проблем с фаровете

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 530d e60

проблем с фаровете

Мнение от dimitar damqnov » 09 Яну 2012, 19:10

здравеите,на скоро си купих 530д е60;та колата има динамик драив на фаровете а не завиват при завои и на место,някои знае ли как да ги оправя :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 535d
Мечтае да кара: i3
Детайли за колата: M-пакет

Re: проблем с фаровете

Мнение от baholino » 09 Яну 2012, 19:53

За да завиват трябва копчето за фаровете да е на AUTO.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо

Потребител
Аватар
Кара: E60

Мнение от d.georgiev » 09 Яну 2012, 21:19

Dinamic Drive е система по окачването по принцип. А за адаптивните фарове трябва позицията на копчето вътре да е на Auto.

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '16 550d

Мнение от Emooo » 09 Яну 2012, 21:24

фаровете трябва да са на автомотичен режим за да завиват - копчето се завърта до край на ляво.
Tool - Fear Inoculum

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D '05

Мнение от toni » 09 Яну 2012, 21:26

Така първо даваш копчето на ауто. Трябва да светне едно зелено диодче. Това същото ако мига значи наистина имаш проблем с фаровете. Това се получава когато се откачи акумулатора и трябва да се инициализират фаровете. Запали колата и завърти волана от единия край до другия и после пак в средата. Гаси и пали пак вече трябва да работят. Може и голяма глупост да написах ама при мен стана по-този начин. Ако не стане и така, ходи на диагностика.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: VW Golf MK6 1.4 tsi, W212 E350CDI
Мечтае да кара: Koenigsegg

Мнение от INTEGRALE » 10 Яну 2012, 9:00

а ако пак ти мига ти е изгорял най вероятно левия модул за завой, пиши ЛС , купих един чисто нов от Вари, програмирах го в Бова и не го сложих защото продадох колата :roll:

Потребител
Аватар
Кара: 530d e60

Мнение от dimitar damqnov » 10 Яну 2012, 21:40

преди 4ас пробвах както казах те и деистват :yes:

Потребител
Аватар
Кара: E39 Individual

Мнение от operwall » 11 Яну 2012, 18:11

Ще използвам темата на колегата ... как да си регулирам фаровете на височина ... адаптивни фарове са,обаче ми светат много надолу...
Поздрави
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: баничарка с компресор

Мнение от da6ip » 11 Яну 2012, 23:42

operwall написа:Ще използвам темата на колегата ... как да си регулирам фаровете на височина ... адаптивни фарове са,обаче ми светат много надолу...
Поздрави

viewtopic.php?f=116&t=241880 :!:
Space, pace and grace. www.more-to-come.com

Потребител
Аватар

Мнение от andriyn » 08 Яну 2014, 14:20

INTEGRALE написа:а ако пак ти мига ти е изгорял най вероятно левия модул за завой, пиши ЛС , купих един чисто нов от Вари, програмирах го в Бова и не го сложих защото продадох колата :roll:

Здравейте. Виждам че отдавна не сте дискутирали по тази тема, но реших да питам като ми мига въпросният зелен диод дали има начин да разбера проблема. При дигностика не излиза никаква грешка. Фаровете не се движат нито във вертикална нито във хоризонтална плоскост.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e60 / e46

Мнение от cocosas » 31 Яну 2014, 19:48

Малко да събудим темата :) Проблема ми се свързва с това, че фаровете незавиват на ляво. Диодчето си свети нормално и на дясно си завиват перфектно. Когато завъртя волана в лява посока се забелязва едно като трептене на светлината се едно се мъчат да завият. Преди ми завиваха 100% но последно когато я взех от сервиза са така... Говорих с момчето и каза че на място незавивали на ляво а само в движение :nono: Имам чувството че ме хвърля на черешата понеже както споменах съм 100% сигурен че завиваха.

И другото нещо което ме смущава е около лупата на десния фар има един ринг който играе ролята предполагам на рефлектор. И този ринг леко трепти а на левия фар немърда.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E60 530dА

Мнение от netmurder » 31 Яну 2014, 19:52

cocosas написа:Малко да събудим темата :) Проблема ми се свързва с това, че фаровете незавиват на ляво. Диодчето си свети нормално и на дясно си завиват перфектно. Когато завъртя волана в лява посока се забелязва едно като трептене на светлината се едно се мъчат да завият. Преди ми завиваха 100% но последно когато я взех от сервиза са така... Говорих с момчето и каза че на място незавивали на ляво а само в движение :nono: Имам чувството че ме хвърля на черешата понеже както споменах съм 100% сигурен че завиваха.

И другото нещо което ме смущава е около лупата на десния фар има един ринг който играе ролята предполагам на рефлектор. И този ринг леко трепти а на левия фар немърда.

Колега моите фарове също не завиват на ляво когато е на място колата, както и на други приятели и познати които имат същия модел и при тях е така...
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: турбото да му се завива свят....

Мнение от vesko4114 » 05 Фев 2014, 1:01

В режим "Auto" на място завива само десния фар! Умишлено е така, за да не спре човек да отбивка, да навие леко волан и да заслепява насреща идващите автомобили. Чел съм го някъде в Manuals, но не помня къде. Така, че спете спокойно, ако левият фар не завива на място ;)
...............................

младши ентусиаст
Аватар
Кара: и БМВ кара
Мечтае да кара: по А-8

Мнение от toncho83 » 05 Фев 2014, 9:14

vesko4114 написа:В режим "Auto" на място завива само десния фар! Умишлено е така, за да не спре човек да отбивка, да навие леко волан и да заслепява насреща идващите автомобили. Чел съм го някъде в Manuals, но не помня къде. Така, че спете спокойно, ако левият фар не завива на място ;)

Има логика да е така.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '18 BMW G30 540iX

Мнение от iceblast » 05 Фев 2014, 12:36

Фаровете завиват доста, така че ако с очите си докато караш и правиш ляво-дясно не виждаш как отчетливо завиват значи има някакъв проблем.

Назад към Е60/Е61