DPF removal в София?

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535i Msport - Jb4 tunne

DPF removal в София?

Мнение от nik0las » 13 Сеп 2013, 22:21

Здравеите колеги,

Интересуваме къде в София може да се направи качествено премахването на DPFa?
Не искам да чипосвам колата или каквото и да е просто да се премахне физически и софтуерно филтара и колата да не плюе грешки.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d
Мечтае да кара: М6 G-PoweR

Re: DPF removal в София?

Мнение от hol1gans » 14 Сеп 2013, 18:34

nik0las написа:Здравеите колеги,

Интересуваме къде в София може да се направи качествено премахването на DPFa?
Не искам да чипосвам колата или каквото и да е просто да се премахне физически и софтуерно филтара и колата да не плюе грешки.

След махането на филтъра няма да имаш грешки и колата ще се поотпуши, но да знаеш, че регенерацията ще я имаш. Градско е малко кофти но извън не е проблем. Иначе по добре махни и катализатора направо. И не си изхвърляй дпф-фа или не го оставяй на майсторите, аз моя си го продадох и си върнах парите който бях дал на майстора.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от DRAG_BG » 15 Сеп 2013, 23:11

hol1gans написа:
След махането на филтъра няма да имаш грешки и колата ще се поотпуши, но да знаеш, че регенерацията ще я имаш.

Не си прав , няма регенерация след коректно направен софт .
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от mt1 » 16 Сеп 2013, 8:15

Колеги, моля някой да обясни симптомите на самата регенерация и възможно ли е да има повреда със подобни признаци?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от a1n » 16 Сеп 2013, 10:38

mt1 написа:Колеги, моля някой да обясни симптомите на самата регенерация и възможно ли е да има повреда със подобни признаци?

Колата почва изведнъж да пуши зверски отзад, това с цел изгаряне на саждите наслоили се във филтъра, съответно би трябвало и да усетиш по-тежка работа на двигателя. Това по-принцип с добър филтър трябва да ти го прави на няколко хиляди километра и на много добре загрял двигател(на дълъй път). Иначе с филтър или без ако имаш проблем в дигателя (теч на масло например) пак ще ти пуши много но пък това ще е постоянно. Ако имаш филтър напълно нормално да регенерира отвреме на време, ако нямаш не трябва да ти пуши изобщо.

Потребител
Аватар

Мнение от mt1 » 16 Сеп 2013, 10:45

Благодаря!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 5er

Мнение от aero » 16 Сеп 2013, 11:24

Сигурен ли си в това, което твърдиш :?:
Изображение

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hol1gans » 16 Сеп 2013, 12:41

Колеги на хартия е така. И аз така мислих преди да направя процедурата, но се оказа, че пак има регенерация, но както казахте това се случва на около 1000км. В момента имам лек теч на масло от някакви О пръстени на турбото, нямам време да го оправя и колата почти не пише (не е като преди с ДПФ-то изобщо да не пуше), само ако сам го карал градско повече без настъпване, и като го настъпя пропушва съвсем малко, но това е нормално. Приказвал съм и с други колеги които са махали ДПФ-фа и те ми споделиха, че и при тях има регенерация.

Потребител
Аватар

Мнение от genchoe60 » 16 Сеп 2013, 16:45

Зависи кой ти пипа софтуера .

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hol1gans » 16 Сеп 2013, 21:42

genchoe60 написа:Зависи кой ти пипа софтуера .

Еми ходих до Пловдив уж при един от най-добрите, около 4-5 часа стана цялата работа, занимаваха са хората, но па имам регенерация.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535i Msport - Jb4 tunne

Мнение от nik0las » 17 Сеп 2013, 9:55

тъп въпрос но какво е "регенерация" ?? :dunno:
натрупване на сажди в изпускателната система?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от a1n » 17 Сеп 2013, 13:46

hol1gans написа:
Еми ходих до Пловдив уж при един от най-добрите, около 4-5 часа стана цялата работа, занимаваха са хората, но па имам регенерация.

Колега смисал пуши ти колата от време на време или? Как разбираш точно че има генерация, не може от софта е, не трябва да ти го прави това. Да не би да имаш друг проблем и да си мислиш че има генерация :dunno:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hol1gans » 17 Сеп 2013, 18:15

a1n написа:
hol1gans написа:

Колега смисал пуши ти колата от време на време или? Как разбираш точно че има генерация, не може от софта е, не трябва да ти го прави това. Да не би да имаш друг проблем и да си мислиш че има генерация :dunno:

Днес пътувах до Истанбул, и в магистралата усетих регенерацията пак. Колата става по-шумна, издава звук като че ли се е вклучил друг двигател, обаче всичко е до 2000 оборота, след 2000 об. всичко си е както трябва. Иначе става по-шумна и по-мудна, просто се усеща за около 15-20км. Утре вечерта пак тръгвам на път и ще мина около 1700км и сигорно 2 пъти ще го усетя пак. Просто свикнах. И като спра примерно като има регенерация без да подавам газ излиза бял пушек от ауспуха, първия път се оплаших много, но се свиква. Според мен така може да е и по-добре пак да изчиства гадините по изпусквателя. Па кво толкова, на 1000км една регенерация се включва, ся заради това няма да ходя да се разправям с мапера, поне няма никакви грешки по-системата. И разхода падна :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: и БМВ кара
Мечтае да кара: по А-8

Мнение от toncho83 » 18 Сеп 2013, 7:45

hol1gans написа:
a1n написа:
hol1gans написа:

Днес пътувах до Истанбул, и в магистралата усетих регенерацията пак. Колата става по-шумна, издава звук като че ли се е вклучил друг двигател, обаче всичко е до 2000 оборота, след 2000 об. всичко си е както трябва. Иначе става по-шумна и по-мудна, просто се усеща за около 15-20км. Утре вечерта пак тръгвам на път и ще мина около 1700км и сигорно 2 пъти ще го усетя пак. Просто свикнах. И като спра примерно като има регенерация без да подавам газ излиза бял пушек от ауспуха, първия път се оплаших много, но се свиква. Според мен така може да е и по-добре пак да изчиства гадините по изпусквателя. Па кво толкова, на 1000км една регенерация се включва, ся заради това няма да ходя да се разправям с мапера, поне няма никакви грешки по-системата. И разхода падна :)

Следя темата с интерес и въпреки това не ми стана ясно дали е нормално да се пуска регенерация след премахване на ФТЧ(DPF)?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от a1n » 18 Сеп 2013, 11:47

Е не е нормално. Колите без филтри защо нямат регенерация, цялата процедура е все едно от завода си си поръчал кола без филтър. То и ремапа това му е идеята, иначе се обезмисля почти, освен че не набива грешки и деактивира влизането на колата в сервизен режим, конфигурира регенерациата да не се активира (или изобщо да я няма като функция). Тази информация е от моя човек който ми прави премахването (естествено той не е кадър на завода БМВ :mhihi: ) но каза че не трябва да ми пуши/регенерира. Ако пуши можело да е друга причината.

:OT: Колега hol1gans, виж в тубата има доста клипчета за бял пушек. Въпреки че на някой пуши постоянно, на някои на студен мотор, а при теб от време на време може да е от филтер картерни газове, навлязал антифриз някъде, и т.н.

Назад към Е60/Е61