Претрисане при палене !!!

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E61 525 DA

Претрисане при палене !!!

Мнение от djerityyy » 23 Май 2014, 23:43

Привет,имам проблем за който съм споменавал във форума,но така и не успях да го реша...Колата е Е61 525 ДА 2005г. купена е в края на 2013.Та откакто я взех зимата при почти всяко палене особено сутрин(първи студен старт) колата претриса всеедно не и достига гориво и си обяснявах проблема с ниските температури тогава,а и такива съвети получавах във форума,за неизправност в подгрева или дюзи.Единсвените грешки които излизаха бяха за 4 изгорели свещи и дросел клапа!Смених свещите,тук е момента да спомена,че не смених реле..смених и дросела,също така и 2та термостата.Другото обяснение идва от въпроса за дюзите,но поне на диагностиката те бяха в стойности и то доста добри.Но уви притрисането продължавва и на ВИСОКИТЕ температури,когато подгрева не участва...съветвал съм се с няколко уж майстори,и те ми казват колата е перфектна изчакай проблема да се задалбочи за да го открием...Явно не им се занимава!! Интересното,което забелязах е,че кото запаля и претресе и веднага преместя на Д се оправя...НЯмам идея и немога да си обясня от кво може да е ..МОЛЯ ви помогнете с мнения за да разреша този проблем защото много дразни :ranting: :ranting: :ranting: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: Диагностиката не е правена във СПЕЦИАЛИЗИРАН сервиз на БМВ !!! АКО това е от значение.

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Претрисане при палене !!!

Мнение от djerityyy » 23 Май 2014, 23:48

[youtube][/youtube] http://www.youtube.com/watch?v=gCHqpbEH-L8
Ето линк... симптомите са абсолютно същите !!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Мнение от Пресиян Василев » 24 Май 2014, 8:05

Свалете инжекторите и на стенд.Остави какво показва корекцията на диагностика.Едно профилактиране ще доведе до хубави неща.
А убеден ли си ,че наистина има подгрев?
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от djerityyy » 24 Май 2014, 11:58

Да това ще направя ..трябва да се погледнат тези дюзи.А какво значи дали има подгрев?Когато бяха минусови температурите сии светваше от време на време лампичката за подгрева,но когато са плюсови температури,мисля че беше +7 не се включва.А това го прави и при високите температури и дори по няколко пъти на ден,а през зимата беше само при първи старт.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Мнение от unikalen88 » 24 Май 2014, 14:49

аз на 3.0 дизел имам същия проблем,първия старт е винаги така и изпушва сиво-бяло през ауспуха докато играят оборотите,след това спира да пуши и спира да тресе,и аз имам съмнения за дюза-затова следя темата с интерес
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: –ше Е60 530 d

Мнение от memorex » 24 Май 2014, 17:21

http://www.dieseljones.co.uk/troublesho ... ngine.html

За обща представа при проблем на комън рейл дизел

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от djerityyy » 24 Май 2014, 18:00

От линка останах с впечатлението,че може да е свързано с всички от споменатите проблеми :kuku: :banghead: :banghead:

ентусиаст
Аватар
Кара: –ше Е60 530 d

Мнение от memorex » 24 Май 2014, 21:18

Еми знаеш реда,от най-простото към най-сложното.В подходящия сервиз за един ден е напълно възможно да се справят.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Мнение от unikalen88 » 25 Май 2014, 7:43

аз само да добавя,че след като купих колата имаше един момент за около 5-6 секунди когато беше запалена и започна да претриса на 5 цилиндара наи-вероятно.След това имаше записана грешка за дюза.Изчистих грешката и никога повече не е тресяла след като е карана и нямам и грешка за дюза.А само това когато колата е студена.Няма значение външна температура
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от djerityyy » 25 Май 2014, 11:30

Пробвай така като я запалиш веднага да превключиш от P на D ...при мен спира да тресе на секундата и се оправя.

Назад към Е60/Е61