Въпрос относно пеперудки
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- bijuto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 5GT F07 530 xDrive 258hp
Re: Въпрос относно пеперудки
Това означава ли че моята кола няма "пеперудки" ?
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=40
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=40
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
ако си с LCI двигателя няма.
- bijuto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 5GT F07 530 xDrive 258hp
Taruno написа:ако си с LCI двигателя няма.
Колата е 525d LCI , сега видях в друг форум че само 525 LCI нямат клапи,но до колкото виждам по-долу при 530d LCI има такива "модефицирани пеперуди" :
http://www.bmwland.co.uk/forums/viewtop ... 5&t=129889
- nik0las
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10 535i Msport - Jb4 tunne
За който се интересува мога да намеря кит от алуминиеви тапи с нови оригинални гарнитури и опростени на ViktorR. За 190лв и двата размера 22 и 32 мм.
Аз съм с такива и мога да кажа че са заслужава всеки лев.
Аз съм с такива и мога да кажа че са заслужава всеки лев.
- lenkOFF
- Потребител
-
- Кара: Е61 LCI
Taruno написа:ако си с LCI двигателя няма.
Здарвейте колеги, след малко прибързана покупка на 32мм алуминиеви тапи и последвало отваряне на колектора установихме че "пеперуди" няма(колата е Е61 525d LCI-197к.с).
Въпросът ми е, знае ли някой защо двигателят LCI 525d-197к.с няма "пеперуди" ?
- gotiniamx
- Потребител
-
- Кара: Е 60 530 d
- Мечтае да кара: BMW 640d gran coupe
Колеги някои да каже не става ли да се направят по български да се изкарат и да се занитят с някакви здрави нитове и да се варнат обратно на мястото си,защтото според все пак варшат някаква работа.От скоро имам Е 60 530 д и много ме дразнят тези пеперудки,не сам ги махнал още и се чудя дали да го сторя
- toncho83
- младши ентусиаст
-
- Кара: и БМВ кара
- Мечтае да кара: по А-8
gotiniamx написа:Колеги някои да каже не става ли да се направят по български да се изкарат и да се занитят с някакви здрави нитове и да се варнат обратно на мястото си,защтото според все пак варшат някаква работа.От скоро имам Е 60 530 д и много ме дразнят тези пеперудки,не сам ги махнал още и се чудя дали да го сторя
Махни ги

- nov77
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW Е60 525dА
Става колега. На мястото на оста навиваш 6 мм болт, влиза мн.плътно, ако се наложи го режеш да не стърчи. Има тема точно за това потърси я. Аз съм така и няма проблем.
- gotiniamx
- Потребител
-
nov77 написа:Става колега. На мястото на оста навиваш 6 мм болт, влиза мн.плътно, ако се наложи го режеш да не стърчи. Има тема точно за това потърси я. Аз съм така и няма проблем.
мерси колега това имах в предвит
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
nov77 написа:Става колега. На мястото на оста навиваш 6 мм болт, влиза мн.плътно, ако се наложи го режеш да не стърчи. Има тема точно за това потърси я. Аз съм така и няма проблем.
колегата пита дали може да направи пеперудките по яки и да си ги върне на местото,а не как по български да ги затапи

- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
....само после да няма тема че купува мотор 

- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Това не е по "български" ами си е вече световна практика, та аз моите ги махнах в М-кар ! 

- gotiniamx
- Потребител
-
здр.колеги знам че темата е доста обсаждана и реших пак да драсна някои ред.От скоро я имам колата Е 60 530 д 2004 на 188 000 е в момента,много ме притесняваха тези пеперудки и много мислех дали да ги премахна или нов колектор.Но това беше преди да смакна колектора и да видя сас очите си в какво састояние са насекомите.И за мое щастие колектора беше в перфектно састояние,но все пак реших да попитам в БМВ дилара тук вав франция да го погледнат и те да си кажат мнението,то беше такова на тея км.не е вазможно е да е толкова чист колектора и казаха наи вероятно е сменян.Но аз сам скиптичен кам тяхното мнение и не мога да бада сигурен,защото нямам и фактура кам сервизната история на колата,и за това реших да го измия наи идеално сас спреи обезмаслител вклучително и ЕГР клапана и да си ги варна обратно на място да покарам още малко сас тях защото според мен е хубаво да са си на мястото,това е преди мивка
след мивка да добавя само си купих уплатненията (50 евро) а за работата сам си го смакнах нищо сложно няма това е за сега,ако има нещо пак ще пиша 
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- djerityyy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E61 525 DA
Здравейте колеги от известно време си мисля да да сменя всмукателния колектор ,защото доста си тече масълце от гнездата на пеперудките...които не искам да премахвам.Все си мисля,че щом са там не е напразно и имат някъква цел,освен да потрошът двигателя разбирасе
Та някой има ли представа един нов колектор на каква цена е,за да мога да се ориентирам колко пари да приготвям

djerityyy написа:Здравейте колеги от известно време си мисля да да сменя всмукателния колектор ,защото доста си тече масълце от гнездата на пеперудките...които не искам да премахвам.Все си мисля,че щом са там не е напразно и имат някъква цел,освен да потрошът двигателя разбирасе![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Та някой има ли представа един нов колектор на каква цена е,за да мога да се ориентирам колко пари да приготвям
![]()
![]()
Aми приготви си грубо 1000 лв.
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2