Въпрос за мерене на масло

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E60 530d 04'
Мечтае да кара: X6 50d

Въпрос за мерене на масло

Мнение от RED_LABEL » 02 Дек 2013, 20:58

Здравейте колеги,пиша ви от името на сестра ми,тя е в Париж с едно Е60 530д 06'.Проблема се свежда до това,че два пъти светва лампа за ниво на масло в мотора,но в предупредителен жълт цвят и казва че при мерене на маслото от едната страна на щеката е почти на макс. а от другата страна е на мин. т.е няма равно ниво по цялата окръжност на щеката.Естествено спазва основните неща колата да е на равна повърхност и мерене на загрял двигател след мин 10 минути престой...Според вас на на какво може да се дължи това показание?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 545i
Детайли за колата: E 60

Re: Въпрос за мерене на масло

Мнение от bmw545i » 02 Дек 2013, 21:20

RED_LABEL написа:Здравейте колеги,пиша ви от името на сестра ми,тя е в Париж с едно Е60 530д 06'.Проблема се свежда до това,че два пъти светва лампа за ниво на масло в мотора,но в предупредителен жълт цвят и казва че при мерене на маслото от едната страна на щеката е почти на макс. а от другата страна е на мин. т.е няма равно ниво по цялата окръжност на щеката.Естествено спазва основните неща колата да е на равна повърхност и мерене на загрял двигател след мин 10 минути престой...Според вас на на какво може да се дължи това показание?

Почти те разбрах, само за окръжността не ми стана ясно... :mhihi: :mhihi:

Ацалов
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Лодка в морето

Мнение от Atsalov » 02 Дек 2013, 21:23

Значи е на минимума,и замазва щеката по самата тръба докато я изважда. Да провери на сутринта преди да е запалила колата.

Аватар
Кара: '74 3.0CSi
Мечтае да кара: made by pininfarina
Детайли за колата: винаги над 200 к.с.

Мнение от rosendaal » 02 Дек 2013, 21:43

ДА,ама не.
защото при Е60 се измерва точно по гореописания начин-палиш,колата загрява или след около 15мин ориентировъчно ако всичко по термостати е наред по колата ,гасиш,чакаш 10 мин и проверяваш нивото.
И аз залагам на това че щеката се замазва докато я вади и всъщност е на минимум.А и компютъра не мери само ниво а и налягането в системата.
Да долее,какво толкова?
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от RED_LABEL » 03 Дек 2013, 16:25

bmw545i написа:
RED_LABEL написа:Здравейте колеги,пиша ви от името на сестра ми,тя е в Париж с едно Е60 530д 06'.Проблема се свежда до това,че два пъти светва лампа за ниво на масло в мотора,но в предупредителен жълт цвят и казва че при мерене на маслото от едната страна на щеката е почти на макс. а от другата страна е на мин. т.е няма равно ниво по цялата окръжност на щеката.Естествено спазва основните неща колата да е на равна повърхност и мерене на загрял двигател след мин 10 минути престой...Според вас на на какво може да се дължи това показание?

Само ти не си ме разбрал колега,замисли се....... :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 545i
Детайли за колата: E 60

Мнение от bmw545i » 03 Дек 2013, 19:20

RED_LABEL написа:
bmw545i написа:

Само ти не си ме разбрал колега,замисли се....... :mhihi: :mhihi:

Аз ли не разбирам, ти ли не се изразяваш паравилно... :paranoid:

Дали диаметър няма да е по-правилно от окръжност - как мислиш? :winky:

ентусиаст
Аватар
Кара: –ше Е60 530 d

Мнение от memorex » 03 Дек 2013, 19:30

:OT: Хората в чуждите форуми са по-толерантни.Трябва да се поучим от тях.Никой не е перфектен.Никой и не защитавам.Като знам и аз какви съм ги говорил от пристрастяване към форума или щот ми е било криво и скучно.Абе общо взето голяма страст е форума нещо като хазарта почти.

Аватар
Кара: '74 3.0CSi
Мечтае да кара: made by pininfarina
Детайли за колата: винаги над 200 к.с.

Мнение от rosendaal » 03 Дек 2013, 19:34

В крайна сметка оправи ли се дамата?Доляла ли е масло или какво?
Че са ми ясни цените в Париж ако опре до сервизи и подобни.
А за щеката добре или зле описано-разбрахме ,не е фатално как се обяснява.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от RED_LABEL » 03 Дек 2013, 22:02

rosendaal написа:В крайна сметка оправи ли се дамата?Доляла ли е масло или какво?
Че са ми ясни цените в Париж ако опре до сервизи и подобни.
А за щеката добре или зле описано-разбрахме ,не е фатално как се обяснява.

Да,доля масло и проблема се реши, поне засега :mhihi: .Интересното е че няма течове ,а маслото е намаляло до минимум за има няма 10к. км.Точно последната смяна на масло беше в БМВ Париж когато сменяха турбото и франсетата са наляли Castrol 0w30 по документи,възможно ли е според вас мотора да не го харесва този вискозитет и да го хапва повече,преди това беше с масло BMW 5w30 от БГ и нямаше проблем с разход на масло :dunno:

Потребител
Аватар
Кара: e60/525
Мечтае да кара: F10

Мнение от tom80 » 02 Яну 2014, 21:30

Напълно възможно....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 530i 04, G30 540i

Мнение от hrpopov217 » 04 Яну 2014, 13:17

В момента съм с 0w30(бензинов двигател) просто за да видя как ще е с това масло, а преди това карах с 5w30. До момента като гледам за 5к. км е паднало с не повече от 200гр.

Назад към Е60/Е61