Сервизен интервал ПРОБЛЕМ!

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e60 / e46

Сервизен интервал ПРОБЛЕМ!

Мнение от cocosas » 31 Яну 2014, 19:56

Искочи ми сервизен интервал на филтъра на купето. Винаги когато запаля колата и ми светва Servise. До тук добре, но проблема се изразява в това че неможе да се разкара. Зануляваме го от километража и дава ОК, но въобще не е ОК :bang: После пробвахме с диагностика и от там не се маха. От незнам вече кои път успяхме да махнем грешката и показа ( ---- ) като интервал. След малко пак светна. Нещо не показва като другите интервали примерно 40000км или 60000км ами просто си дава ---- . Супер стванна работа. Някой случаино да се е справял с този проблем ?

Ацалов
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Лодка в морето

Re: Сервизен интервал ПРОБЛЕМ!

Мнение от Atsalov » 31 Яну 2014, 21:20

Да изключваш го като функция от нцс-а,най често се получава когато е връщан километража и си бърка чек сума.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cocosas » 19 Мар 2014, 20:56

Оказа се че ми липсва датчика и най-вероятно от там е проблематиката. И възможно ли е ъози датчик да дава отражение на климатизацията? Не ми духа климатика и утре ще ходя да му гледат фриона, но днес като я закачихме на компа показа че дава външна темпетатура 0градуса а на таблото беше 24. И след като разкачихме всичко незнаино защо почна да духа откъм прозовеца и в краката Топло а централно хладно ( вентилатор)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530 i E60 N52B30AF
Мечтае да кара: Bmw 550 i xDrive

Мнение от ristaka 82 » 19 Мар 2014, 23:03

За централните духалки се настройва от iDrive-ът. Червените и сини чертички ....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cocosas » 20 Мар 2014, 7:57

ristaka 82 написа:За централните духалки се настройва от iDrive-ът. Червените и сини чертички ....

Интересното е че е на четири сини.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от a1n » 02 Апр 2014, 11:34

Колега нищо чудно да се бърка климатроника ако някой датчик показва друго ето малко по-подробен документ за климатроника 08_E60_Climate_20Control.pdf. Може и датчика на интериора да се бъгва, или пък този за конденза на предното стъкло. Иначе за къкъв датчик говориш на самият микрофилтър? Там няма датчик. Та интервала си е просто по км, и ако не се ресетва има нещо мазало по-софта и затова, или трябва да му върнеш заводски настойки или си сменяй филтрите и карай така ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cocosas » 02 Апр 2014, 11:50

a1n написа:Колега нищо чудно да се бърка климатроника ако някой датчик показва друго ето малко по-подробен документ за климатроника 08_E60_Climate_20Control.pdf. Може и датчика на интериора да се бъгва, или пък този за конденза на предното стъкло. Иначе за къкъв датчик говориш на самият микрофилтър? Там няма датчик. Та интервала си е просто по км, и ако не се ресетва има нещо мазало по-софта и затова, или трябва да му върнеш заводски настойки или си сменяй филтрите и карай така ...

Проблерма по климатика ми се реши, след като си го заредих с фрион.
А на филтъра си има датчик който се намира на десния капак на филтъра. Въпросния датчик го няма и кабелите му също са оглозгани и поради тази пречина, слагането на нов датчик става малко ... мисията невъзможна. И затова търся начин да махна софтуерно този филтър ( просто да го няма в сервизното меню)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E60 530dА

Мнение от netmurder » 02 Апр 2014, 12:03

cocosas написа:
a1n написа:Колега нищо чудно да се бърка климатроника ако някой датчик показва друго ето малко по-подробен документ за климатроника 08_E60_Climate_20Control.pdf. Може и датчика на интериора да се бъгва, или пък този за конденза на предното стъкло. Иначе за къкъв датчик говориш на самият микрофилтър? Там няма датчик. Та интервала си е просто по км, и ако не се ресетва има нещо мазало по-софта и затова, или трябва да му върнеш заводски настойки или си сменяй филтрите и карай така ...

Проблерма по климатика ми се реши, след като си го заредих с фрион.
А на филтъра си има датчик който се намира на десния капак на филтъра. Въпросния датчик го няма и кабелите му също са оглозгани и поради тази пречина, слагането на нов датчик става малко ... мисията невъзможна. И затова търся начин да махна софтуерно този филтър ( просто да го няма в сервизното меню)

Колега аз този датчик не съм го забелязал, капаците на филтрите съм ги свалял много пъти... да не би да е някъде под филтъра.... иначе моя сервизен интервал се занулява без проблем...
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: –ше Е60 530 d

Мнение от memorex » 02 Апр 2014, 13:13

Въпросния датчик на дясната кутия при някой екземпляри го няма.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cocosas » 02 Апр 2014, 15:23

image.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E60 530dА

Мнение от netmurder » 02 Апр 2014, 18:46

cocosas написа:
image.jpg

Колега би ли посочил на снимката кое е датчика...
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cocosas » 02 Апр 2014, 19:56

netmurder написа:
cocosas написа:
image.jpg

Колега би ли посочил на снимката кое е датчика...

Какъо казах - няма го хаха само стойката му е останала и дори е счупена.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530 i E60 N52B30AF
Мечтае да кара: Bmw 550 i xDrive

Мнение от ristaka 82 » 02 Апр 2014, 20:11

20140403_103056.jpg
До него има и втора поставка за бутон при колите с фабрична аларма...
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Назад към Е60/Е61