bmw e60 530 бавене.
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- a.penev_fisk
- Потребител
-
- Кара: BMW 530 e60
- Мечтае да кара: BMW f10
bmw e60 530 бавене.
Здравейте.
Забелязвам следния проблем при моята кола. Когато тръгна от 1-ва скорост да кажем и започвам да ги редя на горе, колата сякаш няма турбо чак на 5-та предавка вече започва да набира стабилно. Усеща се ръмжи като звяр набира и пълни оборотомера но сравнително бавно. Обаче тръгвам да кажем от светофар 1-ва леко и превключвам на 2-ра или 3-та, задържам на 2500 оборота да кажем 3 секунди след което, като натисна газта колата започва да върви както трябва да върви една 530-ка и километража и оборотомера си ги пълни много бързо. Сякаш нещо се отпушва и компресия ли тогава тръгва, не знам. Не пуши, което е най - интересното. Нито сиви, нито черни димни завеси има зад нея.Колата е с ръчна скоростна кутия, ако е от значение. Гледах и други теми, но никой не описва същия проблем, като моя. Ще съм ви много благодарен, ако дадете няколко решения на моя казус.
Забелязвам следния проблем при моята кола. Когато тръгна от 1-ва скорост да кажем и започвам да ги редя на горе, колата сякаш няма турбо чак на 5-та предавка вече започва да набира стабилно. Усеща се ръмжи като звяр набира и пълни оборотомера но сравнително бавно. Обаче тръгвам да кажем от светофар 1-ва леко и превключвам на 2-ра или 3-та, задържам на 2500 оборота да кажем 3 секунди след което, като натисна газта колата започва да върви както трябва да върви една 530-ка и километража и оборотомера си ги пълни много бързо. Сякаш нещо се отпушва и компресия ли тогава тръгва, не знам. Не пуши, което е най - интересното. Нито сиви, нито черни димни завеси има зад нея.Колата е с ръчна скоростна кутия, ако е от значение. Гледах и други теми, но никой не описва същия проблем, като моя. Ще съм ви много благодарен, ако дадете няколко решения на моя казус.
Re: bmw e60 530 бавене.
На първо четене на ремонт на скоростна кутия звучи. Има теми за торк конвертора.
Tool - Fear Inoculum
- rosendaal
-
-
- Кара: '74 3.0CSi
- Мечтае да кара: made by pininfarina
- Детайли за колата: винаги над 200 к.с.
Е какъв торк,пича е с ръчна кутия?
Виж си вакуумите около турбото,дебитомер,както и ЕГР-а за налепи и неговите управления.Моята правеше така от ЕГР.
Виж си вакуумите около турбото,дебитомер,както и ЕГР-а за налепи и неговите управления.Моята правеше така от ЕГР.
rosendaal написа:Е какъв торк,пича е с ръчна кутия?
Може да не е с торк ама да е неговия аналог.Туй в по_ лошия случай.Преди това както си казал "Виж си вакуумите около турбото,дебитомер,както и ЕГР-а за налепи и неговите управления"
- a.penev_fisk
- Потребител
-
- Кара: BMW 530 e60
- Мечтае да кара: BMW f10
Мерси в понеделник ще я закарам да видят тези неща, които казвате, след което ще пиша да кажа какво е излязло.
- lusienk
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 535xd LCI
При мен това го правеше от колектора, но не толкова осезаемо , както в теоя случай.Колектора беше съвсем леко омаслен
- petio
- младши ентусиаст
-
- Кара: 550d xdrive
Ще пиша тук, за да не пускам нова тема. Малко по по различен начин стои проблема при мен. Колата е автомат. Включила е примерно трета и съм на 1200 об. Давам газ и тръгва да набира. В момента в който достигне 1600 об (може да са и 1700) сякаш залепвам. Пребутва криво ляво следващите 50-100об и пак продължава да ускорява. Буквално все едно и олеква. Нагоре е песен. И най-интересното е, че не го прави нон стоп. Да кажем в 90% от случаите. Но то е трудно да се каже, защото зависи кога превключи, на колко, на колко ти връща оборотомера. Когато го върне точно в тия обороти направо ме забива. Минавах покрай супер дизел и реших да спра. Закачиха я и идват и викат абе нашия софтуер не чете БМВ и дава само че има грешка при двигателя ( аз си я знам стара за свещите 2бр.). Не ми взеха пари и си отидох. По стечение на обстоятелствата ми звънят от Камор, че е дошла планката за разпънката, която прецакаха докато ми сменяваха предното стъкло лятото
и записах час. Отивам и им казах за тоя проблем. Смениха планката и ми връщат в края на деня колата и викат правихме всякакви тестове и нищо не се вижда
. Тествахме турбото, дюзите и незнам си там какво. А тя си забива. (били проверявали и някакви регулатори около турбото ама и те са си ок). Викам си ще да е от скоростите. Отидох в Джемини и направихме пътен тест с компютър. Скоростите си вървят. Единственото, което направи впечатление на тестера
е,ч е лока заключва още от втора и то почти веднага. Не оставя да има приплъзване. Каза, че сигурно е от софтуера, но според него работи идеално. И аз не виждам проблем в това. Та това е моята одисея. От както съм взел колата си е така. Вече 40к. км. Дайте акъл!

- timur_lenk
- младши ентусиаст
-
- Кара: AUDI S8
- Мечтае да кара: Lamborghini Murcielago
Карай си я така,явно ти е здрава колата и се чудиш какво да й правиш.Ако не давай я по сервизите докато я развалят.
Във всяка страна затворът е мястото където обществото изпраща недъзите си,но в тази страна самото общество е недъгаво.
- petio
- младши ентусиаст
-
- Кара: 550d xdrive
timur_lenk написа:Карай си я така,явно ти е здрава колата и се чудиш какво да й правиш.Ако не давай я по сервизите докато я развалят.
Ми то освен така да я оставя не виждам какво друго. Поизчерпах възможностите.
- timur_lenk
- младши ентусиаст
-
- Кара: AUDI S8
- Мечтае да кара: Lamborghini Murcielago
Не мене ми преритва леко на обороти когато си иска,къдри образа на телевизията когато си иска.
Ако седна да се занимавам нали знаеш в какви филми ще влезна.С повече газ всичко си идва на място.
Ако седна да се занимавам нали знаеш в какви филми ще влезна.С повече газ всичко си идва на място.
Във всяка страна затворът е мястото където обществото изпраща недъзите си,но в тази страна самото общество е недъгаво.
- bmw545i
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 545i
- Детайли за колата: E 60
petio написа:timur_lenk написа:Карай си я така,явно ти е здрава колата и се чудиш какво да й правиш.Ако не давай я по сервизите докато я развалят.
Ми то освен така да я оставя не виждам какво друго. Поизчерпах възможностите.
Ще си покаже, като мине още малко време.
11 мнения
• Страница 1 от 1