bmw e60 530 бавене.

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW 530 e60
Мечтае да кара: BMW f10

bmw e60 530 бавене.

Мнение от a.penev_fisk » 31 Окт 2013, 20:01

Здравейте.
Забелязвам следния проблем при моята кола. Когато тръгна от 1-ва скорост да кажем и започвам да ги редя на горе, колата сякаш няма турбо чак на 5-та предавка вече започва да набира стабилно. Усеща се ръмжи като звяр набира и пълни оборотомера но сравнително бавно. Обаче тръгвам да кажем от светофар 1-ва леко и превключвам на 2-ра или 3-та, задържам на 2500 оборота да кажем 3 секунди след което, като натисна газта колата започва да върви както трябва да върви една 530-ка и километража и оборотомера си ги пълни много бързо. Сякаш нещо се отпушва и компресия ли тогава тръгва, не знам. Не пуши, което е най - интересното. Нито сиви, нито черни димни завеси има зад нея.Колата е с ръчна скоростна кутия, ако е от значение. Гледах и други теми, но никой не описва същия проблем, като моя. Ще съм ви много благодарен, ако дадете няколко решения на моя казус.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '16 550d

Re: bmw e60 530 бавене.

Мнение от Emooo » 31 Окт 2013, 20:45

На първо четене на ремонт на скоростна кутия звучи. Има теми за торк конвертора.
Tool - Fear Inoculum

Аватар
Кара: '74 3.0CSi
Мечтае да кара: made by pininfarina
Детайли за колата: винаги над 200 к.с.

Мнение от rosendaal » 31 Окт 2013, 20:53

Е какъв торк,пича е с ръчна кутия?
Виж си вакуумите около турбото,дебитомер,както и ЕГР-а за налепи и неговите управления.Моята правеше така от ЕГР.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: –ше Е60 530 d

Мнение от memorex » 31 Окт 2013, 21:39

rosendaal написа:Е какъв торк,пича е с ръчна кутия?
Виж си вакуумите около турбото,дебитомер,както и ЕГР-а за налепи и неговите управления.Моята правеше така от ЕГР.

Може да не е с торк ама да е неговия аналог.Туй в по_ лошия случай.Преди това както си казал "Виж си вакуумите около турбото,дебитомер,както и ЕГР-а за налепи и неговите управления"

Потребител
Аватар
Кара: BMW 530 e60
Мечтае да кара: BMW f10

Мнение от a.penev_fisk » 31 Окт 2013, 22:04

Мерси в понеделник ще я закарам да видят тези неща, които казвате, след което ще пиша да кажа какво е излязло.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 535xd LCI

Мнение от lusienk » 01 Ное 2013, 9:58

При мен това го правеше от колектора, но не толкова осезаемо , както в теоя случай.Колектора беше съвсем леко омаслен
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 550d xdrive

Мнение от petio » 12 Ное 2013, 21:02

Ще пиша тук, за да не пускам нова тема. Малко по по различен начин стои проблема при мен. Колата е автомат. Включила е примерно трета и съм на 1200 об. Давам газ и тръгва да набира. В момента в който достигне 1600 об (може да са и 1700) сякаш залепвам. Пребутва криво ляво следващите 50-100об и пак продължава да ускорява. Буквално все едно и олеква. Нагоре е песен. И най-интересното е, че не го прави нон стоп. Да кажем в 90% от случаите. Но то е трудно да се каже, защото зависи кога превключи, на колко, на колко ти връща оборотомера. Когато го върне точно в тия обороти направо ме забива. Минавах покрай супер дизел и реших да спра. Закачиха я и идват и викат абе нашия софтуер не чете БМВ и дава само че има грешка при двигателя ( аз си я знам стара за свещите 2бр.). Не ми взеха пари и си отидох. По стечение на обстоятелствата ми звънят от Камор, че е дошла планката за разпънката, която прецакаха докато ми сменяваха предното стъкло лятото :bang: и записах час. Отивам и им казах за тоя проблем. Смениха планката и ми връщат в края на деня колата и викат правихме всякакви тестове и нищо не се вижда :shock: . Тествахме турбото, дюзите и незнам си там какво. А тя си забива. (били проверявали и някакви регулатори около турбото ама и те са си ок). Викам си ще да е от скоростите. Отидох в Джемини и направихме пътен тест с компютър. Скоростите си вървят. Единственото, което направи впечатление на тестера :driving: е,ч е лока заключва още от втора и то почти веднага. Не оставя да има приплъзване. Каза, че сигурно е от софтуера, но според него работи идеално. И аз не виждам проблем в това. Та това е моята одисея. От както съм взел колата си е така. Вече 40к. км. Дайте акъл!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: AUDI S8
Мечтае да кара: Lamborghini Murcielago

Мнение от timur_lenk » 12 Ное 2013, 21:25

Карай си я така,явно ти е здрава колата и се чудиш какво да й правиш.Ако не давай я по сервизите докато я развалят.
Във всяка страна затворът е мястото където обществото изпраща недъзите си,но в тази страна самото общество е недъгаво.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 550d xdrive

Мнение от petio » 13 Ное 2013, 9:03

timur_lenk написа:Карай си я така,явно ти е здрава колата и се чудиш какво да й правиш.Ако не давай я по сервизите докато я развалят.

Ми то освен така да я оставя не виждам какво друго. Поизчерпах възможностите.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: AUDI S8
Мечтае да кара: Lamborghini Murcielago

Мнение от timur_lenk » 13 Ное 2013, 10:19

Не мене ми преритва леко на обороти когато си иска,къдри образа на телевизията когато си иска.
Ако седна да се занимавам нали знаеш в какви филми ще влезна.С повече газ всичко си идва на място.
Във всяка страна затворът е мястото където обществото изпраща недъзите си,но в тази страна самото общество е недъгаво.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 545i
Детайли за колата: E 60

Мнение от bmw545i » 13 Ное 2013, 10:24

petio написа:
timur_lenk написа:Карай си я така,явно ти е здрава колата и се чудиш какво да й правиш.Ако не давай я по сервизите докато я развалят.

Ми то освен така да я оставя не виждам какво друго. Поизчерпах възможностите.

Ще си покаже, като мине още малко време.

Назад към Е60/Е61