Придърпване / смяна на свещи
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- fena3000
- Потребител
-
- Кара: BMW e60 520i 2004
Придърпване / смяна на свещи
Здравейте колеги,
след като взех колата започна да ми придърпва на ниски обороти на висока предавка. Карах я в сервиз обясниха ми, че поради влага се получава пробив в свещите и бубините и има един характерен нагар на самите свещи видим и на самата бубина малко трудно видим.
Сменихме две свещи с две бубини, казаха че останалите свещи са в добро състояние и няма нужда да се сменят. Пробема се появи отново сега виждам "пробив и в още една свещ. Някой има ли представа дали трябва винаги да се сменя свещта и бубината или мога да сменя само свещта.
Днес ходих в магазин да си купя свещи и бубини и там ми казаха да си сменя само свещите
Притеснявам се ако сменя само свещите да не се прецакат пак заради бубината?
Благодаря предварително за отговорите
след като взех колата започна да ми придърпва на ниски обороти на висока предавка. Карах я в сервиз обясниха ми, че поради влага се получава пробив в свещите и бубините и има един характерен нагар на самите свещи видим и на самата бубина малко трудно видим.
Сменихме две свещи с две бубини, казаха че останалите свещи са в добро състояние и няма нужда да се сменят. Пробема се появи отново сега виждам "пробив и в още една свещ. Някой има ли представа дали трябва винаги да се сменя свещта и бубината или мога да сменя само свещта.
Днес ходих в магазин да си купя свещи и бубини и там ми казаха да си сменя само свещите

Притеснявам се ако сменя само свещите да не се прецакат пак заради бубината?
Благодаря предварително за отговорите

- INTEGRALE
- младши ентусиаст
-
- Кара: VW Golf MK6 1.4 tsi, W212 E350CDI
- Мечтае да кара: Koenigsegg
Re: Придърпване / смяна на свещи
Българска работа....
Смени всички свещи. И после бубините които имат нужда. И си дръж една резервна в багажника щом нямаш пари.
На същата схема източи 2 литра от маслото и сипи само 2 . То пак ще си е на максимума, така направи и с гумите, смени първо една , след време още една и така. После скъпо било за поддръжка Е60...
Смени всички свещи. И после бубините които имат нужда. И си дръж една резервна в багажника щом нямаш пари.
На същата схема източи 2 литра от маслото и сипи само 2 . То пак ще си е на максимума, така направи и с гумите, смени първо една , след време още една и така. После скъпо било за поддръжка Е60...

М да, освен че винаги се сменят всички свещи знам, че и кабелите трябва да се сменят.
- fena3000
- Потребител
-
Смених и останалите 4ри свещи. По принцип и аз знам, че се сменят всички свещи, но скоро бензинова кола не съм имал, предната беше дизел, и затова попитах в сервиза дали трябва да се сменят и останалите свещи. Те ми казаха, че били в добро състояние и няма смисъл да се сменят, както и да е
смених останалите, за сега колата се държи добре ще видим дали ще се оправи изцяло проблема
Благодаря на всички за мненията!

- premium-line
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Bmw 530xi N52B30
- Мечтае да кара: Колело
Що не продължи да си караш дизел.А за този който те е посъветвал да смениш само двете свещи,съветвам те да не стъпваш повече при него освен ако не е жена ти.
- fena3000
- Потребител
-
Преди карах 320d и бях решил да си взема по-голяма кола, за да е по-комфортна. Така и така сменях колата реших да мина на бензин.
- hrpopov217
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60 530i 04, G30 540i
premium-line написа:А за този който те е посъветвал да смениш само двете свещи,съветвам те да не стъпваш повече при него освен ако не е жена ти.

- Trixster
- ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA
- Мечтае да кара: на nordschleife

Ейиии значи всички сте много големи и сипвате с голямата лопата!!! Да не сте се родили всички научени ? Сигурно е много трудно да напишете коментар, без да се направите на интересни!!! Форума е за да си помагаме и да си даваме съвети!!!
Отношението в изказаните по-горе мнения не е колегиално и не ви прави чест! Ако искате да помогнете направете го както трябва, ако ли не по-добре да не пишете !!!
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle
Aristotle
- hrpopov217
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60 530i 04, G30 540i
Trixster написа::OT:
Форума е за да си помагаме и да си даваме съвети!!!
Ами точно, по-горе само съвети са дедени. Никой, никого не е обидил с нещо до колкото прочетох. Ако ти си се засегнал с нещо си е твой проблем.
- chomukliev1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90
Колеги някакви идеи какви свещи и колко ще струват за 525и 192кс.
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
А как се разбира коя бобина е за смяна?
- INTEGRALE
- младши ентусиаст
-
- Кара: VW Golf MK6 1.4 tsi, W212 E350CDI
- Мечтае да кара: Koenigsegg
В инпата има едно меню за следене на цилиндрите..
Гледаш ги и... Който вдига стойности различни от другите- сменяш. Обикновенно на газ свещите се сменят по често. Дори казват че са за 100хил мили... на едни 70-80 хил км са си с 1-2мм изяден електрод. А и при бмв са само по една свещ
п.с. иска ми се някой да пробва със свещи специално за газ... Че при мен са 16 свещи по 45лв и... пробата не ми допада много
Гледаш ги и... Който вдига стойности различни от другите- сменяш. Обикновенно на газ свещите се сменят по често. Дори казват че са за 100хил мили... на едни 70-80 хил км са си с 1-2мм изяден електрод. А и при бмв са само по една свещ

п.с. иска ми се някой да пробва със свещи специално за газ... Че при мен са 16 свещи по 45лв и... пробата не ми допада много

adovet написа:А как се разбира коя бобина е за смяна?
Някои казва, че по бобината трябва да има черти по цялата височина
като прибавиш и нагара по тях, но като според мене начина на INTEGRALE
е по-правилен. Гледаш стойности, насочваш се към някой цилиндър
и сравняваш с другите.
+ това една бобина е 20-на лв. така че не е голям зор.
Това за бензин, дизел не знам как е там.
14 мнения
• Страница 1 от 1