525д шумен мотор.Дали е нормално?

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Е60 525dА

525д шумен мотор.Дали е нормално?

Мнение от nov77 » 07 Мар 2014, 11:20

Става въпрос за 525д автомат 2004г.Притесненията ми се пораждат от шумната работа на мотора, точно в диапазона 1700-2200 оборота.Точно там се чува едно претракване,като от повдигачи.Този звук се чува само в движение и при загрял ДВГ най често като тръгвам на светофар,чува се на всички предавки до към 90км/ч.На място нищо,мотора се развърта абсолютно нормално без излишни звуци.Прави ми впечатление,че при плавно ускорение,този звук се чува доста по-слабо и обратното при рязко натискане на газта по-силно.Според мен така се чува когато се включи турбото,едновременно чувам турбината и това претракване,но подчертавам - само в движение и загряла кола.
И друго сутрин ,като паля пропушва леко сивкаво с лек мирис на нафта.
Иначе,вървеж и разход идеални.За 8к км,които съм минал не ми е мръднало нивото на маслото.Колата е обслужена,сменени всички масла и филтри,премахнати пеперудки,почистен ЕГР и колектор,сменени подгревни свещи и реле на подгрева.Сменени термостати.Скоростите превключват плавно,маслото им е сменено, не рита и не играят оборотите.
На диагностика никакви грешки, и дюзите според майстора са добре.
цилиндър 1 0.31
цилиндър 2 -0.13
цилиндър 3 0.08
цилиндър 4 -1.34
цилиндър 5 -0.15
цилиндър 6 1.23

Не съм проверил веригата в какво състояние е,да не би от нея да идва проблема,но при всички майстори при които съм ходил казват,че верига се чува постоянно, а при мен не е така.
В една тема, колега описва същите симптоми,но не е написал какво е излязло накрая :D или пък може така да е нормално за вече поизносен мотор и да си я кара човека.

Въпроса ми е, възможно ли е от турбото или от управлението му да се получава това претракване,макар,че няма много логика.

Благодаря предварително за всякакви мнения!

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: 525д шумен мотор.Дали е нормално?

Мнение от nov77 » 09 Мар 2014, 19:29

В една друга тема в която бях описал проблема,един колега изказа смисленно мнение,че е възможно това тракане да е от разцентроване на пилотното впръскване на дюзите. Може ли да се корегира пилотното впръскване софтуерно или трябва да се разглобяват дюзите.Ако може къде.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nov77 » 13 Мар 2014, 15:04

Еее колеги 318 преглаждания на темата и никой нищо не казва,нека някой да помогне де :help:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: AUDI S8
Мечтае да кара: Lamborghini Murcielago

Мнение от timur_lenk » 13 Мар 2014, 23:40

Това с пилотното впръскване и в Аутобавария да им го кажеш ще те гледат умно.Пусни клипче да чуеме тракането.
Във всяка страна затворът е мястото където обществото изпраща недъзите си,но в тази страна самото общество е недъгаво.

Аватар
Кара: BMW E60 545i
Мечтае да кара: E23 745i Turbo, E24 M6, E26 M1, E28 M5, E31 850 CSI, E34 M5

Мнение от petar_majarov » 14 Мар 2014, 0:06

Още ли има хора, дето не разбраха че всичките тия подобни нелогични проблеми се появяват от гадното гориво!? Изображение

Назад към Е60/Е61