Миене на предно Стъкло - Спря изведнъж!
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
Миене на предно Стъкло - Спря изведнъж!
Здравейте, карам е60 525и......преди 2-3 дни ми светна лампата за ниско ниво на течността за чистачки! Не съм мил след това много.....може би 2-3 пъти и заредих казанчето до горе. Сега обаче не ми пръскат пръскалките , а миенето на фаровете работи. Въпрос - откачих маркучите горе на капака и като подам да пръска, нищо не излиза от тях. Това означава ли, че помпата е заминала? Благодаря предварително! 

- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Re: Миене на предно Стъкло - Спря изведнъж!!! Помощ
Реално няма какво друго да е 

Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

А примерно бихте ли могли да ми посочите бушонът за тази помпа? Ако сваля помпата и я закача на 12в трябва да завърти нали? Да гледам ли за нещо друго?
Благодаря!

- ristaka 82
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 530 i E60 N52B30AF
- Мечтае да кара: Bmw 550 i xDrive
Реално на водосъдаржателя има две отделни помпи едната да чистачките другата за фаровете. Вариянтите са бушон , хлбава връска (замерване на буксата дали отива 12 в. ) или изгоряло моторче.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- ristaka 82
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 530 i E60 N52B30AF
- Мечтае да кара: Bmw 550 i xDrive
kraiso написа:А примерно бихте ли могли да ми посочите бушонът за тази помпа? Ако сваля помпата и я закача на 12в трябва да завърти нали? Да гледам ли за нещо друго?Благодаря!
Прочети си на капака на багажника зад аптечката трябва да имаш уписание на бушоните , кои за какво е...
- Rosendo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO
При мен се случи същото, само че на Е46. Откачих буксата на помпичката за стъклата и с нея захраних помпата за фаровете. Не пръсна вода и диагнозата беше ясна- смених помпичката и всичко беше ок. Втора употреба беше около 20-тина кинта ако не се лъжа.
Разкачих всичко, свалих помпата и включих директно на 12в......НИЩО,само искра! Бушон за тази помпа за миене на стъклата НЯМА , колеги. Има само за помпата за миене на фаровете. Следобед си купувам нова помпа, да видим какво ще стане....Дано да тръгне! Ако някой има още идеи да каже (Само да спомена,че помпата е оригинална от 2004 година) Благодаря! 

- Trixster
- ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA
- Мечтае да кара: на nordschleife
Да не би да си смукнал тиня, при ниското ниво на течността. Може да вземеш от шивашко ателие няй-тънката и дълга кърфица и да пробваш да почистиш дупките на пръскалките.
П.С.
Само вода ли наля в казанчето или течност за чистачки ?
П.С.
Само вода ли наля в казанчето или течност за чистачки ?
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle
Aristotle
- themoldestone
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530xd
Най-вероятно е изгоряло моторчето, особено ако не чуваш никакъв шум като при натискане на лостчето - моето наскоро изгоря и новото излезе 40-тина лева. Сложих марка Siemens, по-качествено е от оригиналните в колата. Както по-горе колегата е упоменал, двете моторчета са разположени зад предния ляв калник. Смяната не би трябвало да отнеме повече от 15 мин заедно с кафето и цигарата.
Проблемът е решен, изгоряла помпа!
Смених я и всичко сега е супер! Благодаря отново на отзовалите се 

10 мнения
• Страница 1 от 1