Висок разход 530I M54
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Висок разход 530I M54
Чудя се, защото може и да не е от нея. Съмнява ме дебитомера, свещите. Утре или вдругиден отивам на диагностика пак и ще видим какво ще стане. Все пак трябва да е сигурно от кое е, за да не сменям на магия каквото не трябва. А за втора употреба май няма смисъл, тъй като не се знае в какво състояние ще е
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Стига с това втора ръка, караме е60, не някъкви опели.
http://www.ebay.co.uk/itm/Lambda-Oxygen ... 4d1824dd72
http://www.ebay.co.uk/itm/Lambda-Oxygen ... 4d1824dd72
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
Караме Е60, как звучи само
Станаха си кокали тия Е60, но това с тая ламбда да се разсиква една седмица е направо ужас. Ходи още 5 пъти на диагностика да те изтръскат по 30-50лв., не знам къде ходиш, но диагностиците в България се броят на пръсти, другите са просто хора, които ти четат грешките.

Оказа се, че всичко е в норми и си работи. Остава да лъжат с литрите на бензиностанциите, а за вървенето явно толкова си може
- nakata78
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e60
- Мечтае да кара: x6
мойта извън градско с 140 на темпомат изгори 13/100 а градско ми гори към 15 не знам дали е нормално това,газовата ми е на 1 месец
Няма как да те лъжат толкова литри, има проблем някъде. Нека да ходят да ти настроят газовата, виж я на бензин как е, ако на бензин е същото - гаранция имаш проблем.
- E34
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Ееее шейсе
- Мечтае да кара: кънки
Аз ни разбрах този разход на газ ли е или бензин? Щото ако е бензин то тва е ненормално!
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост
Ще отида освен пак да настройват газовата, въпреки че ходих няколко пъти. По принцип е на газ този разход, но на бензин е горе долу същия (с литър или два по-надолу). nakata78 с ръчни скорости си нали, предполагам затова градско ти е толкова нисък разхода?!
Зависи къде караш градско, но този мотор с автомат според мен над 16-17 трудно би давал освен ако не издеваталстваш над него. Да разбирам ли, че тази ламбда сонда още не си я сменил

Не съм сменял сондата, защото на диагностиката показа, че всичко по колата е ок. Иначе градското е в сравнително малък град без задръствания.
Да се включа и аз понеже повече от половин година карах е60 с м54б30 Романо ОБД.
При мене даваше средно 13/100 извън и 16-18/100 градско газ. Леко ти е завишен разхода
и на газ и на бензин (предполагам имаш някакъв проблем от бензина и от там рефлектира
и на работата на газ).
От кой град си? Хвани някой да направи хубава диагностика (софтуерно и хардуерно)
живите данни да се гледат, напрежението и синусоидата на първите две ламбда сонди
(при м54б** предните "забъркват" горивната смес, задните мерят работата на предните), погледнете
от някъде да не дърпа въздух. Автомат/ръчка ли си с какви гуми си, на какви разстояние караш,
скачаш ли много на спирачките - също фактори допринасящи за разхода. На мене повече
от 15/100 газ извън не ми е давало, но това с фдц или DS и само кикдаун-спирачка.
В този мотор има много въздух, достатъчно нютон метри и на всеки кикдаун трябва да те
лепи за седалката, не случайно се слага на толкова много модели.
При мене даваше средно 13/100 извън и 16-18/100 градско газ. Леко ти е завишен разхода
и на газ и на бензин (предполагам имаш някакъв проблем от бензина и от там рефлектира
и на работата на газ).
От кой град си? Хвани някой да направи хубава диагностика (софтуерно и хардуерно)
живите данни да се гледат, напрежението и синусоидата на първите две ламбда сонди
(при м54б** предните "забъркват" горивната смес, задните мерят работата на предните), погледнете
от някъде да не дърпа въздух. Автомат/ръчка ли си с какви гуми си, на какви разстояние караш,
скачаш ли много на спирачките - също фактори допринасящи за разхода. На мене повече
от 15/100 газ извън не ми е давало, но това с фдц или DS и само кикдаун-спирачка.
В този мотор има много въздух, достатъчно нютон метри и на всеки кикдаун трябва да те
лепи за седалката, не случайно се слага на толкова много модели.
Колата се кара предимно в Пазарджик, автомат е, гумите са 245/40/18. Тези дни пак я засичах и смесено за 400 км пробег около 16/100 на газ е разхода, но без да я настъпвам много. Имам чувството, че при кикдауна колата се мъчи при ускорението, но може и да е нормално за това купе.
Еми да 13/100 извънградско, 19/100 градско - 18ка гума, климатик, автомат
газта може би не ти е настроена хубаво, а може и нещо при монтажа да не са
уцелили - дюзи, настройки и т.н. ?
газта може би не ти е настроена хубаво, а може и нещо при монтажа да не са
уцелили - дюзи, настройки и т.н. ?
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2