Въпрос за мерене на масло
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- RED_LABEL
- Потребител
-
- Кара: E60 530d 04'
- Мечтае да кара: X6 50d
Въпрос за мерене на масло
Здравейте колеги,пиша ви от името на сестра ми,тя е в Париж с едно Е60 530д 06'.Проблема се свежда до това,че два пъти светва лампа за ниво на масло в мотора,но в предупредителен жълт цвят и казва че при мерене на маслото от едната страна на щеката е почти на макс. а от другата страна е на мин. т.е няма равно ниво по цялата окръжност на щеката.Естествено спазва основните неща колата да е на равна повърхност и мерене на загрял двигател след мин 10 минути престой...Според вас на на какво може да се дължи това показание?
- bmw545i
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 545i
- Детайли за колата: E 60
Re: Въпрос за мерене на масло
RED_LABEL написа:Здравейте колеги,пиша ви от името на сестра ми,тя е в Париж с едно Е60 530д 06'.Проблема се свежда до това,че два пъти светва лампа за ниво на масло в мотора,но в предупредителен жълт цвят и казва че при мерене на маслото от едната страна на щеката е почти на макс. а от другата страна е на мин. т.е няма равно ниво по цялата окръжност на щеката.Естествено спазва основните неща колата да е на равна повърхност и мерене на загрял двигател след мин 10 минути престой...Според вас на на какво може да се дължи това показание?
Почти те разбрах, само за окръжността не ми стана ясно...

- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
Значи е на минимума,и замазва щеката по самата тръба докато я изважда. Да провери на сутринта преди да е запалила колата.
- rosendaal
-
-
- Кара: '74 3.0CSi
- Мечтае да кара: made by pininfarina
- Детайли за колата: винаги над 200 к.с.
ДА,ама не.
защото при Е60 се измерва точно по гореописания начин-палиш,колата загрява или след около 15мин ориентировъчно ако всичко по термостати е наред по колата ,гасиш,чакаш 10 мин и проверяваш нивото.
И аз залагам на това че щеката се замазва докато я вади и всъщност е на минимум.А и компютъра не мери само ниво а и налягането в системата.
Да долее,какво толкова?
защото при Е60 се измерва точно по гореописания начин-палиш,колата загрява или след около 15мин ориентировъчно ако всичко по термостати е наред по колата ,гасиш,чакаш 10 мин и проверяваш нивото.
И аз залагам на това че щеката се замазва докато я вади и всъщност е на минимум.А и компютъра не мери само ниво а и налягането в системата.
Да долее,какво толкова?
- RED_LABEL
- Потребител
-
bmw545i написа:RED_LABEL написа:Здравейте колеги,пиша ви от името на сестра ми,тя е в Париж с едно Е60 530д 06'.Проблема се свежда до това,че два пъти светва лампа за ниво на масло в мотора,но в предупредителен жълт цвят и казва че при мерене на маслото от едната страна на щеката е почти на макс. а от другата страна е на мин. т.е няма равно ниво по цялата окръжност на щеката.Естествено спазва основните неща колата да е на равна повърхност и мерене на загрял двигател след мин 10 минути престой...Според вас на на какво може да се дължи това показание?
Почти те разбрах, само за окръжността не ми стана ясно...![]()
Само ти не си ме разбрал колега,замисли се.......

- bmw545i
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 545i
- Детайли за колата: E 60
RED_LABEL написа:bmw545i написа:RED_LABEL написа:Здравейте колеги,пиша ви от името на сестра ми,тя е в Париж с едно Е60 530д 06'.Проблема се свежда до това,че два пъти светва лампа за ниво на масло в мотора,но в предупредителен жълт цвят и казва че при мерене на маслото от едната страна на щеката е почти на макс. а от другата страна е на мин. т.е няма равно ниво по цялата окръжност на щеката.Естествено спазва основните неща колата да е на равна повърхност и мерене на загрял двигател след мин 10 минути престой...Според вас на на какво може да се дължи това показание?
Почти те разбрах, само за окръжността не ми стана ясно...![]()
Само ти не си ме разбрал колега,замисли се.......![]()
Аз ли не разбирам, ти ли не се изразяваш паравилно...

Дали диаметър няма да е по-правилно от окръжност - как мислиш?

- rosendaal
-
-
- Кара: '74 3.0CSi
- Мечтае да кара: made by pininfarina
- Детайли за колата: винаги над 200 к.с.
В крайна сметка оправи ли се дамата?Доляла ли е масло или какво?
Че са ми ясни цените в Париж ако опре до сервизи и подобни.
А за щеката добре или зле описано-разбрахме ,не е фатално как се обяснява.
- RED_LABEL
- Потребител
-
rosendaal написа:В крайна сметка оправи ли се дамата?Доляла ли е масло или какво?
Да,доля масло и проблема се реши, поне засега

- tom80
- Потребител
-
- Кара: e60/525
- Мечтае да кара: F10
Напълно възможно....
- hrpopov217
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60 530i 04, G30 540i
В момента съм с 0w30(бензинов двигател) просто за да видя как ще е с това масло, а преди това карах с 5w30. До момента като гледам за 5к. км е паднало с не повече от 200гр.
11 мнения
• Страница 1 от 1