не установен проблем при е60
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- pepsin
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Луноход
не установен проблем при е60
Здравейте, колеги
Карам БМВ Е60 3.0Д. 218кс,2004г,автоматик.От около месец имам неизлечим" проблем по тази кола.Проблема е следният: когато карам по стръмни участъци при рязко подаване на газта и пускане на педала на газта. рязко се чува едно странно гърготене,наподобяващо на някогашната водна помпа на лада. При отворен прозорец се чува от шофьорската старана,а при затворен прозорец се чува от пасажерската страна.Гърготенето идва предимно от предната старана,но не мога точно да установя от къде.Колата съм я карал на всякакъв вид диагностика,която съществува за БМВ и няма никакви записани проблеми по нея.Допитах се до 3ма майстори и всичките ми казаха ,че е турбина.Сложих турбина в идеално състояние на мястото на моята,но проблема си остана.По колата е сменяно абсолютно всичко-масла(на скоростна кутия ,на двигателя,в диферанциала) + термостати,водна помпа ,ремъци и денферна шайба.Премахнати са пеперудите от колекторите,но проблема с гърготенето си остана.
Моля,ако някой е имал същият проблем да сподели и ако някой има някакви предположения от какво може да се получава това странно гърготене,наподобяващо водна помпа на лада да сподели.
P.S. На място,когато форсирам колата гърготенето го няма или поне не го чувам.Единствено го прави в движение и то когато изкачвам,правиго на около 1,500 об.
Благодаря предварително за всеки отговор!

Карам БМВ Е60 3.0Д. 218кс,2004г,автоматик.От около месец имам неизлечим" проблем по тази кола.Проблема е следният: когато карам по стръмни участъци при рязко подаване на газта и пускане на педала на газта. рязко се чува едно странно гърготене,наподобяващо на някогашната водна помпа на лада. При отворен прозорец се чува от шофьорската старана,а при затворен прозорец се чува от пасажерската страна.Гърготенето идва предимно от предната старана,но не мога точно да установя от къде.Колата съм я карал на всякакъв вид диагностика,която съществува за БМВ и няма никакви записани проблеми по нея.Допитах се до 3ма майстори и всичките ми казаха ,че е турбина.Сложих турбина в идеално състояние на мястото на моята,но проблема си остана.По колата е сменяно абсолютно всичко-масла(на скоростна кутия ,на двигателя,в диферанциала) + термостати,водна помпа ,ремъци и денферна шайба.Премахнати са пеперудите от колекторите,но проблема с гърготенето си остана.
Моля,ако някой е имал същият проблем да сподели и ако някой има някакви предположения от какво може да се получава това странно гърготене,наподобяващо водна помпа на лада да сподели.
P.S. На място,когато форсирам колата гърготенето го няма или поне не го чувам.Единствено го прави в движение и то когато изкачвам,правиго на около 1,500 об.
Благодаря предварително за всеки отговор!

- petio
- младши ентусиаст
-
- Кара: 550d xdrive
Re: не установен проблем при е60
Колега, провери ли скоростната кутия? Намерисва ми на хидротрансформатор. Виж и маслото в нея.
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
- pepsin
- младши ентусиаст
-
Сменях го колега преди 15 дни в Джемини маслото в скорости те,а 20 000км преди това пак съм го сменявал
- pepsin
- младши ентусиаст
-
Забравих да добавя,същото гърготене го прави и на Д/С и на ръчен режим на каране
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
- pepsin
- младши ентусиаст
-
Проблема е почти решен
утре ще звъна колега Атцалов

- hol1gans
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d
- Мечтае да кара: М6 G-PoweR
Колега, махнал ли си катализатора или DPF-фа?
- pepsin
- младши ентусиаст
-
Нямам нито катализатор нито дпф,просто кутията на възду.филтър не беше влезнал добре,или по точно не беше завито едно болтче.Благодаря на всички колеги
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
Е все пак това е звука от разтоварването на турбината 

9 мнения
• Страница 1 от 1