Електроника и диагностика Е60
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
Електроника и диагностика Е60
Здравейте банда аз съм нов карам е60 . Колата има много проблеми и е паркирана. За да мога да направя диагностика с компютър трябва да сменя комуникационен модул (знам къде се намира - вече си го намерих 2-ра употреба и работи). Трябва ми някои да го сложи, става за 2 минути но ме е страх сам, щото не разбирам. Човека който трябваше да направи това е много зает и неможе да дойде за 2 минути. Ако някои му се занимава с това дребно нещо, пишете на лични, няма да си водя колата в сервизи за тази 2 минутки интервенция. Колата не е в движение както казах и транспорта до там и обратно ми е 100 лв общо.
Re: Електроника и диагностика Е60
Какъв модул и как без да разбираш знаеш, че монтажа му е 2минути, пък те е страх?
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Ако говориш за CAS модула, никой няма да се навие да го сложи, защото колата може да е крадена той не дефектира просто ей така, освен това изисква препрограмиране, за да заработи с твоята кола не е plug & play.
Ако е нещо друго, няма от какво да се плашиш - разглобявай и сменяй сам, няма нищо страшно.
Ако е нещо друго, няма от какво да се плашиш - разглобявай и сменяй сам, няма нищо страшно.
- miroleskov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е 61 530d
въобще каквото и да е кажа ще е малко.....
Винаги нощувай под върха,за да можеш да продължиш на горе, на сутринта.
- MadChicken
- Legendary
-
- Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX
Човека може би има предвид Body Gateway модула или ако е по-стара колата Safety Gateway модула. Намира се зад жабката и не става баш за 2м, но не е и чак толкова трудна подмяната му. Не виждам причина да го "храните" така.
Only dead fish follow the stream...
- miroleskov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е 61 530d
ами когато искаш съвет за нещо трябва да обясниш имам еди какви си проблеми.Стана това и това не мога да се свържа с диагностиката...купих еди кой си модул и искам да го сменя сам.Мога ли да го направя или не?
Винаги нощувай под върха,за да можеш да продължиш на горе, на сутринта.
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Може да хвърлим един боб 

- timur_lenk
- младши ентусиаст
-
- Кара: AUDI S8
- Мечтае да кара: Lamborghini Murcielago
MadChicken написа:Човека може би има предвид Body Gateway модула или ако е по-стара колата Safety Gateway модула. Намира се зад жабката и не става баш за 2м, но не е и чак толкова трудна подмяната му. Не виждам причина да го "храните" така.
Що не го посъветваш,че е60 под 35 бона не може да се движи по улицата
Във всяка страна затворът е мястото където обществото изпраща недъзите си,но в тази страна самото общество е недъгаво.
- MadChicken
- Legendary
-
За разлика от теб аз поне мога да го посъветвам нещо...

Става дума за Body Gateway communication module.
Значи, моля несериозни отговори от хора които не помагат с мнението си да се въздържат.
Body Gateway communication module-а го купих от ебей и го сложихме абсолютно същия по номер всичко еднакво, като моя стария, след като видяхме че бачка заключих колата и си тръгнах (не е карана не е в движение).
На другия ден дойде репатрака и аз отключих колата..още бачка и свалих прозореца. След 5 минути понечех да го дигна но вече неработише, включиха се чистачките, заключването на вратите не работи и няма светлина в купето. Модула спря.
Стария модул правеше същите неща, отговаря и за сервото на волана. Странното е че понякога работи в следващия момент спира за дълго и после изведнъж пак. Дали е изгорял, защо? Няма прекъсване по веригата проверени са жиците каза майстора.Чудим се какво да правим, неможе да купувам все нови и нови модули.
Ако някой разбира от този модул моля да помогне.
Значи, моля несериозни отговори от хора които не помагат с мнението си да се въздържат.
Body Gateway communication module-а го купих от ебей и го сложихме абсолютно същия по номер всичко еднакво, като моя стария, след като видяхме че бачка заключих колата и си тръгнах (не е карана не е в движение).
На другия ден дойде репатрака и аз отключих колата..още бачка и свалих прозореца. След 5 минути понечех да го дигна но вече неработише, включиха се чистачките, заключването на вратите не работи и няма светлина в купето. Модула спря.
Стария модул правеше същите неща, отговаря и за сервото на волана. Странното е че понякога работи в следващия момент спира за дълго и после изведнъж пак. Дали е изгорял, защо? Няма прекъсване по веригата проверени са жиците каза майстора.Чудим се какво да правим, неможе да купувам все нови и нови модули.
Ако някой разбира от този модул моля да помогне.
- MadChicken
- Legendary
-
Звучи все едно някой от бушоните на захранването на модула е заминал, случвало ми се е подобно нещо и колата буквално полудява. По схема излизат бушони номер: 11, 22, 24 и 27, но хвърли око и на останалите в жабката.
И най-важното - подобен тип употребявани модули искат задължително кодиране след поставянето им в колата иначе не се знае как ще функционира цялата кола.
И най-важното - подобен тип употребявани модули искат задължително кодиране след поставянето им в колата иначе не се знае как ще функционира цялата кола.
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
Така също си провери дали хубаво ти е зареден акумулатора,дали няма увлажняване или мокро по комуникационната шина ...най често в багажника.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I337 using Tapatalk
Sent from my SAMSUNG-SGH-I337 using Tapatalk
Акумулатора на колата има ток, а относно модула от време на време работи... новия.
Смятам че проблема не е от него .. просто ме набутаха да си го купя.
Сега колата ми е в автосервиз хеед91 чаках 5 дни със уикенда днес казаха че ще почнат, а се бяхме разбрали още четвъртък...
Незнам какво да правя няма ли някой който разбира от електроника и иска да ми обърне нужното внимание???
немога да ходя все по различни сервизи да чакам време дето не сме говорили и после да търся друг или пък да сменям части и пак да не става... пък да си плащам за всяка интервенция...
Направо ми писна, кой знае какво е няма да се учудя ако е нещо малко
Смятам че проблема не е от него .. просто ме набутаха да си го купя.
Сега колата ми е в автосервиз хеед91 чаках 5 дни със уикенда днес казаха че ще почнат, а се бяхме разбрали още четвъртък...
Незнам какво да правя няма ли някой който разбира от електроника и иска да ми обърне нужното внимание???
немога да ходя все по различни сервизи да чакам време дето не сме говорили и после да търся друг или пък да сменям части и пак да не става... пък да си плащам за всяка интервенция...
Направо ми писна, кой знае какво е няма да се учудя ако е нещо малко
- timur_lenk
- младши ентусиаст
-
- Кара: AUDI S8
- Мечтае да кара: Lamborghini Murcielago
За колко пари купи тази кола?
Във всяка страна затворът е мястото където обществото изпраща недъзите си,но в тази страна самото общество е недъгаво.
Колега, какви са тия смешни сервици, които те карат да чакаш по 5 дни да ти погледнат колата? И как така ще плащаш, когато проблема не е отстранен? 

15 мнения
• Страница 1 от 1