Increased Emissions ??
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- Didaka_Madafaka
- Потребител
-
- Кара: E60
- Мечтае да кара: Lamborghini LP700-4
- Детайли за колата: BMW 525 d E60 M-Packet 2005 г.
Increased Emissions ??
Здравейте колеги , колата е 525d Е60. Вчера ми светна жълта лампа с формата на мотор и изписа Increased Emissions, какво трябва да означават тези Повишени газове ?? На мен ми е ясно че са повишени попринцип ... ама не беше нужно и лампа да светва
При мен проблемът е, че Разходът на гориво се качи на 16.3 / 100 .. WTF?! Това е 525д , не М5 ... колата почна да пуши черни облаци при включване на турбината в движение и я усещам , че дръстично се намали мощноста .. Двигателя заработи по друг начин и се чува съответно по друг начин, сякаш газовете искат да излязат през мотора .. Премахнал съм ДПФ филтъра (софтуерно и механично) , също съм махнал и крайното гърне (права тръба с накрайник) с нов горивен филтър е (на 2 седмици) Досега съм нямал никакви проблеми след премахването на тези части, дори мисля че е чипосана и я карам така от година насам ... и изведнъж от няколко дена насам този проблем
Дори ми се случи, да натискам педала на газта и колата да не предприема никаква реакция .. все 1 ми е свършило горивото на някоя бензинка ... Дали е възможно тези чаркалаци да играят роля в случея.. MAF сензора, колектори, дюзи, запушен катализатор или нещо по всмукателната или изпусквателната система ... ?? Ще се радвам ако някой може да помогне 
При мен проблемът е, че Разходът на гориво се качи на 16.3 / 100 .. WTF?! Това е 525д , не М5 ... колата почна да пуши черни облаци при включване на турбината в движение и я усещам , че дръстично се намали мощноста .. Двигателя заработи по друг начин и се чува съответно по друг начин, сякаш газовете искат да излязат през мотора .. Премахнал съм ДПФ филтъра (софтуерно и механично) , също съм махнал и крайното гърне (права тръба с накрайник) с нов горивен филтър е (на 2 седмици) Досега съм нямал никакви проблеми след премахването на тези части, дори мисля че е чипосана и я карам така от година насам ... и изведнъж от няколко дена насам този проблем
Дори ми се случи, да натискам педала на газта и колата да не предприема никаква реакция .. все 1 ми е свършило горивото на някоя бензинка ... Дали е възможно тези чаркалаци да играят роля в случея.. MAF сензора, колектори, дюзи, запушен катализатор или нещо по всмукателната или изпусквателната система ... ?? Ще се радвам ако някой може да помогне - Cinder
- ентусиаст
-
- Кара: F90 M5C
Re: Increased Emissions ??
Щом е светнала лампа, е записала грешка. Отиди някъде да ти прочетат грешките и ще разбереш какъв е проблема. Тук освен да гадаем, няма как да разберем какъв точно е проблема.

- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Колега дебитомер хвърля такава грешка, но това се гледа на компютър факта, че всички режете филтри и т.н. не подпомага много нещата също.
- Trixster
- ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA
- Мечтае да кара: на nordschleife
Също така и в полезни ще намериш:
http://bibilicious.com/bmwpower/E60%206 ... eaning.pdf
ЕГР клапана регулира смесообразуването при двигателя - недоизгорели газове / нафта / въздух. При запушен ЕГР е възможно да се промени работата на двигателя и да започне да пуши.
Дано съм ти бил полезен.
http://bibilicious.com/bmwpower/E60%206 ... eaning.pdf
ЕГР клапана регулира смесообразуването при двигателя - недоизгорели газове / нафта / въздух. При запушен ЕГР е възможно да се промени работата на двигателя и да започне да пуши.
Дано съм ти бил полезен.
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle
Aristotle
- Didaka_Madafaka
- Потребител
-
- Кара: E60
- Мечтае да кара: Lamborghini LP700-4
- Детайли за колата: BMW 525 d E60 M-Packet 2005 г.
Мерси колега
Доста полезно ...
6 мнения
• Страница 1 от 1