Неработещ климатроник

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530d E60
Мечтае да кара: Всички BMW-та на този свят

Неработещ климатроник

Мнение от bmwpt » 11 Юли 2013, 15:40

Здравейте колеги искам да попитам климатроника ми не надува на ниските градуси не иска да изпарява фриона и след като го измерихме това от страна на пасажера духа съвсем леко студено а от моята все едно си е на вентилатор,дали може да ми е заминал компресора или може да няма фрион?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е60 525d

Re: Неработещ климатроник

Мнение от daskaloff » 11 Юли 2013, 17:56

е първо вижте фреон-а

Ацалов
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Лодка в морето

Мнение от Atsalov » 11 Юли 2013, 18:02

Какво налягане ти показват манометрите - колко е ниското и колко е високото налягане?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е60 525d

Мнение от daskaloff » 11 Юли 2013, 18:06

според мен са мерили с термометър, а не с манометър :) щом пита дали е от фреон-а

ентусиаст
Аватар
Кара: –ше Е60 530 d

Мнение от memorex » 11 Юли 2013, 18:43

bmwpt написа:Здравейте колеги искам да попитам климатроника ми не надува на ниските градуси не иска да изпарява фриона и след като го измерихме това от страна на пасажера духа съвсем леко студено а от моята все едно си е на вентилатор,дали може да ми е заминал компресора или може да няма фрион?

Пиши лично на този колега " Oci " да ти даде акъл. :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е 61 530d

Мнение от miroleskov » 11 Юли 2013, 18:49

atsalov написа:Какво налягане ти показват манометрите - колко е ниското и колко е високото налягане?

Знаеш ли в какви стойности трябва да бъдат?На мен като ми зареждаха с фреон казаха,че ниското ми било малко ниско ама какво означава това не знам климатиците са ми тъмна индия общо взето.Няма да е лошо някой с думи прости да обясни какви са тези стойности и какво показват.
Винаги нощувай под върха,за да можеш да продължиш на горе, на сутринта.

ентусиаст
Аватар
Кара: –ше Е60 530 d

Мнение от memorex » 11 Юли 2013, 20:40

Точно тази теория не може да се обясни с прости думи.Тука налягания и температури са пряко свързани.Не се тормозете ами се обърнете към специалист.Посочих един дето е компетентен.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е 61 530d

Мнение от miroleskov » 11 Юли 2013, 23:24

memorex написа:Точно тази теория не може да се обясни с прости думи.Тука налягания и температури са пряко свързани.Не се тормозете ами се обърнете към специалист.Посочих един дето е компетентен.

А,не аз нямам проблем с климатика просто исках да науча нещо ей така за обща култура.
Винаги нощувай под върха,за да можеш да продължиш на горе, на сутринта.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530 i E60 N52B30AF
Мечтае да кара: Bmw 550 i xDrive

Мнение от ristaka 82 » 12 Юли 2013, 7:05

Clipboard01.jpg
Колега провери дали си нагласил показаните на снимката чертички дали са четири в син цвят. От тях се регулира до някаква степен температурата само на духалките към теб и пасажера(средните) :driving:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530d E60
Мечтае да кара: Всички BMW-та на този свят

Мнение от bmwpt » 12 Юли 2013, 17:40

това го знам че от там се регулира,сега го допълних и духа д/г добре но ми казаха че е заминал компресора :( :(

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530 i E60 N52B30AF
Мечтае да кара: Bmw 550 i xDrive

Мнение от ristaka 82 » 12 Юли 2013, 20:04

bmwpt написа:това го знам че от там се регулира,сега го допълних и духа д/г добре но ми казаха че е заминал компресора :( :(

:( Ще зарадваш някоя морга, провери дали не са еднакви компресорите на фейса. Е има вариант и за нов но всеки според джоба и приоритети те си. Успех :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 13 Юли 2013, 21:06

bmwpt написа:Здравейте колеги искам да попитам климатроника ми не надува на ниските градуси не иска да изпарява фриона и след като го измерихме това от страна на пасажера духа съвсем леко студено а от моята все едно си е на вентилатор,дали може да ми е заминал компресора или може да няма фрион?

В този случай първото и най-елементарно и евтино е отиваш да ти изтеглят фреона, така ще видиш колко си имал и след това точното количество фреон, масло и оцветител, преди това поне 30-40 минути вакуум.
След като заредят системата тогава чак гледаш налягането ниско около 2-3 бара, високо около 16-18 бара.
Ако това е налице няма как на изхода да не постигнеш 5 градуса след 15 минути работа на климатика, при външна температура около 30 градуса, освен ако не затваря ел. клапана и ти пуска и парното на климатик, или пък имаш друг проблем.

Потребител
Аватар

Мнение от sused4ety90 » 03 Авг 2013, 10:19

Здравейте колеги,

И моя климатроник не работи, но се оказа съвсем различен проблем от липса на фреон, неработещ компресор и т.н. Компютъра на включва перката на радиатора и съответно се задейства защита да не се включва климатроника при спряна перка, поради прегряване. Така че колегата да си провери и перката дали се включва.

Назад към Е60/Е61