Относно ДПФ
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
70 мнения
• Страница 5 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- bmw545i
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 545i
- Детайли за колата: E 60
Re: Относно ДПФ
Anthony_J написа:Разбира се, че ние с БМВ не сме основния проблем на екологията, но това нищо не означава. По твоята логика не трябва да се наказват кражбите, защото на свобода има убийци. Когато всеки от нас промени мисленето си и манталитета, когато възпита децата си така, че да бъдат полезни членове на обществото, когато започнем всички да си плащаме данъците и всички социални ангажименти, чак тогава ще се оправи държавата. Всичко е в нашите ръце и глави, а не в Бойко, Сергея, Царя и други месии.

- timur_lenk
- младши ентусиаст
-
- Кара: AUDI S8
- Мечтае да кара: Lamborghini Murcielago
Като падна в дупка с 18ките само до екология и данъци ми е.
Във всяка страна затворът е мястото където обществото изпраща недъзите си,но в тази страна самото общество е недъгаво.
- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
timur_lenk написа:Като падна в дупка с 18ките само до екология и данъци ми е.
+1 само че с 19ките
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
Не плащате данъци защото има дупки, а има дупки, защото не плащате данъци. Помислете добре в кой е вината. Докато сме държава на 7 милиона тарикати, вечно ще си бъдем на последни на опашката. Аз спирам с офтопика.
- mili4uk
- младши ентусиаст
-
- Кара: жена си да дрифти
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: харчи малко - върви на страх
Anthony_J написа:Не плащате данъци защото има дупки, а има дупки, защото не плащате данъци. Помислете добре в кой е вината. Докато сме държава на 7 милиона тарикати, вечно ще си бъдем на последни на опашката. Аз спирам с офтопика.
Само да ти кажа че теоритично си прав, реално колко и да плащаме, все ще ги откраднат и пак ще караме в дупки. Затова говорим. Отделно предишното сравнение за крадци и убиййци - пак според мен е неправилно. По твойта логика си скъп на триците и евтин на брашното ! С DPF или без, все си изхвърляш саждите ... единият път не в града просто и на куп (при регенреаия) , другия път по малко и навсякаде. Факт е че има и един 200-300 градуса отгоре но не ми се задълбава защото ще видиш че не е чак толкова голяма разликата.
Аз също съм без DPF (софутерно и хардуерно премахат) и карам вече почти година. Засега нямам оплаквания. Единствено припушва като и раздам по-сериозна газ но общо взето не съм имал проблеми след махането му. Преди това имах 1001 !
Beat the Devil
http://www.youtube.com/watch?v=k-cbiYzlHOk
- timur_lenk
- младши ентусиаст
-
В чуждия форум един си купи нов ДПФ.След 30к е запушен и колата пак е в авариен.В сервиза вдигат рамене.
Във всяка страна затворът е мястото където обществото изпраща недъзите си,но в тази страна самото общество е недъгаво.
Всичко зависи от това какво е състоянието на мотора и как се поддържа автомобила.Включително какво гориво наливаш и какво масло ползваш.Един познат докара една 530ка от германия която е над 200к км но дпф още не е за смяна и дори си е много добре .Не е сменян.Трябва да се следи дали регенерира и ако не да се хване причината на време.
Един въпрос имам.Някой чувал ли е за чистене на дпф с вакуумна пиролиза.Видях го това в друг форум.Давали после гаранция година.
Един въпрос имам.Някой чувал ли е за чистене на дпф с вакуумна пиролиза.Видях го това в друг форум.Давали после гаранция година.
- mili4uk
- младши ентусиаст
-
- Кара: жена си да дрифти
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: харчи малко - върви на страх
memorex написа:Всичко зависи от това какво е състоянието на мотора и как се поддържа автомобила.Включително какво гориво наливаш и какво масло ползваш.Един познат докара една 530ка от германия която е над 200к км но дпф още не е за смяна и дори си е много добре .Не е сменян.Трябва да се следи дали регенерира и ако не да се хване причината на време.
Може и да бъркам, ама не е ли вакумната пиролиза точно това което става при регенацията ? В смисъл аз го разбирам така : свалят DPF-а и го качват на друга машина която прави същото което правят и нашите коли когато регенерират ?! Може би по-високи градуси или по-голямо налягане...... може в това да е разликата
Beat the Devil
- Herdim
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е60 530d
timur_lenk написа:В чуждия форум един си купи нов ДПФ.След 30к е запушен и колата пак е в авариен.В сервиза вдигат рамене.
Не е невъзможно, ако шофира основно на градско и на къси разстояния без да успее да стартира/завърши регенерацията на DPF-a може и за 20-30к км да си замине

Явно търсенето на препарати за почистване и предлагането нарастват и това е разбираемо, но за съжаление не успявам да намеря сравнение между ефективността на отделните добавки/продукти (Xenum, Liqui Molly, Tunap) отвъд нагласените реклами, платени статии и стотици страници форумни обсъждания.
Все пак изтърбушването на разни елементи от автомобилите и премахването им хардуерно/софтуерно не е само въпрос на екология... без да се обиждат хората, за които премахването на DPF е just business. Рано или късно всички филтри ще станат за смяна, не мисля че премахването им е най-доброто решение, но всеки сам си преценява.
- timur_lenk
- младши ентусиаст
-
ДПФ си раобти но когато колата е нова,където и да я караш.На нас дюзи,турбини,катализатор и какво ли още не,всичко е с отклонения.За това флекса и в кофата.
70 мнения
• Страница 5 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5