въпрос относно меню на Е60
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
въпрос относно меню на Е60
Здравейте колеги нов съм в форума и искам да помоля за помощ.Извинявам понеже въпроса който ще питам сигурно е дискутиран милион пъти,но много търсих и не успях да открия как да вляза и къде в менютата на компютъра за да проверя грешките които е записал автомобила,евентуални реални километри и оставащи километри на dpf филтъра.Питам понеже много ми харесва Е60 и реших да се сдобия с такъв автомобил и да споделя вашето удоволствие и тръпка от шофирането.Тези дни ще ходя да гледам една 525д 2005г на 157к внос от Германия.Ще съм ви благодарен ако ми кажете на кратко на какво трябва да обурна внимание,знам че е обсъждано безброй пъти.Предварително благодаря на всичко които помогнат и ако имам късмет да стана член на форума на първата сбирка ще черпя по бира 

- toncho83
- младши ентусиаст
-
- Кара: и БМВ кара
- Мечтае да кара: по А-8
Re: въпрос относно меню на Е60
Най-добре някой с компютър и диагностика да я закачи и да я погледне.Има писано много и може би затова колегите не са ти отговорили.
- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
+1 Тези записани грешки в компютъра,които се надяваш да видиш ще са изтрити, а остатъчните интервали(вкл. и този за ДПФ) лесно се нулират от средно запознат!В кой град ще ходиш да гледаш колата,евентуално да те ориентираме към кого да се обърнеш за диагностика?Много от колегите идват и на място,срещу 40-50лв едва ли някой ще ти откаже.Може и да постнеш линк към харесаната кола в темата за начинаещи...Успех!
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
Километрите хващаш ключа и отиваш в оторизиран сервиз и ти казват кога за последно е била в немски/италиански сервиз и си правиш сметка. По колата най-вероятно няма да ги хванеш.
Грешките, които са изтрити и не са се появили - по-скоро няма проблем, а проблемните агрегати ще си покажат. Състоянието на DPF-а се вижда с DIS.
Стъпките ти са правиш общ преглед на състоянието, диагностика и ако мине караш набързо за проверка на окачването и една тресачка и скачаш, пък каквото сабия покаже.
Грешките, които са изтрити и не са се появили - по-скоро няма проблем, а проблемните агрегати ще си покажат. Състоянието на DPF-а се вижда с DIS.
Стъпките ти са правиш общ преглед на състоянието, диагностика и ако мине караш набързо за проверка на окачването и една тресачка и скачаш, пък каквото сабия покаже.
Ами тази която съм набелязал е в Пазарджик.Колега iceblast какво имате впредвид под тресачка?Другата седмица ще ходя на оглед понеже собственика е извън страната и евентуално ако всичко мине добре ще търся помощ за диагностика?Благодаря ви за съветите.Хубав ден на всички
Ако не можеш да намериш някой колега от форума за оглед на място поне вземи някой твой познат майстор, колкото да огледа колата за видими недостатъци - удари, тропане (с пробно шофиране) и т.н. Ако майстора е позитивен за автомобила, после можеш да я закараш в официалния сервиз в Пловдив. Ако продавача е читав едва ли ще откаже.
Прегледа там ще ти е до 200лв като преглеждат ходова част, електроника и двигател, а и ще провериш километрите по ключа, както ти е казал колегата iceblast. Услугата се води преглед при покупка или нещо подобно. Вярно 200лв не са толкова малко, но на фона на евентуалните разходи за ремонт по автомобила не са чак толкова голям разход. Недей да се хвърляш на колата обаче без никой да не я закачи за диагностика!
Успех.
Прегледа там ще ти е до 200лв като преглеждат ходова част, електроника и двигател, а и ще провериш километрите по ключа, както ти е казал колегата iceblast. Услугата се води преглед при покупка или нещо подобно. Вярно 200лв не са толкова малко, но на фона на евентуалните разходи за ремонт по автомобила не са чак толкова голям разход. Недей да се хвърляш на колата обаче без никой да не я закачи за диагностика!
Успех.
Благодаря ви много за съветите.Ще постъпя точно така,само да попитам автоматика при бензин и дизел еднакъв ли е понеже един приятел кара Е60 530д и ми каза,че при бензина няма торк и била по здрава?
- toncho83
- младши ентусиаст
-
- Кара: и БМВ кара
- Мечтае да кара: по А-8
The Rock написа:Благодаря ви много за съветите.Ще постъпя точно така,само да попитам автоматика при бензин и дизел еднакъв ли е понеже един приятел кара Е60 530д и ми каза,че при бензина няма торк и била по здрава?
Имат.Може да провериш в нета по-модела на двигателя,ще ти излезе съответно автомата-скоростната кутия,която слагат.Там виж има ли "torque converter"

8 мнения
• Страница 1 от 1