Миене на дизелов двигател Е61 535Д

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Re: Миене на дизелов двигател Е61 535Д

Мнение от unikalen88 » 25 Апр 2014, 9:20

a1n написа:#4 - или като продаваш колата и отвориш капака и съответно купувача възкликва "Еййй той като нов бе" :mhihi:

Сега, защо да махам корите (отдолу)? Питам защото първо може да няма възможност/канал да се свалят а и си е разправия.

единствената пречина за махане на корите е ,че мазнотията и мръсотията от мотора ще падне на кората,иначе друга причина няма.Като свалиш корите и измиеш мотора,след това си пръсни и корите,през това време мотора се е отцедил и си качи и корите чисти.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: жена си да дрифти
Мечтае да кара: безаварийно
Детайли за колата: харчи малко - върви на страх

Мнение от mili4uk » 25 Апр 2014, 10:25

unikalen88 написа:
a1n написа:#4 - или като продаваш колата и отвориш капака и съответно купувача възкликва "Еййй той като нов бе" :mhihi:

Сега, защо да махам корите (отдолу)? Питам защото първо може да няма възможност/канал да се свалят а и си е разправия.

единствената пречина за махане на корите е ,че мазнотията и мръсотията от мотора ще падне на кората,иначе друга причина няма.Като свалиш корите и измиеш мотора,след това си пръсни и корите,през това време мотора се е отцедил и си качи и корите чисти.

Причините могат да са безброй !
Ще изброя няколко :
1. ако миеш само отгоре двигателя - има места които не можеш да измиеш. Като махнеш кората отдолу ще го видиш с очите си !
2. Не можеш да измиеш скоростната кутия а там има доста често течове от буксата.
3. Кората ти става на гХз
и т.н.

Аз лично я качих колата на естакада и така я измих.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: баничарка с компресор

Мнение от da6ip » 25 Апр 2014, 11:36

колеги къде има мивка където (кадърно, внимателно и точно) могат да ми свалят корите и да измият всичко отдолу?

от няколко години ходя на автомивката под кръговото на Черни Връх и Околовръстното, но там се качваш на една много кекава рампа и всеки път е един голям филм напред-назад, а и няма място да се свалят корите.

затова търся мивка с голяма рампа и повечко място. някакви предложения?
Space, pace and grace. www.more-to-come.com

младши ентусиаст
Аватар
Кара: жена си да дрифти
Мечтае да кара: безаварийно
Детайли за колата: харчи малко - върви на страх

Мнение от mili4uk » 25 Апр 2014, 14:37

da6ip написа:колеги къде има мивка където (кадърно, внимателно и точно) могат да ми свалят корите и да измият всичко отдолу?

от няколко години ходя на автомивката под кръговото на Черни Връх и Околовръстното, но там се качваш на една много кекава рампа и всеки път е един голям филм напред-назад, а и няма място да се свалят корите.

затова търся мивка с голяма рампа и повечко място. някакви предложения?

Аз сам си свалям корите и каквото ми е нужно в гаража и отивам "голичък" да мият.
Има една мивка на бул. Европа след кръстовището на Орион . След 500-600 метра от ляво ако се движиш нагоре към околовръстното. Отзад има голяма рампа. Аз там ходя. Издържа е61 но си е на страх и там качването :)

Предишна

Назад към Е60/Е61