като загрее , в движение всичко е наред до като не заминах за Турция на почивка. По пътя на отиване по едно време колата започна да прекъсва и придърпва след като подам газ като чели губи единия цилиндър и ми светна чека , малко по нататък колата се пооправи и той угасна до като не подадох пак по рязко газ . Следващите 300км. разбрах че като подавам газ по плавно колата върви но вече чека си свети постоянно. Предполагам че проблемите са ни сходни . Искам да попитам къде се намират бобините и дали е възможно сам да си отстраня проблема с подръчни инструменти ?

Потребител
Аватар
Кара: е36 320i coupe e60 545i
Мечтае да кара: M6

Мнение от a papazi? » 24 Сеп 2014, 20:18

и аз имам същия проблем с така нареченото подритване ... и на дирекшън и на паркинг се е случвало и зверски дразни .. пада на около 300 об и се оправя сама.. рядко е но задължително ще проверя бубините... колата е 545иа

Предишна

Назад към Е60/Е61