Мнение за предна ходова част ?
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
39 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
Re: Мнение за предна ходова част ?
vaskoniracing написа:Здравейте.След,като и аз имам глухо пукане в волана се позаинтересувах кой произвежда рейките за нашите автомобили.След малко ровене изпратих запитване до ZF,които са въпросният производител и съответно получих отговор с цена за моят автомобил Е63,който е с активен волан 1080 евро без ддс.За същата рейка в BMW Deutschland цената с ддс е 1700евро.Надявам се да съм бил полезен
Къде и как ще ти доставят тази рейка от ZF?
Мен от ZF ме препратиха към българския им представител, който се оказа пълен олигофрен (без извинение).
Първо ми обеща по телефона че едва ли не утре може да ми достави гребен, разбрахме се да ми звънне след няколко часа за цена, и след това 1 седмица не си вдигаше телефона, а знаеше много добре че аз му звъня. На такива хора нито лев..

Space, pace and grace. www.more-to-come.com
- vaskoniracing
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F13 650i
- Мечтае да кара: M
Принципно това е отговора на моето запитване от което става ясно,че доставката изисква срок 8-10 седмици,като говорим за доставка на адрес в Германия.
Hallo Hr. Vasilev,
zu Ihrer BMW Nr. heißt die ZF Nr. 7882 993 193 Preis = 1.085.- netto + Mwst. Lieferzeit ca. 8-10 Wochen.
Mit freundlichen Grüßen/Kind regards
Michael Acker
ZF Services Darmstadt
Einkauf/Verkauf
Hallo Hr. Vasilev,
zu Ihrer BMW Nr. heißt die ZF Nr. 7882 993 193 Preis = 1.085.- netto + Mwst. Lieferzeit ca. 8-10 Wochen.
Mit freundlichen Grüßen/Kind regards
Michael Acker
ZF Services Darmstadt
Einkauf/Verkauf
- da6ip
- старши ентусиаст
-
Oк, това че е адрес в Германия обяснява нещата. Иначе сумата е 2525 лв, което е от порядъка на вече споменатите цифри.
bijuto написа:bmwtve написа:Здравейте колеги искам да взема и аз отношение. Относно рейката и гребена според мен няма как да се износят зъбите. Всяко зъбно колело се закалява и на повърхностният слой се прави една специална циментация която в повечето случай когато се износи зъбите започват да се чупят а не да се образуват хлабини. Да допуснем че има износване на този слой и се получила хлабина. Това ще стане със сигурност след като са заминали всички лагери уплътнения или други бързо износващи се детайли. Аз лично правих на моята предница ремонт. Смених 4 носача 2 биалетки 2 накрайника и ремонтирах рейката. Както колега преди беше писал продължавам да чувам глух удар и мисля да се захвана с амортисьорите. Та в тази връзка някои имали опита с стендовете за тест на амортисьори понеже прочетох доста противоположни мнения в нета? Както ми е интересно дали по време на теста оказва влияние ако имаш разбит я лагер я тампон в макверсона ?
Ходили на стенд колега ? Ако да, сподели какво стана с тампоните на амортисьорите.
Не съм ходил на стенд, но ходих при няколко майстора и заключението е че ако колата е стабилна в завойте, няма чукане от пред при положение всичко друго е прегледано, нямаш скъсан тампон на макверсона, като натиснеш и колата и тя постепенно затихне и не на последно място когато вдигнеш на крик едното колело и някой ти повдига леко колелото ти трябва проверяваш дали имаш чукане в стеблото на амортисьора. Ако тези неща са изпълнени НЕ ПИПАЙ НИЩО. Това е моето заключемние от всички майстори и не мисля да ходя на стенд.
- bijuto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 5GT F07 530 xDrive 258hp
Аз също обиколих няколко майстора, и на всякъде ми казват рейката е добре, колата ти е бетон, но продължава да се чува глухо тропане. Последно се усъмниха в амортисьорите, но не бяха напълно категорични. Казаха ми да я карам зимата и на пролет да я прегледаме пак, ако са амортисьорите до тогава се надяват да си проличи.
- sawion
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530da 04'
- Мечтае да кара: А7 3.0TFSI
- Детайли за колата: China Maina Town Tuning
аз съм сменил всичко без изключение по предницата наред с амортисьорите и тампоните на ботуша и от личен опит ви казвам - не се занимавайте повече - колата ще продължи да си тропа глухо както досега... освен ако не смените рейката с нова... тъжно, но факт! 
п.с. яд ме е само, че всичко сменено си беше наред и щеше да кара още дълги години, а с парите които похарчих можеше да купя рейка

п.с. яд ме е само, че всичко сменено си беше наред и щеше да кара още дълги години, а с парите които похарчих можеше да купя рейка
- da6ip
- старши ентусиаст
-
sawion написа:аз съм сменил всичко без изключение по предницата наред с амортисьорите и тампоните на ботуша и от личен опит ви казвам - не се занимавайте повече - колата ще продължи да си тропа глухо както досега... освен ако не смените рейката с нова... тъжно, но факт!
има нещо доста вярно в тази равносметка.. при мен най-големият ефект върху тропането оказаха селеновите втулки на кривите носачи. но, въпреки това едно слабо трополене остана. рейката е сменена с друга на малко км и в отлично състояние, но дори и тя има едно слабо тропане.
- sawion
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530da 04'
- Мечтае да кара: А7 3.0TFSI
- Детайли за колата: China Maina Town Tuning
все още се надявам да съберем воля и да намерим стара рейка която да разглобим и дадем червяка и гребена на фирма която да го изработи... едва ли цената ще е като на нова рейка...
- miroleskov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е 61 530d
аз мога да питам тук има предприятие,което се занимава с хидравлики за машини всякакви,само да знам какво трябва да се направи
Винаги нощувай под върха,за да можеш да продължиш на горе, на сутринта.
39 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3