За или против ъпдейт на сфтуера

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 XDrive

Re: За или против ъпдейт на сфтуера

Мнение от tanokaridi » 24 Яну 2014, 12:05

Atsalov написа:А някой зададе ли да има МП3?

Не знам колега във Ауто Бавария го правиха...
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA
Мечтае да кара: на nordschleife

Мнение от Trixster » 24 Яну 2014, 14:56

tanokaridi написа:

MP3-ките се водят допълнителна екстра и си имат отделен код, който трябва да се активира. Но не работи за всички железа, зависи от хардуерната версия на MASK-а. На моя не работеше.
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 24 Яну 2014, 15:20

на мойта беше най обикновения маск смених го с бизнес навигация и МП3 тръгнаха без проблеми

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от tanokaridi » 07 Фев 2014, 9:58

Trixster написа:
tanokaridi написа:

MP3-ките се водят допълнителна екстра и си имат отделен код, който трябва да се активира. Но не работи за всички железа, зависи от хардуерната версия на MASK-а. На моя не работеше.

Вече съм на ясно, че е така след като се оказа, че за тях всичко е активирано, но след като сложа диск ми излиза този надпис:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '18 BMW G30 540iX

Мнение от iceblast » 07 Фев 2014, 10:32

Това, че е активирано не значи, че хардуера ти го поддържа. С Бизнес навигация ли си или само с Инфо дисплей? Ако си 2рото, гаранция няма MP3, дори да е активирано като параметри.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от tanokaridi » 07 Фев 2014, 11:03

със профешънъл съм
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: F10 525d xDrive

Мнение от marinovl » 17 Фев 2014, 21:48

Здравейте колеги,

Да споделя опит наскоро ъпдейтвах софтуер, когато отидох в Бавария ме попитаха цитирам, ама някакъв проблем ли имаш. Отговорих, не, всичко е наред просто искам да имам дневни светлини, поддръжка на ПОИ в навигационната система и още някакви неща, вече не си спомням какви. Беше ми отговорено, че със софтуерния ъпдейт няма да ги получа тези неща и да не се занимавам, пожелах им приятен ден. Явно не са заинтересовани да ъпдейтват е60-ки...

Отидох в Дару, всичко беше чудесно, освен ъпдейта ми кодираха и разни неща, като мп3, прибиране на огледалата от ключа, ПОИ на навигацията вече се четяха, отделно ми нулираха и всички сервизни интервали, тъй като имах някакъв проблем и не можех сам да ги зануля, мисля всичко ми излезе 140-160лв. Има разни подобрения новия софт, например помни какво последно е показвано на дисплея, ако съм слушал радио, пуска радиото и вместо на основното меню ми показва радиата. Общо взето не е бог знае каква разлика, но смятам че си заслужава парите. Относно проблемите с модули, ми казаха, че от централата на БМВ ще покрият евентуални проблеми, просто може да отнеме известно време за отстраняването на проблема. Освен това доколкото разбрах наскоро били обявили последните софтуерни ъпдейти за е60 и нови нямало да има, колко е вярно не знам.

Поздрави

младши ентусиаст
Аватар
Кара: и БМВ кара
Мечтае да кара: по А-8

Мнение от toncho83 » 18 Фев 2014, 8:47

marinovl написа:Здравейте колеги,

Да споделя опит наскоро ъпдейтвах софтуер, когато отидох в Бавария ме попитаха цитирам, ама някакъв проблем ли имаш. Отговорих, не, всичко е наред просто искам да имам дневни светлини, поддръжка на ПОИ в навигационната система и още някакви неща, вече не си спомням какви. Беше ми отговорено, че със софтуерния ъпдейт няма да ги получа тези неща и да не се занимавам, пожелах им приятен ден. Явно не са заинтересовани да ъпдейтват е60-ки...

Отидох в Дару, всичко беше чудесно, освен ъпдейта ми кодираха и разни неща, като мп3, прибиране на огледалата от ключа, ПОИ на навигацията вече се четяха, отделно ми нулираха и всички сервизни интервали, тъй като имах някакъв проблем и не можех сам да ги зануля, мисля всичко ми излезе 140-160лв. Има разни подобрения новия софт, например помни какво последно е показвано на дисплея, ако съм слушал радио, пуска радиото и вместо на основното меню ми показва радиата. Общо взето не е бог знае каква разлика, но смятам че си заслужава парите. Относно проблемите с модули, ми казаха, че от централата на БМВ ще покрият евентуални проблеми, просто може да отнеме известно време за отстраняването на проблема. Освен това доколкото разбрах наскоро били обявили последните софтуерни ъпдейти за е60 и нови нямало да има, колко е вярно не знам.

Поздрави

Коя година е колата,колега?Полезно инфо!

Потребител
Аватар
Кара: F10 525d xDrive

Мнение от marinovl » 16 Мар 2014, 1:05

Колата е произведена 2004-та.

Друго нещо което забравих да спомена е, че като че ли малко се качи разхода от порядъка на половин литър на 100, може би от резета на скоростната кутия, не съм сигурен. Но в последствие след месец каране започнах пък да виждам подобрение - София-Пазарджик на темпомат 140, 6.6, допреди това към 7.

Предишна

Назад към Е60/Е61