Грешка за горивен филтър
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- Trixster
- ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA
- Мечтае да кара: на nordschleife
Грешка за горивен филтър
Привет колеги
Отново един въпрос относно записана грешка за горивен филтър. Филтъра е сменен с MEYLE преди 7000км, но грешката се появява периодично от както е сложен. Знам че най-вероятно трябва да го сменя, защото е дефектен, но ми е интересно дали знаете какво може да причинява като поведение на автомобила неизправен горивен филтър ?
Мерси предварително.
Отново един въпрос относно записана грешка за горивен филтър. Филтъра е сменен с MEYLE преди 7000км, но грешката се появява периодично от както е сложен. Знам че най-вероятно трябва да го сменя, защото е дефектен, но ми е интересно дали знаете какво може да причинява като поведение на автомобила неизправен горивен филтър ?
Мерси предварително.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle
Aristotle
- daskaloff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е60 525d
Re: Грешка за горивен филтър
до колкото знам не е от самия филтър ами е от подгрева му...
- Trixster
- ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA
- Мечтае да кара: на nordschleife
Прочетох и другата тема - viewtopic.php?f=116&t=318681&p=3646002&hilit=%D0%B3%D0%BE%D1%80%D0%B8%D0%B2%D0%B5%D0%BD+%D1%84%D0%B8%D0%BB%D1%82%D1%8A%D1%80#p3646002 , ама няма никакво заключение за този проблем. 

"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle
Aristotle
- atanasov_aa
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 740 d xDrive M Sportpaket 2020
При диагностиката на автомобила, даде горивен филтър за смяна. Но на практика, това означава, че за да изчезне тази грешка, трябва да се смени целия комплект /горивен филтър и елемент за подгряването му/. Порових се в каталозите и там дават, че трябва да се сменя горивен филтър, плюс скоба и блока за подгряването му. Целия комплект е около 450 лева някъде. Но там влиза: филтъра, който при официалния вносител е над 100 лева и самото реле. Не видях да се продава само релето отделно. Първо съм намислил да го пратя в сервиза, да проверят връзките и дали проблема не е в контактните клейми. После ще го зарежа, щото за мен може и без тази екстра.
- Perfekt_E60
- Потребител
-
И как се оправя грешката в подгрева на горивния филтър
- atanasov_aa
- младши ентусиаст
-
Като се купи нов елемент за подгряване, който на практика върви с филтъра. Цената е около 460 лева. Но при сравнително високата температура на вън през зимата, тая инвестиция не е основана. 

На мен от време на време ми се появява също тази грешка, нищо че смених филтъра (в допълнитената информация, пише запушен филтър). Интересно ми е защо аджеба вкарва тази грешка. Имах я записана когато навън беше 25+ градуса и съм карал 200
Каква е логиката тогава да потърси подгрева и да види, че не работи, че да го запише като грешка, айде да е при сутрешно палене иди-дойди, но при горните условия
Пък и да са толкова тъпи немците, че да изкарват грешка за запушен филтър, когато реално има проблем с подгрева 

- mupoo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530D '04
Дадената грешка и на мен ми излиза, пък при всяка смяна на маслото го сменям горивния филтър...
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
iceblast написа:На мен от време на време ми се появява също тази грешка, нищо че смених филтъра (в допълнитената информация, пише запушен филтър). Интересно ми е защо аджеба вкарва тази грешка. Имах я записана когато навън беше 25+ градуса и съм карал 200Каква е логиката тогава да потърси подгрева и да види, че не работи, че да го запише като грешка, айде да е при сутрешно палене иди-дойди, но при горните условия
Пък и да са толкова тъпи немците, че да изкарват грешка за запушен филтър, когато реално има проблем с подгрева
Излиза, защото се сменя не само филтъра ами цели подгрев
- atanasov_aa
- младши ентусиаст
-
Да, така е. 
tapatalk

tapatalk
11 мнения
• Страница 1 от 1