Почистване на радиаторите
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Почистване на радиаторите
Днес колеги следях температурата на водата и ми направи впечатление, че при доста ръчкане стигна температура 102 градуса. Не знам дали е нормално колата е дизел 530д фейс. Имах подобен проблем със старата Е46 и там се просто задръстваше между кулера и радиатора. Тук манипулацията е доста по проста от колкото при Е46. Сваля се черния капак където се захваща капака. След това се демонтира една пластмасова кора и всичко е Ок - имате достъп до радиаторите и между тях. Напръсках с препарат и след това с не много силна водоструйка почистих. беше събрало доста боклук. Ето и няколко снимки.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- adovet
- старши ентусиаст
-
Re: Почистване на радиаторите
Взех я преди 3 дни
- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
Едва ли е от тук проблема със загряването.
- adovet
- старши ентусиаст
-
Ами всъщност не знам дали има проблем защото жалюзите от пред се отвориха на 100 градуса. Карах по магистрала Люлин след тунела по баира с 160-180
Всички работят на такива градуси, ако термостатите са изправни. За лятото жалузите може да се отворят, хем върви повече, хем й е по-хладно.
- Trixster
- ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA
- Мечтае да кара: на nordschleife
Аз зимата също забелязах подобна гняс по радиатора, но нямаше как да я почистя. Темата ти сега ме подсети, че и аз трябва да го свърша като задача. При мен на дълъг път (предимно нощно време) държи м/у 92-98 градуса, като обикновенно карам 140-150 на автопилот. През жегите миналата година след смяната на термостатите съм виждал да вдигне макс 102 градуса и след около някоко минути пада на 95-6.
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle
Aristotle
- adovet
- старши ентусиаст
-
Trixster написа:Аз зимата също забелязах подобна гняс по радиатора, но нямаше как да я почистя. Темата ти сега ме подсети, че и аз трябва да го свърша като задача. При мен на дълъг път (предимно нощно време) държи м/у 92-98 градуса, като обикновенно карам 140-150 на автопилот. През жегите миналата година след смяната на термостатите съм виждал да вдигне макс 102 градуса и след около някоко минути пада на 95-6.
Фейс или преди фейс ти е колата и забелязал ли си на колко ти се отварят жалюзите?
- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
Само да Ви кажа че и при мен държи подобни температура като и дам зор, така че... явно при всички е така...
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
Температурите са напълно нормални за тия чайници
Тия жалузи лятно време постоянно отворени, чак на 102 градуса е много да отворят. На старата кола вдигне ли 80+ градуса свободно се местеха.

Тия жалузи лятно време постоянно отворени, чак на 102 градуса е много да отворят. На старата кола вдигне ли 80+ градуса свободно се местеха.
- adovet
- старши ентусиаст
-
Днес я тествах по баира преди тунела на магистрала Люлин. Вдигна до макс. 106 и после почна да пада. преди това във Сф нон стоп 97-98. Също така непрекъснато включен климатик. Ето и едно клипче: https://www.youtube.com/watch?v=Xaajgfhd91Q
- bordo_77
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 530 XD
Вчера по Тракия със 140-150 с климатик, температурата беше 88-90 градуса. Това нормално ли е според вас?
Перфектно даже
На мен последният път като карах и гледах темепературата с около 200+ и включен климатик беше 96-97 градуса.

13 мнения
• Страница 1 от 1