Крив Рог?

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Крив Рог?

Мнение от miromiroslavov » 08 Май 2013, 20:58

Здравейте,

Наскоро си взех е61 525д. Колата има леко изкривяване на десния калник и бронята стои също леко накриво. Ясно, че е имало някакъв удар там, нали. На пръв и втори поглед всичко изглежда, че не е имало сериозен удар. Почти нищо не е пипано под капака. Отидох в един сервиз да ги изправим тези кривини, но пичовете твърдят, че ми е крив рог-а с 1-2см. нагоре. Това държало калника накриво и бронята под напрежение. После отидох при друг майстор, който пък твърди, че бронята и калника са правени и то некадърно и са супер криви. От там идва и цялата кривина. Същият майстор твърди, че БМВ роговете били алуминиеви и практически няма как да бъдат изкривени.
Въпросът ми е, все пак може ли да ми е крив рогът и къде според вас мога да отида, за да го проверим/оправим това, че много ме дразни.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e60 530xd

Re: Крив Рог?

Мнение от teto » 09 Май 2013, 11:36

Колега ,отиди в добър сервиз в които правят реглаж,нека закачат колата и проверят геометрията,със сигурност ще ти кажат дали има проблем.

Потребител
Аватар

Re: Крив Рог?

Мнение от miromiroslavov » 09 Май 2013, 12:29

Ходих на реглаж (уж доста читав) и след малко пипане всичко влезе в норма с излючение на едното предно колело, което беше с 0.8 градуса отклонение от другото. Това доколкото разбрах не е много, а и може да се оправи, въпреки че те не го оправиха, защото трябвало да разглобят бая неща...Но иначе не споменаха абсолютно нищо за кривини по рогове или каквото и да било друго нередно. Но знам ли...

Назад към Е60/Е61