Неработещ климатроник
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- bmwpt
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530d E60
- Мечтае да кара: Всички BMW-та на този свят
Неработещ климатроник
Здравейте колеги искам да попитам климатроника ми не надува на ниските градуси не иска да изпарява фриона и след като го измерихме това от страна на пасажера духа съвсем леко студено а от моята все едно си е на вентилатор,дали може да ми е заминал компресора или може да няма фрион?
- daskaloff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е60 525d
Re: Неработещ климатроник
е първо вижте фреон-а
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
Какво налягане ти показват манометрите - колко е ниското и колко е високото налягане?
- daskaloff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е60 525d
според мен са мерили с термометър, а не с манометър
щом пита дали е от фреон-а

bmwpt написа:Здравейте колеги искам да попитам климатроника ми не надува на ниските градуси не иска да изпарява фриона и след като го измерихме това от страна на пасажера духа съвсем леко студено а от моята все едно си е на вентилатор,дали може да ми е заминал компресора или може да няма фрион?
Пиши лично на този колега " Oci " да ти даде акъл.

- miroleskov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е 61 530d
atsalov написа:Какво налягане ти показват манометрите - колко е ниското и колко е високото налягане?
Знаеш ли в какви стойности трябва да бъдат?На мен като ми зареждаха с фреон казаха,че ниското ми било малко ниско ама какво означава това не знам климатиците са ми тъмна индия общо взето.Няма да е лошо някой с думи прости да обясни какви са тези стойности и какво показват.
Винаги нощувай под върха,за да можеш да продължиш на горе, на сутринта.
Точно тази теория не може да се обясни с прости думи.Тука налягания и температури са пряко свързани.Не се тормозете ами се обърнете към специалист.Посочих един дето е компетентен.
- miroleskov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е 61 530d
memorex написа:Точно тази теория не може да се обясни с прости думи.Тука налягания и температури са пряко свързани.Не се тормозете ами се обърнете към специалист.Посочих един дето е компетентен.
А,не аз нямам проблем с климатика просто исках да науча нещо ей така за обща култура.
Винаги нощувай под върха,за да можеш да продължиш на горе, на сутринта.
- ristaka 82
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 530 i E60 N52B30AF
- Мечтае да кара: Bmw 550 i xDrive

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- bmwpt
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530d E60
- Мечтае да кара: Всички BMW-та на този свят
това го знам че от там се регулира,сега го допълних и духа д/г добре но ми казаха че е заминал компресора

- ristaka 82
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 530 i E60 N52B30AF
- Мечтае да кара: Bmw 550 i xDrive
bmwpt написа:това го знам че от там се регулира,сега го допълних и духа д/г добре но ми казаха че е заминал компресора![]()

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
bmwpt написа:Здравейте колеги искам да попитам климатроника ми не надува на ниските градуси не иска да изпарява фриона и след като го измерихме това от страна на пасажера духа съвсем леко студено а от моята все едно си е на вентилатор,дали може да ми е заминал компресора или може да няма фрион?
В този случай първото и най-елементарно и евтино е отиваш да ти изтеглят фреона, така ще видиш колко си имал и след това точното количество фреон, масло и оцветител, преди това поне 30-40 минути вакуум.
След като заредят системата тогава чак гледаш налягането ниско около 2-3 бара, високо около 16-18 бара.
Ако това е налице няма как на изхода да не постигнеш 5 градуса след 15 минути работа на климатика, при външна температура около 30 градуса, освен ако не затваря ел. клапана и ти пуска и парното на климатик, или пък имаш друг проблем.
- sused4ety90
- Потребител
-
Здравейте колеги,
И моя климатроник не работи, но се оказа съвсем различен проблем от липса на фреон, неработещ компресор и т.н. Компютъра на включва перката на радиатора и съответно се задейства защита да не се включва климатроника при спряна перка, поради прегряване. Така че колегата да си провери и перката дали се включва.
И моя климатроник не работи, но се оказа съвсем различен проблем от липса на фреон, неработещ компресор и т.н. Компютъра на включва перката на радиатора и съответно се задейства защита да не се включва климатроника при спряна перка, поради прегряване. Така че колегата да си провери и перката дали се включва.
13 мнения
• Страница 1 от 1