консумация на ток бмв е61

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: е 34 525 tds kombi

консумация на ток бмв е61

Мнение от didko84 » 08 Окт 2013, 21:11

имам следния проблем ! сутрин не остава ток зарейда 14.20 динамото . ходих да ми я гледат и ме е страх да не я разбутат ! някои колега имал ли е тоя проблен ! и след махане на акумолатора се пояжи странен звук в задното гурне и мисли преди да наеме

Ацалов
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Лодка в морето

Re: консумация на ток бмв е61

Мнение от Atsalov » 08 Окт 2013, 22:23

Това някакъв виц с разместване на "В" и "Ж" ли е?

Има ли отечка след като си свалял акумулатора?
И колко е ако има?
Не остава ток за какво? Да отключи? Да светнат мигачите? Да запали? Да зареди телефона?
Какво ще разбутат? Това да не ограда ...
Какъв мотор е? Кубици ,коне ,магарета,пред зад волана?
Определено съм имал "ТОЯ" и още много проблеми по същата кола но какъв е?
Това за "гУрнето" ....
Мисленето при потегляне идва най-вероятно от затрити (от паднал акумулатор) адапционни стойности.
Но всичко друго е :dummy:

Потребител
Аватар

Мнение от didko84 » 08 Окт 2013, 22:32

колата е 530 д 218 коня 2005 около 0.1 ампер вечер я оставям сутин немойе да зажърти смених и акумолатора нямаше разлика на следжасхтата сутрин ! от 3 дена го прави !

Ацалов
Аватар

Мнение от Atsalov » 08 Окт 2013, 23:08

didko84 написа:колата е 530 д 218 коня 2005 около 0.1 ампер вечер я оставям сутин немойе да зажърти смених и акумолатора нямаше разлика на следжасхтата сутрин ! от 3 дена го прави !

100милиампера си е достатъчно,но ако е хубав акумулатора трябва да издържи до сутринта. Колко време изчакваш да заспи колата докато измерваш? Трябват и поне 30мин. От къде е внос колата? Италия? Дали няма допълнително монтирано GPS проследяване, Като му замине аварийния акумулатор се получава така. Може и някой модул да не се успива. Често е навигацията . Ако има печка може и от нея да е. Щом е комби погледни и при резервната гума да няма вода или кабелите и модула на 5тата врата. Люк има ли?

Потребител
Аватар

Мнение от didko84 » 09 Окт 2013, 8:11

днес нямах проблем запали замо ми направи впечатление че моторчето на парното издава шум ! има лиук . да акумолатора имаше вода , сега повече ме притеснява това че глъхне в ауспуха и мисли преди да тръгне може ли да е станало нешто от това че разкачахме акумолатора !!!!

Потребител
Аватар

Мнение от didko84 » 09 Окт 2013, 13:11

като е изгасена се чува някав шум от моторчето на парното/климатика в купето и явно това е проблема ! но какво тр да се направи

Ацалов
Аватар

Мнение от Atsalov » 09 Окт 2013, 13:46

didko84 написа:като е изгасена се чува някав шум от моторчето на парното/климатика в купето и явно това е проблема ! но какво тр да се направи

Най-вероятно чуваш моторчето на термо сензора в климатроника,изчакай 30 мин докато колата заспи и тогава пак прослушай.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 545i
Детайли за колата: E 60

Мнение от bmw545i » 09 Окт 2013, 20:31

didko84 написа:като е изгасена се чува някав шум от моторчето на парното/климатика в купето и явно това е проблема ! но какво тр да се направи

Колегата Atsalov е прав. Това е климатика и след известно време спира. :yes:

Ацалов
Аватар

Мнение от Atsalov » 09 Окт 2013, 22:28

Но има нещо друго най вероятно което не му заспива, и ако има люк както преди това попитах може да пълни багажника и да мокри кан линията при резервната гума и модулите.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е 61 530d

Мнение от miroleskov » 10 Окт 2013, 20:49

didko84 написа:имам следния проблем ! сутрин не остава ток зарейда 14.20 динамото . ходих да ми я гледат и ме е страх да не я разбутат ! някои колега имал ли е тоя проблен ! и след махане на акумолатора се пояжи странен звук в задното гурне и мисли преди да наеме

звук в задното гърне ми звучи като регенерация на ДПФ.За консумацията на ток съм казал толкова много,че не виждам какво повече може да се добави.Или взимаш нещата в твои ръце и почваш да търсиш проблема или се доверяваш на някой,който знае какво прави и това е.Предупреждавам,че това е най-досадното нещо и може да се окаже нещо невероятно тъпо както при мен.Прочети темите за косумация
Винаги нощувай под върха,за да можеш да продължиш на горе, на сутринта.

Назад към Е60/Е61