проблем с автоматика
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- bmw545i
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 545i
- Детайли за колата: E 60
проблем с автоматика
Колеги, при включване на задна малко се бави окло 2-3 секунди. Като е студена включва по-бързо. Някакви предположениия или е нормално? Кутията не е омаслена - няма причина да смятам, че маслото е по-малко, а и не искам да го сменям.
- vgza
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: A7
Re: проблем с автоматика
bmw545i написа:Колеги, при включване на задна малко се бави окло 2-3 секунди. Като е студена включва по-бързо. Някакви предположениия или е нормално? Кутията не е омаслена - няма причина да смятам, че маслото е по-малко, а и не искам да го сменям.
По темата - според мен маслото ти е за смяна
По поста ти съдя, че никога не си сменял маслото на кутията. Доста има писано по темата, но ще се опитам да го напиша сбито : ако не я обслужваш както трябва - тоест смяна на масло и филтър, ще се стчупи.
- Cinder
- ентусиаст
-
- Кара: F90 M5C
А защо не искаш да го сменяш? Ако си минал 100,000км и не е сменяно, ти препоръчвам да го смениш. Вечни неща няма, още по-малко смазочни флуиди.

- bmw545i
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 545i
- Детайли за колата: E 60
Не искам да го сменям, защото бмв казва, че не се сменя, а и в Камор такава услуга не се предлага. След като е дадено за Lifetime значи сигурно и те са го мислили в бмв/като производител/ - а те сигурно все разбират нещо. Четох немските форуми и там мнението е - ако нещо не счупено не го ремонтирай. Бмв -Германия също не съветват да го сменям.
Ако има необходимост от смяна маслото, защо не е заложено като сервизен интервал от БМВ?
Не знам защо битува това мнение, че маслото трябва да се сменя.
Ако има необходимост от смяна маслото, защо не е заложено като сервизен интервал от БМВ?

- Cinder
- ентусиаст
-
- Кара: F90 M5C
Разбирам. В такъв случай, ще смениш цялата кутия евентуално, със сигурност по-скоро от някой, който си е сменил маслото на кутията. Камор сменят цели кутии 

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Към автора, виж какво казва по темата колегата @tsb_bg: "От миналата година BMW препоръчва смяна на маслото на автоматични скоростни кутии на 120000 км. - дори има и сервизен комплект за различните модели".
Ако реши нека се включи да коментира защо е така.
Ако реши нека се включи да коментира защо е така.

- bmwss
- Потребител
-
- Кара: 530 xd
- Детайли за колата: 530 xd, LCI
bmw545i написа:Не искам да го сменям, защото бмв казва, че не се сменя, а и в Камор такава услуга не се предлага. След като е дадено за Lifetime значи сигурно и те са го мислили в бмв/като производител/ - а те сигурно все разбират нещо. Четох немските форуми и там мнението е - ако нещо не счупено не го ремонтирай. Бмв -Германия също не съветват да го сменям.
миналата година сменявах моето масло на скоростната кутия и за всеки случай реших да подпитам колко струва тая услуга в Камор - първата реакция на приемчика (който от своя страна уж пита главния мотньор) не се сменява, но тъй като бях малко по настоятелен и казах че няма нищо вечно се направи повторно допитване пак до същия ГЛАВЕН и се стигна до цена 1200 лв. или с други думи услугата я има и то на подобаваща цена

Ако става въпрос за смяна на масло препоръчвам да се отиде в Джемини 4,там имат и машина за 100%-ва смяна на маслото.
- INTEGRALE
- младши ентусиаст
-
- Кара: VW Golf MK6 1.4 tsi, W212 E350CDI
- Мечтае да кара: Koenigsegg
onnec написа:Ако става въпрос за смяна на масло препоръчвам да се отиде в Джемини 4,там имат и машина за 100%-ва смяна на маслото.

Ама пусто нямане, искат много $
при Коко автоматика е наполовина цената
INTEGRALE написа:onnec написа:Ако става въпрос за смяна на масло препоръчвам да се отиде в Джемини 4,там имат и машина за 100%-ва смяна на маслото.![]()
Сега се обадих искат 620лв за смяна масло на ZF 6HP26 което е много добра цена според мене, не знам защо мислиш че е скъпо? Все пак ти наливат повече масло от ръчната смяна.
Tool - Fear Inoculum
- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
Emooo написа:INTEGRALE написа:onnec написа:Ако става въпрос за смяна на масло препоръчвам да се отиде в Джемини 4,там имат и машина за 100%-ва смяна на маслото.![]()
Сега се обадих искат 620лв за смяна масло на ZF 6HP26 което е много добра цена според мене, не знам защо мислиш че е скъпо? Все пак ти наливат повече масло от ръчната смяна.
Колега тази скоростна кутия ZF 6HP26 при фейс лифта ли е? Ако е така при моята предполагам трябва да е ZF 6HP-19 или греша...?
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- daskaloff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е60 525d
6hp26 e на 525д и на 530д преди фейс.... на 520 е 6hp19.
В сайт-а им пишат други цени... а и пише че 6hp19 e 525d
При Коко е около 600лв.
А относно Джемини - не съм чел положително мнение...
В сайт-а им пишат други цени... а и пише че 6hp19 e 525d

При Коко е около 600лв.
А относно Джемини - не съм чел положително мнение...
Emooo написа:Сега се обадих искат 620лв за смяна масло на ZF 6HP26 което е много добра цена според мене, не знам защо мислиш че е скъпо? Все пак ти наливат повече масло от ръчната смяна.
И аз мисля,че са ти обявили доста добра цена,а за сервиза се носи някаква много незаслужена слава,че е толкова скъпо...
- zuki831
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: bmw e60
- Мечтае да кара: служебна :)
bmw545i написа:Не искам да го сменям, защото бмв казва, че не се сменя, а и в Камор такава услуга не се предлага. След като е дадено за Lifetime значи сигурно и те са го мислили в бмв/като производител/ - а те сигурно все разбират нещо. Четох немските форуми и там мнението е - ако нещо не счупено не го ремонтирай. Бмв -Германия също не съветват да го сменям.

Нормалният цвят е червеникав ти сам си прецени ,пък да не говорим за смазочните качества на старото воднисто някво и аз немога да го опиша!
Оня ден си го опресних малко няма нищо сложно !!!

14 мнения
• Страница 1 от 1