530та ми влезе в авариен режим помогнити!!!

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW E61 530d
Мечтае да кара: BMW E61 530xd

530та ми влезе в авариен режим помогнити!!!

Мнение от kosio2001 » 12 Юли 2014, 23:46

Здравейте колеги искрено се надявам че някой ще ми помогне тук. И така да опиша проблема си -колата ми е 530d 2005 година автоматик. Днес ми изписа "Drive control system drive moderately" светна ми лампата на DTC-то и колата влезе в авариен режим.Не мога да карам с повече от 30 км/ч. ,двигателят не вдига повече от 1500 оборота в движение, а на място когато е на обороти колата се форсира сама до около 1200-1300 оборота и звучи странно (по шумна е и като че ли не работи равномерно) и кутията превключва само веднъж до втора предавка и то само ръчно. Закачих я с компа и ми показа следните грешки 3f40 (common rail sensor offset-test) ,5f74, 4671, 0642. Когато загася двигателят изчакам малко и отново запаля грешката я няма двигателят работи добре но за кратко след което всичко се повтаря. Благодаря предварително за помощта и се надявам че някой, на който му се е случило и вече е отстранил проблема ще напише как го е отстранил и то по скоро т.к. ми предстои пътуване съвсем скоро. :(

младши ентусиаст
Аватар

Re: 530та ми влезе в авариен режим помогнити!!!

Мнение от GecataBMW-E46 » 13 Юли 2014, 9:57

Датчика на горивната рейка е дал фира.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 13 Юли 2014, 10:00

GecataBMW-E46 написа:Датчика на горивната рейка е дал фира.

В този случай не записваше ли грешка за ниско налягане на рейла и мисля, че нямаше да са точно такива симптомите.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от GecataBMW-E46 » 13 Юли 2014, 10:13

adovet написа:
GecataBMW-E46 написа:Датчика на горивната рейка е дал фира.

В този случай не записваше ли грешка за ниско налягане на рейла и мисля, че нямаше да са точно такива симптомите.

Принципно да,но и тази грешка тук е за за надхъврляне на зададените параметри и са извън норма.Ниско налягане може да запише и от заминала помпа,но тази грешка не е такава.

ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA
Мечтае да кара: на nordschleife

Мнение от Trixster » 13 Юли 2014, 19:02

Това е датчика за управлението на рейла. Писал съм ти лично.
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle

Потребител
Аватар

Мнение от kosio2001 » 13 Юли 2014, 20:57

Благодаря много колеги за бързите отговори. Ще Ви помоля ако някой разполага с DIY за подмяна на този датчик да ми го прати. Благодаря предварително.

ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA
Мечтае да кара: на nordschleife

Мнение от Trixster » 14 Юли 2014, 8:20

Oоопа, малко съм те подвел колега, :(

Всъщност при теб грешката е от датчика разположен от другата страна на реила и е различен от регулатора за налягане.

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... fg=15&hl=3
ala.jpg

проблема е от номер 3 на схемата - common rail sensor, а аз мислех, че е от номер 2 на схемата: rail pressure regulation
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle

Потребител
Аватар

Мнение от kosio2001 » 14 Юли 2014, 19:33

Грешката изчезна сама, но сега пък ми светна Checka и ми изписва Increase emission и излизат изгорели газове отпред вдясно под изспускателите като това последното не съм много сигурен дали е нещо ново или го имам по отдавна. Възможно ли е де е нещо свързано отново с този същият датчик или защото сам я карал 5-10 км. в аварийният режим. :dunno: :dunno: :dunno:

Потребител
Аватар

Мнение от kosio2001 » 15 Юли 2014, 7:37

За съжаление радостта ми бе кратка. Отново сме в авариен режим със същите симптоми плюс новата грешка :-(:-(:-(. Вчера вървеше чудесно макар и със светната check лампа а днес сутринта след като я запалих не ми изписа никъква грешка, но радостта ми трая около 20-30 секунди след което една след друга светнаха и двете лампи парво checka а след нея и dts.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Е60 525dА

Мнение от nov77 » 15 Юли 2014, 10:07

Как ти е ДПФ колега да не би да е запушен или премахнат само механично и този пушек мирише ли на масло? И на мен ми излезе веднъж тази грешка Increase emission. На диагностика излезе повишено налягане в рейла,но тогава бях с пауър бокс някакъв, и майстора каза,че е от него.След като го махнах вече няма проблеми, но и на мен ми пуши от време на време под изпускателния колектор.Преди месец смених колектора с чугунен,фрезист го челоса,сложиха нови гарнитури и ново гумено уплатнение на турбото. Мислех,че е от стария колектор но не е сега пак пуши,но само след като се опитва да регенерира ДПФ,който е премахнат само механично.Сега ще го премахна софтуерно само дето незнам къде в Бургас. Иначе грешки не забива.

Потребител
Аватар

Мнение от kosio2001 » 16 Юли 2014, 10:05

Checka се оказа че свети заради вакуум маркучетата на EGR клапанът. Пробемът със сирвизният режим обаче си остава. Възможно ли е датчикът ту да сработва коректно ту да дава някъква грешка, защото грешката ту изчезва ту се появява. А още едно пояснение, когато всичко е ок т.е колата не е в авариен режим махнах буксата на Rail сензора и нищо не се случи. Колата продължава да си работи ок само дето Инпата ми отчита грешка на сензора, но колата не влиза в сервизен (авариен) режим. Не трябва ли когато махна буксата от датчика и колата отчете отново грешката да влезе в сервизният режим?

Потребител
Аватар

Мнение от kosio2001 » 18 Юли 2014, 17:15

Здравейте отново надявам се не сам досадил на никои с моя проблем, но имам нова информация по въпроса. След като Checka ми светна заради вакум маркучите на EGR клапана реших да ги сменя. Онзи ден след цял следобед разглобяване, подмяна на старите изгорели маркучи и сглобяване на всичко обратно сега съм с изцяло подменени вакум маркучи по системата. След като изтрих грешката с ИНПА повече не се е появявала нито една от грешките. Както грешката за EGR клапана така и грешката за Comon Rail Sensora и така вече трети ден :lol: Но незнам дали да се радвам, че съм се отървал или е просто временно явление.

Та въпросът ми към повече знаещите в този форум е възможно ли е всичките ми проблеми да са били наистина от тези скъсани маркучи или не?

Благодаря предварително за отделеното от вас време.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 20 Юли 2014, 9:49

Напълно възможно

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Назад към Е60/Е61